luni, 27 martie 2023

Tort dietetic de mere și frișcă.

 Istoric:

Acum câteva luni am mers la Bebe Tei din Plaza Mall și am cumpărat, între altele, pudră de roșcove și făină de cocos. Diana mi-a făcut cadou o pungă de făină de migdale. 

Acum vreo două săptămâni am mers la Târgul de la Agronomie și am cumpărat mere golden deliciosus foarte coapte și dulci.

De ziua noastră, a mea și a Dianei am decis să folosesc aceste ingrediente pentru un tort. Zis și făcut. Am curățat șase mere de coajă, le-am ras și le-am dat soțului meu să le stoarcă bine de suc. A folosit o cârpă albă, curată. 

Am pus într-un castron cam 100g unt, vreo trei linguri de pudră de roșcove (atenție, e foarte dulce, deși nu are zahăr ci alte zaharuri) și patru ouă întregi. Am bătut totul cu mixerul. 

But first am bătut conținutul a trei cutii mici de frișcă lichidă Dorna cu câteva picături de esență de vanilie și de rom și apoi stevia praf cam vreo trei linguri. 

Am adăugat în castron făină de cocos și de migdale (am pus ”din ochi” cam trei linguri cu vârf de fiecare, am pus și esență de vanilie și de rom, am pus și merele rase și stoarse și am amestecat bine până a ieșit un aluat destul de consistent pe care l-am copt într-o cratiță de 2l tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt la 180 de grade C timp de 25 de minute. 

Am lăsat blatul să se răcească puțin și l-am pus pe platou. Când s-a răcit de tot l-am îmbrăcat în frișcă, am pus rondele de ananas iar în mijlocul rondelelor am pus zmeură pe care o aveam în congelator. Remarcați că nu am folosit deloc zahăr, doar Stevia pentru frișcă. M-am bazat pe dulceața naturală a roșcovelor și a merelor. 



Rondelele de ananas au un oarecare conținut de zahăr, dar nu foarte mult. Le puteți dona celor care nu suferă de diabet sau le puteți consuma cu parcimonie.


Niciun comentariu: