sâmbătă, 17 februarie 2018

Ritualuri în patinajul artistic. Mudras.

Nu cred că i-a făcut cineva o poză lui Yuzuru Hanyu în momentul care a precedat începutul programului său liber. El are un ritual la începutul fiecărui program, își face o cruce mare, își împreună palmele a rugăciune. Cruce își făcea și Boyang jin, acum parcă a renunțat.

Dar de data asta am observat la Yuzuru ceva ce nu mai văzusem înainte, o mudra. Ca să înțelegeți despre ce e vorba uitați-vă la pozele cu diversele poziții ale degetelor.

Dacă îmi amintesc bine ce am văzut cred că el a folosit Gyan Mudra care e menită să ajute la concentrare. Și într-adevăr cred că l-a ajutat, după cum s-a văzut. Lucrurile nu sunt chiar așa de simple cum par, alegi o poziție a degetelor și gata. Trebuie să ai o pregătire spirituală cât se poate de solidă și mai ales credință.

O prietenă de pe facebook a completat cele de mai sus cu observația că atât Yuzuru Hanyu cât și Evghenia Medvedeva stau câteva momente cu ochii închiși după ce începe muzica, pentru a se concentra mai bine.Sculpturi din aeroportul New Delhi.

Niciun comentariu: