vineri, 18 decembrie 2020

Plăcintă cu dovlecei, Pizza

 Azi am încercat ceva nou, plăcintă cu dovlecei. Nu e de post, dar nouă ni s-a părut tare gustoasă.

Am ras dovleceii, am pus un praf de sare, am amestecat bine și i-am pus într-o strecurătoare cu o farfurie și o greutate deasupra, să iasă cât de multă zeamă se poate.

După vreo jumătate de oră i-am stors, i-am amestecat cu ouă, brânză rasă de capră și pesmet.

Am asezonat cu mărar, cu pătrunjel și, în locul unturii de cățel din poezie am pus turmeric și piper.

Am tapetat o tavă cu hârtie de copt unsă cu un strat foarte subțire de ulei, am pus trei foi de plăcintă Bella din grâu integral, unse cu ulei, jumătate de compoziție, alte două foi, cealaltă jumătate de compoziție și ultimele trei foi unse cu ulei.

La cantitatea de 2,5 kg dovlecei am pus patru ouă, cam 200g telemea de capra și cam 250g de pesmet.

Am copt 25 minute in cuptorul reglat la 4-5 (220 grade), am stins focul, am pus o tavă deasupra și am mai lăsat tava în cuptor încă vreo 5 minute.

O să mai mâncăm vreo două zile din ea, reminiscențe din timpul când mergeam la serviciu și nu aveam timp să gătesc zilnic ceva proaspăt.
 
Și dacă tot sunt la capitolul culinare o vă pun poze cu compozițiile mele artistice numite pompos artă, de fapt niște imitații de pizza din turte coapte pe vatră. Am ”comis” asta de două ori, cu design (nu-i așa că sună cool) diferit. Prima dată am folosit mai puține ingrediente pentru decorat, iar turtele le-am lăsat întregi și au ieșit cam tari și cleioase. Am folosit un sos de pizza de la Cora, brânză Gouda, mușchi file și ce se mai vede.





A doua oară am învățat lecția și am tăiat, cât a fost posibil, turtele (cumpărate de la o simigerie patiserie din Piața Veteranilor) în două așa cum veți vedea în poze. Am folosit un sos preparat de mine din sos de roșii Regal cu busuioc, măghiran, mentă, toate uscate și frecate bine cu degetele, am pus pe turte brânză Gouda și mușchi file de la sibienii din Piața Veteranilor, ciuperci crude, un dovlecel mic, măsline fără sâmburi, ardei Kapia roșu și câteva roșii cherry. Am copt la foc potrivit cam un sfert de oră.












Niciun comentariu: