marți, 5 noiembrie 2013

Lansare de Carte: "Stare de Iubire" de Nicolae Markovschi.

Cartierul meu General s-a mutat pe Face Book. O fi reteaua asta mai superficiala, uneori plina de capcane, de masti, dar macar reactia la postari e rapida si imediata (atunci cand e). Deci fb a luat caimacul, ca sa zic, aici  pur si simplu o sa copiez ce ma postat acolo, dar nu inainte de a va spune ca daca cineva merita sa fie numita Regina Gafelor, aceea sunt eu. Deci ce voi publica aici ca un tot, acolo a fost impartit in mai multe capitole, fiecare insotit de un text explicativ. Si textul spunea: Lansare de carte: Soapte de Iubire, de nicolae Marcovschi. Bravo, Madam, halal sa-ti fie, daca nici macar titilul cartii nu ai fost in stare sa il scri corect!


Am fost invitati azi, 3 Noiembrie 2013, de varul sotului meu Nicolae Marcovschi la o lansare de carte superba. Totul a fost minutios pregatit, incat de cand a inceput evenimentul si pana s-a terminat nici nu stiu cand a trecut timpul. Pentru editarea cartii si aceasta lansare a trudit o intreaga echipa... Nicu a fost la inaltime, ne-a povestit sumedenie de lucruri foarte interesante atat despre indelungata lui stradanie "de a-si realiza visul vietii", cum ne-a spus verisoara Ludmila Trandafir, cat si despre orasul in care a crescut, orasul sau de suflet, Campulung.

Pentru prezentarea grafica a cartii a avut parte de ajutoare nepretuite, in primul rand mentorul sau, cel care l-a indemnat sa adune in volum toate poemele, Cezar Petry, cel care a creat si coperta si o parte din ilustratii si foarte talentatii sai nepoti
Anca Dobricean (fiica Ludmilei) si sotul sau Dobricean Florin, creatorii celorlalte ilustratii.

Pentru organizarea prezentarii a mai trudit sora Ancutei
, Cristina Trandafir. Evenimentul a fost punctat de o pereche de dansatori, as putea spune profesionisti (intre timp am aflat ca au participat la concursuri de dans si au castigat premii), care au valsat cu gratie, n-am retinut numele domnisoarei si imi pare rau, numai al cavalerului, Ovidiu Marcovshi, membru al numeroasei familii de Basarabeni numita Marcovshi.

Mama lui Nicu era sora cu tatal sotului meu, deasemenea Basarabeni, Mama Soacra era din Hotin, tot o regiune care a apartinut Romaniei Mari.

Din pacate lumina in Cafeneaua Puzzle, din Piata Victoriei, unde a avut loc evenimentul, era foarte slaba. Sigur, ambianta a fost mai placuta, mai poetica, dar pentru biata mea camera foto Olympus nu a fost benefica.

Inca nu m-am uitat daca au reusit cumva pozele facute, mi-e teama ca nu, desi am incercat sa folosesc si blitzul dar cam pe orbeste.

Nicu ne-a pregatit niste surprize, un borcan cu poezii din care cei doritori puteau extrage si apoi citi poezii clasice. Din pacate cei prezenti au fost cam timizi. Am inercat eu sa sparg gheata cu "Departe sunt de tine" de Mihai Eminescu, dar raspunsul a fost sub asteptari, numai cateva tinere au mai avut curaj sa citeasca. Pentru curajosi Nicu si echipa lui au pregatit pungute frumoase cu niste cadouri, bijuterii tare dragute si cate o poezie de a lui.

Sigur, printre multele povesti Nicu ne-a citit si din creatia proprie, volumul se numeste "Stare de iubire" publicat de editura Ars Dicendi. Nu fac o pledoarie Pro Domo, va rog sa faceti tot posibilul sa va procurati cartea, trebuie sa ma credeti pe cuvant ca Nicu e foarte talentat, deasemenea ilustratorii si ca pretul platit reflecta doar o mica parte din valoarea reala a volumului.

Pana cand voi avea ragazul sa trec in revista materialul fotografic si inregistrarile video (din pacate extrem de voluminoase, poate le voi fragmenta) va voi oferi imagini din Campulung fotografiate de mine (cu camera foto Sony) la nunta Ancutei, in 15 August 2010 avandu-l ca ghid extrem de avizat pe Nicu...Imaginile le voi prezenta in chip de serial.

Aveam atunci niste incaltari extrem de incomode, plimbarea mi-a produs niste rani la picioare destul de neplacute, dar deh, arta fotografica cere sacrificii.

A sasea fotogrfie reprezinta o statuie de Constantin Baraschi, daca va uitati cu atentie la ea si ati intrat in Herastrau din Piata Charle de Gaule (fosta Piata Aviatorilor) cu siguranta veti recunoaste ca e vorba de acelasi sculptor care a creat si cariatidele precum si fantana din parc.























































Ultimele opt fotografii sunt de la Manstirea Radu Voda. Mai aveam pregatite si niste poze de biserici dar deja sunt mult prea multe poze.










Un comentariu:

Ochiul babei spunea...

Eu ma incapatanez sa raman aici, pe blog:)Ma bucur ca ai pus poze din Campulung fiindca eu nu am ajuns pe acolo. Am in schimb o prietena care a fost acolo multe veri si mereu mi-a vorbit frumos despre acest orasel, care ei ii place tare mult.