vineri, 16 ianuarie 2015

Despre antiviruși și surprizele lor

Am pierdut aproape toată noaptea dar pot măcar să mă culc liniștită.

De ceva vreme computerul meu mergea foarte încet și se comporta ciudat. Era clar că era răcit, adică avea viruși, dar McAfee-ul meu care m-a costat destul de mult ținând cont de faptul că sunt departe de avea vreo pensie nesimțită nu zicea nimic.


Și atunci am pus la treaba ESET online, instalat la sugestia unui articol mai vechi din New York Times. Cine zice că NYT nu e interesant nu știe ce spune. Are secțiuni excelente, din care totdeauna am avut de învățat: sănătate, cultură cu tot ce înseamnă ea (articole despre cărți, filme, artă plastică, muzică), călătorii, istorie, sport, bloguri, artă culinară, etc, etc...Păcat că acum cer bani pentru accesare.

Și surprise, surprise (de fapt n-a fost nici o surpriză) colcăiau 7 viruși...dar mi-e teamă că s-ar putea să mai fie unii ascunși prin cine știe ce cotlon. 

Oricum, computerul se comportă mult mai bine acum. Vă sfătuiesc să nu vă culcați pe ureche zicănd că aveți un antivirus și un firewall foarte bun, nemernicii care inventează viruși și alte malware găsesc mereu portițe prin care să se strecoare. Să aveți mereu la îndemână un alt antivirus cu care să scanați din când în când.

Niciun comentariu: