sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Facturi de plata....

Am inceput bine anul...Ieri a venit factura de gaze si am platit-o la un magazin cu serviciul PayPal. Casiera m-a intrebat daca am fix in numerar. Factura e de 15,24 lei. I-am spus ca am chiar un ban in plus si am ras amandoua.

Nu trebuia sa radem. In USA se da restul pana la centima. Mai mult, intr-un episod din "Neveste Disperate" vazut de curant pe Diva Lynette era disperata ca unul din fii ei retinea una pana la trei centime din rest spunand ca si asa nu se observa...

E drept ca la noi ar fi mai dificil sa se dea rest un ban, avand in vedere ca nu exista o asemnea moneda...Si oricum clientul renunta de multe ori la rest daca e sub 50 de bani.

In Irlanda insa, ca si la noi cateodata, casierul/a nu se mai oboseste, nici macar de forma, sa mai dea rest, si s-a intamplat asta chiar si la supermarketuri.

2 comentarii:

Traveling Hawk spunea...

Sănătate cât se poate, liniște, mici bucurii și încă altele pe care ți le dorești pentru 2014, ți le doresc și eu, Viorica!

Da, și mie mi-a venit prima factură, la RDS. Si uite așa, o luăm de la capăt...De data asta sunt și eu pensionar cu îndatoriri depline:)

Viorica spunea...

Multumesc. Ce imi doresti tu iti doresc si eu.
Iti urez pensie lunga si placuta. Sunt sigura ca ai sa sti sa profiti de fiecare moment.