joi, 6 ianuarie 2022

The Emperor's Cook | Tenno no Ryoriban (TBS / 2015)

 L-am descoperit pe Takeru Satoh oarecum întâmplător, fiind curioasă să văd un film japonez lăudat de unul dintre prietenii mei coreeni, ”Rurouni Kenshin: The Legend Ends”.

Filmul face parte dintr-o serie de filme inspirate din manga, benzile desenate japoneze, mai potrivite pentru adolescenți dornici de filme cu eroi care se luptă până aproape de epuizare pentru idealuri mai mult sau mai puțin înălțătoare. 

Se petrece în epoca Meiji și cum am citit destule cu ocazia vizionării serialului ”Yae no Sakura” nu-mi pare rău că i-am acordat din timpul meu. Rolul principal este interpretat de Takeru Satoh și la finalul filmului, după ce am mai văzut unul din aceeași serie, ”Rurouni Kenshin: The Beginning” din 2021. 

Am căutat să văd ce a mai jucat și așa am aflat că serialul ”The Emperor's Cook | Tenno no Ryoriban (TBS / 2015)” a însemnat pentru el un pas important în carieră (a luat chiar lecții de artă culinară) primind câteva premii pentru rolul Tokuzo Akiyama, care a existat în realitate. 

Am urmărit primele trei episoade cu reală plăcere serialul având de toate, și dramă, și romantism și destul de mult umor. Ceva relaxant și interesant, mai ales pentru cei care au ceva cunoștințe despre cultura Asiei Orientale. 







Niciun comentariu: