sâmbătă, 28 martie 2020

Jurnal de Corona Virus 19 - Cumpărături

Am scris în postarea anterioară că am fost la cumpărături, acum vreau să detaliez un pic.

Întâi o observație: pentru prima dată de când stau aici mă bucur că suntem mai la marginea orașului. Încă dinainte de criza datorată virusului îmi alegeam pentru plimbare un traseu mai puțin circulat, deci mai puțin poluat.

Am făcut o declarație pe propria răspundere scrisă de mână și o listă în minte:  salată verde, lapte, roșii, ceva fructe, eventual telemea, salată de vinete și avocado. Pentru că aveam treabă și la farmacie am ales în primă instanță să merg până la Bulevardul Uverturii.

Am mers în mare viteză pentru că am plecat pe la 11:10 și mă temeam că vor fi cozi mari, cu timp mult de așteptare, și mă va prinde ora 13:00 pe drum. 


Chiar la prima prăvălioară, despre care știam că are marfă bună la prețuri acceptabile am văzut niște salăți ca din Grădina Ursului. La ușă aștepta o singură persoană, înnăuntru mai era una. Mi s-a părut o veșnicie până a ieșit cea din magazin, a doua a rezolvat mai repede.

În afară de avocado și salată de vinete avea de toate. Am pus marfa în sacoșă și am ieșit. Afară deja era mai multă lume, majoritatea persoane în vârstă. Am mers la prima farmacie, Max+, sâmbătă închis. M-am uitat în direcția celeilalte farmacii, plin de moși și babe. Probabil era și aceea închisă. am decis să renunț pe moment la avocado și salată de vinete gândind că sigur la Mega Image e coadă și mai mare ca la prăvălie.

M-am uitat la ceas când am ajuns acasă, ora 12:00. Timp berechet pentru o fugă la Mega Image de pe malul Lacului Morii. La ușă o coadă foarte răsfirată, întinsă chiar și pe cele câteva trepte, până jos. Erau și câțiva tineri. Am fost un pic frustrată, noi avem doar două ore la dispoziție, ei mai multe.

În magazin se intra abia după ce ieșeau clienții aflați deja înăuntru. Plin de marfă cel puțin în zona unde am mers eu. Totul a mers foarte repede și am ajuns în apartament mai devreme decât credeam. Am avut oarece dificultăți cu respirația, am crezut că de la lipsa de antrenament. Ulterior am aflat că iar e poluat orașul, cu ceva praf de prin Asia și gaze de la arderile...știți povestea.

Am observat că cei pe care i-am întâlnit, puțini în zona din apropierea blocului, nu prea poartă măști, fie pentru că nu au, fie pentru că au încredere că nu sunt necesare.

Am citit acum un articol tradus de buna mea prietenă de pe Facebook, pe care o știu de mititică, Smaranda Bedrosian. CDC (centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA) recomandă să nu purtăm măști pentru că nu sunt neapărat necesare. Eu am avut,  dar e atât de incomodă încât mă gândesc să renunț data viitoare... pentru că va mai fi o dată viitoare, sper.




Niciun comentariu: