Pe 24 Martie cina a fost modestă...mai puțină mâncare dar mai multă dragoste...De dimineață soțul mi-a dăruit un splendid buchet de trandafiri...
Când s-a întors de la serviciu am aranjat repede o masă festivă
N-a fost mare lucru, mi-a luat câteva minute să toc pieptul de pui la cuptor, bineînțeles rece, (cumpărat de la Profi) și să îl amestec cu ulei de măsline extravergin și muștare de Dijon, să toc câteva frunze de andive și să le amestec cu maioneză, să aranjez totul cât de artistic am putut, creveții i-am pus din congelator direct în tigaie, în puțin ulei, pe foc, Șproturile le-am scos din cutie și am pus niște salată de icre.iar mazărea, tot din cutie, am amestecat-o cu maioneză. După cum se vede, cină a la Amerique de Nord...
O prietenă din Serbia m-a întrebat în engleză ce e asta. M-am strofocat să îi explic dar n-a reacționat la răspuns, probabil că nu l-a văzut
”I had some cold baked breast chicken. Put some olive oil Extra virgin and Dijon mustard. The composition put on endive (Witloof chicory) leaves. I had some very small mushrooms in a jar...the mushrooms and cut endive leaves mixed with mayo...Resulted this arrangement..”
Pe 27 martie am pus în funcțiune mai mult simțul estetic, atât cât e, și mai puțin manufactura, adică ma folosit din nou cutii și borcănele. Dar mai întâi florile, crizanteme de la soț, trandafiri de la fiică.
Și masa propriu zisă:
Somon și șprot afumat, icre de somon în suport de alge Nori...
Hering marinat și șprot afumat cu salată de icre de crap, ornamentul din felii subțiri de morcov marinat
Ardei picanți marinați și ouă de prepeliță
Platou asortat (cam pestriț) cu mușchi file de la producător, salam picant, ouă de prepeliță, telemea de oaie și capră, roșii cherry
Banalele roșii cu brânză...banale, da...dar tot au adunat vreo 23 de likuri (eu postez foarte mult și fiecare postare are un număr de likuri care însumate....)
Andive și ciupercuțe din borcan, cu maioneză. Am căutat ciupercuțe cât mai mici...
Crudități (ardei roșu și galben, morcovi frecați cu zeamă de lămâie ca să nu se înngrească, bețe de castraveți Fabio) cu un dip (sos) din muștar de Dijon, maioneză, smântână de la producător...
Trandafiri din ridichi...
Dianei îi place pizza făcută de mine...
Tort Diplomat de la Cora pentru Diana și Florin. Ei spun că e foarte bun.
Tort dietetic, pentru diabetici, de brânză de vaci cu afine și stafide, ornat cu rondele de ananas în suc propriu (fără zahăr adăugat) cireșe negre și zmeură din congelator, din cea mai închisă la culoare, care se păstrează bob cu bob.
Aveam și brânză de tipȘwaițer (Emmentaler) și brânză cu mucegai albastru precum și struguri rose (din Africa de Sud, scria pe eticheta de la Cora) pentru desert...dar cine a mai putut să mănânce? Și-așa a rămas destulă pentru Diana de luat acasă ca și pentru noi în zilele următoare, ca gustare...
Una din prietenele mele de pe face book a înțeles că am mâncat tot atunci, pe loc, seara târziu, dar pe 24 masa a fost servită după amiază iar Duminică a durat cam toată ziua, cu pauze de cafea și stat de vorbă...
2 comentarii:
Dupa varietatea preparatelor si culorile multe, ai zice ca e o masa coreeana, cu multe side dishes, cum fac ei :) Chiar daca ai folosit cutii si borcanase, tot ai muncit ceva la ele! Te admire fiindca eu am renuntat de mult la acest "sport", simplificand la maximum.
Un intarzit "La multi ani!", Viorica, cu sanatate (de care avem noi grija, nu?)si zvon de primavara, adus de trilurile de pasarele si de gradele multe din termometre. Sa ai un an minunat!
Mulțumesc pentru urări și aprecieri. Anul acesta m-am gândit și eu prima dată că mesele mele festive seamănă cu cele coreene. Eu așa am serbat aniversările noastre de când mă știu la casa mea...
Trimiteți un comentariu