duminică, 31 mai 2015

Ce fel de desert dietetic am mai inventat


Aveam un rest de vreo 200g brânză de brănză de vaci în frigider, cam inăsprită la gust, niște lămâi și două ouă, îndulcitor Diamant praf și niște fructe uscate de goji într-un borcan, deasemenea niște arome ( cardamom măcinat, esentă de vanilie și esență de rom). Deja ce am scris seamănă cu etichetele de pe alimentele din supermarket :D

M-am gândit ce aș putea să fac cu ele...O budincă părea o idee bună. Am pus brânza într-un castron de inox (mie îmi plac foarte mult vasele de bucătărie din inox, se curăță foarte usor și nu le sare smalțul sau teflonul în mâncare, din păcate nu pot găsi un wok din inox la un preț convenabil...de fapt nu pot găsi un wok din inox, punct) fără să o scurg, am adăugat coajă de lămâie și arome, cam două linguri de Diamant, un pumn de goji, un ou întreg, am amestecat bine totul și am lăsat câteva ore la frigider, să se înmoaie bine fructele de goji.

N-am mai aprins cuptorul pentru picul meu de budincă, am făcut-o la Bain Marie, adică am pus apă într-o cratiță mai largă, am pus deasupra castronul, am adus apa la fierbere și apoi am dat focul f mic, am pus un capac cum se pune la ciorbă, adică nu am închis ermetic și am fiert cam un sfert de oră, poate un pic mai mult. A ieșit ceva zeamă, pe care am băut-o înainte de a ataca budinca. 

Cred că se poate face cu orice fel de fructe, și se poate folosi zahăr în loc de îndulcitor, pentru cine își poate permite. Dacă fructele nu sunt uscate ar fi bine să se scurgă brânza. Fructele uscate se pot înmuia în prealabil, în timpul acesta se scurge brânza de zer.

Niciun comentariu: