Din fericire condimentele indiene nu se degradeaza asa de usor, incat e posibil ca arheologii viitorului sa foloseasca unele din pungutele mele cum au folosit ei si alte chestii gasite pe unde au scociorat, si atunci m-am decis la un moment dat sa fac un experiment si sa le imprastii pe niste aripioare de pui pe care apoi sa le bag la cuptor. Experienta a reusit, aripioarele au avut un succes neasteptat si atunci am repetat-o.
De data asta am folosit niste pulpe superioare de pui fara piele pe care le-am pus intr-o caserola, am presarat din belsug cele doua amestecuri de condimente, am turnat si un pic de ulei si am amestecat totul dupa metoda lui James Oliver, adica folosind mainile din dotare.
Am pregatit tava, adica am taiat o bucata de hartie de copt de doua ori latimea tavii (latime vorba vine, ca tava de la aragazul nostru e patrata) si am pus o jumatate pe tava, am asezat artistic pulpele pe ea si am acoperit cu cealata jumatate. Am pus totul in cuptorul preincalzit, cu butonul fixat la gradatia 5 (cam 200 grade C, sau cam pe acolo) si am fixat timerul la 40 de minute.
Timerul a fost adus de sotul meu acum aproape 40 de ani in urma din USA. Pe atunci nici nu se stia la noi ca exista asa ceva decat in laboratoare. Cand am facut practica la raposatul de acum Combinat Chimic din Fagaras una dintre laborante povestea cu multa placere cum una dintre colege a vrut sa fure un timer din laborator si l-a ascuns in chiloti ca sa nu fie descoperit la controlul care se facea la poarta (va dati seama ca existau destule substante folositoare pe la casa omului care erau scoase cu diverse metode contrabandistice din combinat) dar nenorocita nu si-a dat seama ca s-a rasucit butonul care il fixa sa sune si s-a trezit ca timerul s-a pornit sa avertizeze ca a trecut timpul taman cand ea era la control. Zicea cu vadita placere povestitoarea "si s-a rosit deodata toata" despre nefericita...
Am mai pregatit intre timp niste orez asezonat cu turmeric, coriandru macinat, ghimbir macinat, maghiran, salvie si busuioc (ultimele din gradina de la fereastra) si o cutie mica de rosii taiate cuburi in bulion. Mai aveam un rest de conopida fiarta in apa cu mirodenii (am uitat de care, am fiert-o acum trei zile) si presarata cu cascaval ras precum si un catron cu ardei copti... Toate astea au fost garnitura pentru pui.
M-am trezit cam tarziu sa fac pozele, iar din conopida nu mai ramasese decat un pic in farfurie...
2 comentarii:
Ihm, mi-ai facut o pofta de pui, incat poate uit o data ca de vreo luna si ceva mananc doar vegetarian si mai ales raw...Poate iti amintesti totusi de condimentele de la conopida:)
Am incercat sa-mi amintesc...degeaba...
Trimiteți un comentariu