duminică, 11 iunie 2017

Evening Primulae...Luminița de seară.

Am găsit o reclamă la uleiul extras din semințele acestei plante. Ca orice reclamă, trebuie presărată un pic de sare de neîncredere., mai ales că se pomenește de “leacul bun la toate”, panaceul universal visat de toți vindecătorii dar niciodată găsit.

”Indienii americani utilizau Luminița de seară în tratamentul bolilor dermatologice, al plăgilor, al astmului si al virozelor. Cunoscută în Anglia încă din secolul al XVII-lea, primește ulterior denumirea de “leacul bun la toate”. Ea este cunoscuta si ca Luminița de seară, Primula sau Evening primrose”

Actiune biologica si utilizari:

Afecțiuni coronariene: bolile vaselor coronare ale inimii sunt legate de mai mulți factori între care nivelul ridicat in colesterol, hipertensiune, agregarea plachetară, obstrucția vasculară. AGE conținut de Luminita de seară scade presiunea sanguină, iar GLA inhibă agregarea  plachetară.

Sustine sistemul reproducator feminin

Sindrom premenstrual și mastopatie: folosind uleiul de Luminită în tratamentul premenstrual s-a dovedit eficiența in diminuarea stărilor depresive, iritabilitate, dureri sau tensiune la nivelul sânilor, retentive hidrolitică etc. În mastopatie s-a constatat reducerea durerilor cu 47% și 27% prin administrarea de ulei de Evening primrose,  în special in mastopatia ciclică. In cazuri particulare s-a observat și reducerea nodulilor glandelor mamare, reducerea chisturilor și recidivelor postchirurgicale.

Artrite reumatoide și artrite psoriazice: datorită modificării calitative si cantitative a producerii endogene de prostalgine, cercetătorii au decis să folosească uleiul de Luminită în tratamentul artritelor reumatoide și în alte boli reumatice. S-a observat o ameliorare în rigiditatea articulațiilor ce permite o mai buna mobilitate.

Diabet: o serie de studii au demonstrat  ca GLA conținut de Primula au dus la rezultate încurajatoare pentru diabetici

Uleiul de Luminiță de seară se poate utiliza ca adjuvant in afecțiuni precum: alcoholism cronic, irascibilitate, fibroze chistice, nefropatii, obezitate, astm bronșic, bufeuri in timpul menopauzei, hepatita B dar și pentru curele de detoxifiere

Contraindicatii: Nu s-au semnalat”

https://www.rottanatura.com/plante/luminita-de-seara








Niciun comentariu: