duminică, 17 iulie 2016

Vinete umplute cu carne

Valorificarea creativă a legumelor în bucătărie: Vinete umplute cu carne.

Pentru că a fost prea cald zilele astea am evitat să ies din casă...l-am rugat pe soțul meu ca în drumul spre casă de la serviciu să treacă și prin piață și magazine ca să cumpere cele trebuincioase pentru acest fel de mâncare.

Trebuia să îi spun cantitățile pe jumătate, pentru că a cumpărat dublu ce i-am cerut dar a și contribuit din plin la consumarea lor.

Cantitățile pentru 4 porții: 8 vinete mai mici (sunt mai fragede și nu au prea multe semințe, trebuie să fie din cele lunguiețe și frumos colorate) cam tot atâtea cepe nu prea mari, câțiva căței de usturoi după gust, 1 kg de carne tocată de preferat de pui) 2 ouă, un pic de pesmet, semințe de susan, arome: piper, coriandru boabe măcinat, nucșoară, cimbru, măghiran.

Am tăiat vinetele pe jumătate, le-am opărit cam vreo 5 minute, le-am pus la scurs într-o sită, am desprins cu grijă coaja încât să rămână întreagă și am lăsat miezul la scurs de seara până a doua zi.

A doua zi am scurs zeama amară, am dat prin mașină vinetele, ceapa și usturoiul (carnea am cumpărat-o gata tocată) am presărat aromele și semințele de susan. Am pus la prăjit în puțin ulei de floarea soarelui întâi carnea, am scos-o și în grăsimea rămasă am prăjit un pic ceapa, usturoiul și miezul de vinete tocat, am lăsat să se răcorească și am amestecat compoziția cu ouăle și atâta pesmet cât să fie destul de fermă, am unplut cojile de vinete, le-am pus pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei, am decorat cu ardei kapia roșii, am băgat totul la cuptor. Au fost bune calde dar mult mai bune reci.






2 comentarii:

Unknown spunea...

Beautiful a food. I like it. Thank you. 😊🍀👍🌷

Viorica spunea...

Thank you Branka. It was my pleasure.