luni, 3 februarie 2020

John Powell pictor american, născut 1930

Mi se întâmplă de multe ori să fiu interesată numai de opera unor artiști, nu și de viața lor pentru că uneori sufletul pe care îl etalează în creațiile lor diferă de fața pe care o arată celor care le scriu biografia.

În cazul lui John Powell, pictor american născut în 1930, tablourile sale, caracterizate printr-o minuțiozitate deosebită în redarea detaliilor dar și prin culorii vii, atractive, m-au intrigat și am dorit neapărat să îi citesc biografia.

Am fost intrigată de bogăția de ceramică, cea mai multă de sorginte asiatică, de o finețe a designului și a desenului extraordinară. Când am văzut serialul sud-coreean dedicat unei ceramiste am căutat pe net imagini cu ceramica aceea minunată de pe micul ecran dar nu am prea găsit.

În schimb în tablourile lui John Powell acestă ceramică este adesea prezentă. Mi-am spus că desigur omul a avut un magazin, o afacere, ceva legat de acest gen de obiecte și nu m-am înșelat.

În timpul serviciului militar artistul a petrecut doi ani în Japonia și cu siguranță s-a îndrăgostit de arta asiatică, pentru că a activat mult timp ca dealer în acest domeniu.

În plus a fost influențat mult și de arta mexicană, lucru care se observă în colorit. Vă prezint aici câteva dintre tablourile sale, doar o mică parte din opera sa găsită pe net.




















Niciun comentariu: