marți, 18 noiembrie 2014

Efect neșteptat

Să stăm strâmb și să judecăm drept: după destrămarea (previzibilă) a acelei alianțe contra naturii numită USL cu cine voiați să se alieze PNL ca să contracareze puterea PSD? Sigur, Crin Antonescu a contribuit din plin la crearea USLși la obținerea votului masiv pentru demiterea lui Băsescu, dar la ce ne-a folosit?

Și iată cum, cu toată nelăcerea, trebuie să admit că politica dementă a marinarului de a expedia peste granițe floarea națiunii române (să nu se supere cei rămași în țară care muncesc din greu să avem ”o țară ca afară”) a avut un rezultat atât de neașteptat încât pare că ar fi fost măcar un deget divin la mijloc.

Văzând chipurile acelea tinere mărșăluind hotărâte pe strazile Bucureștiului și adunându-se în piețele  marilor orașe ca să ceară exercitarea de către toți cetățenii români a unui drept constituțional, indiferent în ce punct al globului pământesc se află,  m-am gândit că exemplul dat de noi în Piața Universității nu s-a pierdut, că noua generație a preluat dorința noastră de dreptate și democrație.

Nu trebuie însă să uităm ce a spus noul Președinte, Klaus Werner Iohannis, la emisiunea lui Rareș Bogdan de la Realitatea TV, că situația în țară nu se va schimba peste noapte, el dând ca un prim reper, după o analiză obiectivă, anul 2018. Dacă vi se pare că e prea îndepărtat gândiți-vă la câte greșeli s-au făcut în ultimii 25 de ani.

Niciun comentariu: