sâmbătă, 23 iunie 2018

Burghezia comunistă

Am căutat cu ajutorul lui Google să văd ce s-a scris despre acest termen și am găsit un citat pe care l-am editat adăugând diacriticile acolo unde a fost cazul

”Folclorul comunist a pus in cârca lui Lenin o sentință care suna cam așa: să vă ferească Dumnezeu de burghezia comunistă. Cât de implicat e Dumnezeu nu se știe, dar pătura socială amintită exista și chiar tinde să se amplifice”

E greu de înțeles de ce au ales chinezii să se complice in halul ăsta, câând era mai simplu să aplice modelul românesc: burghezia socialistă sa fure tot ce e de furat și la sfârșit să treacă și statul in proprietatea privata ă unui partid unic. Dar fiecare cu bucătăria lui, chinezii mănâncă cu bețisoarele, noi, cu noduri. Ion Neamțu”

În articol este vorba despre China dar noi vedem în fiecare zi burghezii comuniști autohtoni care se caracterizează, între altele, prin apărarea cu orice preț a privilegiilor lor, privilegii care existau încă din timpul lui Ceaușescu. 

De aceea era atât de important punctul 8 al Proclamației de la Timișoara care cerea activiștilor de partid din eșaloanele 1, 2 și 3 precum și securiștilor să facă un pas înapoi. Bineînțeles că nu l-au făcut și acum vedem cu câtă obrăznicie ne calcă în picioare.

Suntem îndemnați cu cinism să îi combatem cu mijlocul democratic al alegerilor iar între timp ei își consolidează averite dobândite prin mijloace numai de ei știute, în nici un caz legale, prin legile pe care le votează într-o veselie, astfel încât să legalizeze hoția și corupția.

Ba chiar un condamnat penal definitiv își permite să amenințe protestarii cu mijloace violente de genul Mineriadei din 90 și își cere iertare de la pușcăriași că nu i-a scos mai repede din închisori. Din acest motiv constat o radicalizare a celor care au văzut că protestele lor sunt zadarnice. 

Am mai văzut asta înainte de Mineriadă și nu e bine deloc. Eu personal  mă rog la Dumnezeu să facă dreptatea lui, așa cum o vede el.

Niciun comentariu: