sâmbătă, 23 iunie 2018

Domnul Ecou

Individul acesta (ghici ciupercă cine) nu e în stare să aibă o idee originală. Ei simte nevoia să imite sau să preia ideile altora, de aceea în sinea mea îi spun Domnul-Ecou.

Chiar în seara când s-a dat verdictul de condamnare am dat peste o individă care spunea la Antena 3, cu lacrimi de furie în glas, că l-au ajuns blestemele celor care stau nevinovați în închisori pentru că Parlamentul nu a fost în stare să dea o lege care să îi scoată de acolo. Mai zicea ea că pentru asta ar trebui să-și ceară iertare de la pușcăriași.

Zis și făcut, dorința individei a fost lege pentru condamnat. Eu cred că mai degrabă l-au ajuns blestemele copiilor orfani sau abuzați pe care trebuia să-i apere Protecția Copilului (oare câți știu astă?) și cărora li s-au furat banii.

În ce îl privește pe arogantul și violentul purtător de vorbe (cel cu ”pentru că putem”) am să citez și eu din Eminescu:

”Taci, s-auzi cum latră
Cățelul pământului
Sub crucea de piatră”

Câteva citate interesante dintr-un articol:


”FSNAP: Sunt 73 de condamnați pentru abuz în serviciu, nu câteva mii. Niciunul n-a deturnat banii copiilor defavorizați

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSNAP) a demontat afirmațiile făcute de Liviu Dragnea după condamnarea sa. Liderul PSD a declarat vineri că „mii de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional” și le-a cerut iertare. În replică, FSNAP arată într-un comunicat publicat sâmbătă dimineață că în penitenciare sunt mai puțin de 80 de oameni condamnați pentru abuz în serviciu. Sindicaliștii au indicat și penitenciarul în care liderul PSD și-ar putea ispăși pedeapsa, dacă pierde apelul în justiție.”

”FSNAP mai arată că „în penitenciare sunt în schimb mii de criminali (6156), tâlhari (4387), condamnați pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanți de droguri (1434) și condamnați pentru înșelăciune (997). Nu există niciun motiv ca cineva să le ceară scuze. Nici măcar un viitor coleg, actual demnitar al Statului Român”.

”Ca o curiozitate statistică, domnul Liviu Dragnea este singurul condamnat pentru infracțiuni de abuz în serviciu, care a instigat la deturnarea banilor destinați pentru asistența socială. Banii destinați copiilor orfani sau plasați în grija statutului ori a persoanelor defavorizate, au fost astfel folosiți în interes de partid pentru plata unor sinecuriști.”

Niciun comentariu: