vineri, 26 martie 2021

Masa festivă de ziua mea de naștere

 Înainte de a începe să mâncăm felurile pregătite pentru mesele festive soțul meu mă întreabă ”ai făcut poze?” ca să nu intru în panică văzând că se golesc platourile și eu nu le-am imortalizat pentru vecie (cred eu)

Am avut două feluri de sardinele marinate, unele simple și altele picante. Pe platou nu s-au putut deosebi, dar gustul a fost diferit.
Mie îmi plac mult fructele de mare, în special mini caracatițele, moscardini pe numele lor italienesc, pe care le-am folosit din plin ca ornament.

De data asta am pregătit ceva mai puține platouri și feluri dar tot mai avem din ele și la ora asta. Dacă vă veți uita la toate pozele veți observa că trei platouri par identice, cu mici variații de culoare. E vorba de cele cu ardei iuți umpluți cu cremă de brânză (de la Cora Lujerului) și trei feluri de salam: Sinaia, Chorizo și Potcoava vândute ca atare la Mega Image.

Pe unul din platouri am pus alternativ măsline cu ardei iuți Piri-Piri (ia gura foc) și ouă marinate în sos de soia și zeamă de lămâie. Au culorile și forma atât de asemănătoare încât pur și simplu nu ne-am dat seama ce am luat de pe platou decât atunci când am băgat în gură.

Am reușit să-mi satisfac și o fiță mai veche, de a aranja alternativ ouă de prepeliță fierte și mini mozzarella, care u culoare și formă asemănătoare. Mi s-a părut nostim (funny cum le place americanilor să zică).

Sarmalele le-am cumpărat gata făcute de la restaurantul cu autoservire Rustic din cadrul hipermarketului Cora Lujerului.

La friptură am făcut o greșeală de dozaj, prea mulți cartofi dulci pentru câtă carne a fost. Am preparat-o la multicooker Tefal One Pot, după ce în prealabil am rumenit carnea pe aragaz. În 30 de minute din momentul în care s-a produs presiunea necesară a fost gata.

În loc de tort am avut găluște cu prune (congelate, de la supermarket) și a trebuit să fac o doză de insulină rapidă pe lângă cea retard ca să revin la valoarea controlată a glicemiei, dar nu mi-a părut rău. Atâta doar că nu pot să repet asta de câte ori am chef de ceva dulce. Dar odată pe an e ziua mea de naștere!















Niciun comentariu: