miercuri, 20 mai 2015

Lirodendron Tulipifera = Arborele Lalea.

De ani de zile visez la ziua în care voi vedea ”Arborele Lalea” Liriodendron Tulipifera, înflorit. Anul acesta Doctorul Song (unul dintre mulții mei prieteni/e coreeni/e de pe face book) m-a atenționat că în Korea acest pom a înflorit. Mi-am făcut socoteala că noi, fiind la o paralelă mai la mijlocul emisferei, deci mai spre nord, va trebui să mai așteptăm câteva zile, dar nu prea multe.

Într-adevăr, pe 19 am sunat la Grădina Botanică, unde se află pomul lăudat, pe care îl știu încă de când era, ca să zic așa, un fel de adolescent, și am aflat că e în plină floare. Deși nu era deloc indicat să ies din casă pe căldura de foc, peste 30 de grade Celsius la umbră, am ajuns cumva în fața pomului. Am făcut multe poze, desigur, dar aici am selectat pe cele care mi-au plăcut cel mai mult. Doar două erau la o înălțime accesibilă pentru a face și poze macro.

Mai erau acolo în timp ce făceam eu poze și niște fete care fotografiau, întâi o româncă, apoi o străină care se pare că nu s-a descurcat deloc cu accentul meu romglez...pe lângă ce scule aveau ele biata mea ”savonieră” părea o rudă săracă. Probabil pozele lor arată mult mai bine ca ale mele dar dacă eu nu birui cu calitatea sigur înving cu cantitatea.

Bineînțeles că, așa cum mi se întâmplă cam de căte ori fac poze, bătea vântul cu destulă putere, dar nu m-am lăsat descurajată.







Un comentariu:

Maria Tirenescu spunea...

In Cugir sunt doi arbori de lalea. I-am descoperit de curand. Si eu astept cu emotie sa le vad florile.

http://mioritax.blogspot.ro/2014/07/arborele-de-lalea.html

Cu drag, Maria