luni, 2 octombrie 2023

Binili învinge

Dacă am urmărit cu greu serialul sud-coreean ”The King Land” și pe alocuri am fost de-a dreptul plictisită de el nu același lucru pot spune despre ”Handsome Siblings”  (The Legendary Siblings) bazat pe romanul Juedai Shuangjiao (The Peerless Proud Twins) by Gu Long. Deși am terminat de câteva zile serialul chinezesc încă mă mai aflu sub fascinația lui.

Am urmărit cu sufletul la gură incredibilele aventuri ale celor doi frați gemeni despărțiți la naștere și educați să se urască unul pe altul. Dar cum sângele apă nu se face (the blood is thicker than water) ”binili învinge„ cum sună o rubrică la Radio Guerila inspirată cu siguranță de cântecul omonim al Omului cu șobolani https://youtu.be/bnK86DAnWbY?si=SnlCQ4mMmI223feb

M-am cam enervat pentru că mi s-a părut evident că cei doi actori ar fi trebuit să semene fizic fiind frați gemeni monozigoți (știu că există și frați gemeni care nu seamănă deloc, doar am avut și eu colege de liceu care arătau diferit dar aici nu este cazul pentru că cei care îi vedeau rămâneau interziși cât de bine seamănă) dar mi se pare că nu seamănă nicicum. 

M-au mai enervat și abundența de otrăvuri și antidoturi folosite precum și prezența obsesivă a verbului kill (am urmărit pe Netflix cu traducere în engleză) dar curiozitatea de a vedea ce a mai inventat autorul a trecut cu ușurință peste aceste inconveniente.

În concluzie mi se pare un serial pentru copii (romanul a mai fost ecranizat de câteva ori, se pare că aceasta este cea mai bună ecranizare) cam needucativ pentru că eroul care ar fi trebuit să fie negativ (dar se dovedește cât se poate de pozitiv până la sfârșit) este mult mai atractiv decât cel cu adevărat pozitiv dar cam insipid și șters, dar una peste alta nu-mi pare deloc rău că am petrecut câteva ore foarte interesante în compania actorilor Zheyuan Chen, Yitian Hu, Vicky Liang, Jie Liang.

Ce am remarcat este că nu numai eroii principali au fost interpretați de actori frumușei ci și unii dintre actorii care au interpretat eroii negativi au trăsături foarte atrăgătoare. Pe Zheyuan Chen l-am văzut de curând și în ”Hidden Love” și se pare că tocmai datorită acestui fapt mi-a recomandat Netflix să văd și Handsome Siblings.






Niciun comentariu: