vineri, 25 octombrie 2019

Michelangelo Merisi da Caravaggio - Tablouri vivante

Michelangelo Merisi este deseori confundat, de către cei mai puțini avizați în arta plastică, cu mult mai celebrul Michelangelo Buonarroti. Dar pentru cunoscători este imposibil să nu se facă diferența. Caravaggio pe numele de artist a avut o viață aventuroasă, cu multe încălcări ale legii mergând până la asasinat dar dacă viața lui nu a fost deloc un exemplu arta sa a rămas în istorie datorită tehnicii revoluționare de clar-obscur.

Gurile rele spun că în unele tablouri a folosit fondul întunecat din care ies în evidență figurile luminoase numai din lene, dar gurile astea nu au  decât să trăncăne, modul său de a picta a străbătut veacurile.

Artiștii contemporani caută și ei forme noi, revoluționare, de a impresiona publicul, uneori reușind să șocheze, cum e cazul celor de la Teatrul Ludovica Rambelli care au creat un videoclip cu tablouri vivante după Caravaggio. Pe mine m-a amuzat ideea de a căuta imagini cu tablourile însuflețite de acești actori și, după o scotocire atentă a motorului Google prin baza de date internautică am identificat operele lui Caravaggio. 


Am preluat video de aici și mai jos veți vedea imaginile în ordinea în care apar pe ecran. 

1. Entombment
2. Judith Beheading Holofernes
3. The Flagellation Of Christ
4. The Martyrdom of Saint Matthew
5. Annunciation 1608
6. Rest On The Flight Into Egipt
7. The Rising of Lazarus
8. Saint Francis Of Assisi In Ecstasy
9. Bacchus









Un comentariu:

deepak spunea...

Very nice< a href="http://www.motivation456.com/diwali/english/diwali-message.html">Diwali messages