vineri, 17 octombrie 2025

Nu e carne!

Fiindcă se poartă nostaligia mi-am amintit ceva nostim de demult, înainte de cutremurul cel mare din 77. Magazinele erau relativ bine aprovizionate dar tot era o problemă să poți cumpăra carne oricând doreai sau aveai nevoie.
La un magazin din drumul meu spre serviciu s-a adus carne de pui, pulpe și piepți. Am cumpărat și am pus într-o plasă. Oricine putea să vadă ce car eu în acea plasă. Am fost oprită de mai multe ori cu întrebarea
”Unde ați găsit carne?”
”Nu e carne, răspundeam eu, sunt pui”
”A!” era reacția dezamăgită.
Abia când am ajuns la serviciu mi-am dat seama că și puii tot carne erau. Mi-am amintit de asta văzând în mai multe seriale coreene și chinezești eroi care lucrau la firme mari și care erau foarte entuziasmați când erau invitați la masă la restaurant
”Carne, mâncăm carne!”
Carnea fiind cel mai adesea vită sau burtă de porc, nu ceafă, cotlet, mușchiuleț, spată sau pulpă de porc, ca la noi. Nici pentru ei puii nu sunt neapărat carne.
Imagini:
1. Carne vită cu orez rețetă chinezească. 
2. Burtă de porc și gât la grătar coreean.
3. Carne proaspătă de porc
4, Pui grill







Niciun comentariu: