marți, 30 septembrie 2014

Antrenor de genii




Din când în când soțul meu mă cheamă să urmaresc și eu câte o emisiune despre care el crede că m-ar interesa.

In seara asta profesorul Florian Colceag, (pe care îl cunosc personal) antrenor de genii, cum l-a prezentat Realitatea TV a estimat IQ-ul câtorva candidați la președinție la peste 140, iar al Elenei Udrea cam la egalitate cu Traian Băsescu, 160. Dar a precizat că nu e suficient să ai IQ mare, mai trebuie să fii în stare să lași ceva în urmă și l-a dat ca exemplu pe Becali, care nu are IQ așa de ridicat precum candidații, dar a făcut ceva care va rămâne, casele acelea pentru sinistrați.

Dintre cei care au fost nominalizați, după părerea sa (zic eu, subiectivă) Johannis s-ar califica pentru funcția la care candidează, având în vedere ce a realizat la Sibiu. Și asta a fost reamintit ceva mai tărziu de moderatoare (regret, dar nu îi știu numele) ca să audă și Elena Udrea, aflată în alt studio cu Rareș Bogdan.

Mai mult, prietenul nostru, Domnul Colceag, i-a făcut și o caracterizare deloc amabilă super inteligentei, care cam încremenise, necrezând ce-i auzeau  urechile. Și-a revenit repede și pe un ton de țață a  încercat să îl contrazică dar nu a avut spor, pentru că protestele ei nu au fost băgate în seamă, discuția îndreptându-se spre geniile românești, destul de numeroase după aprecireea dumnealui, cu IQ spre 200, dar care sunt îndepaărtate de pozițiile de decizie atât de către mediocritatea aflată la putere (Ponta a fost apreciat la 140, ca să știm cum stăm) cât și de caracterul lor prea altruist.

But first, adica anterior, spusese că cel mai bun candidat la președinție ar fi Călin Georgescu, dar acesta nu candidează. Regret dar efectiv nu știu cine e acest geniu...

L-am lăsat pe soțul meu să o asculte pe madam Udrea (dacă dorește) cea egocentrică și am plecat din fața televizorului.

Niciun comentariu: