marți, 10 iulie 2012

Dieta in functie de zodie - Gemeni

Teza mea de doctorat privind dietele, bazata exclusiv pe metoda copy/paste, continua, dupa Dieta pentru Berbec si Dieta pentru Taur cu cea pt Gemeni, nu inainte de a copia din nou introducerea la articolul din Femina.ro: (Apropo: Eu votez pentru Demitere)


Din moment ce astrologia ne schiteaza un portret psihologic si comportamental al fiecarei zodii, e normal sa te gandesti ca aceasta stiinta poate fi folosita si in alte scopuri.

Dieta in functie de zodie este o excelenta metoda de a te folosi de horoscop... in alt fel. Aceste recomandari pentru diete sunt realizate in functie de comportamentul fiecarei zodii in parte si puse in legatura cu dinamismul unor regimuri potrivite acestora.

Dieta in functie de zodie - Gemeni
Efervescenti, plini de energie si mereu gata de o noua aventura, asa sunt caracterizati gemenii. Zicala dupa care se ghideaza este: "varietatea este condimentul vietii", tocmai de aceea este greu sa urmeze o dieta prea mult timp. 

Dieta pentru Gemeni: Dieta disociata - Citeste aici dieta detaliata

 Dieta disociata - acum mult mai simplu de urmat! 

Cea mai mare dorinta a ta este sa scapi de kilogramele in plus intr-un timp cat mai scurt si, daca se poate, fara efort prea mare. Insa nu intotdeuna se intampla asa. Din contra, depui efort cu diete hipocalorice si dupa 1-2 saptamani cand reiei alimentatia normala, te ingrasi. Ce ai putea face pentru a avea rezultate durabile?


Cele mai multe dintre noi au incercat dieta disociata si dieta Monicai Anghel. Si chiar daca s-au inregistrat pe moment rezultate multumitoare, in timp pot aparea probleme legate de sanatate si, chiar repunerea kilogramelor. Nu trebuie neglijat efectul "yo-yo" in cadrul dietelor. Ideal ar fi sa mentinem toata viata o asa-zisa dieta, adica o alimentatie sanatoasa imbinata cu exercitii fizice. Dar asta stiti si voi. Punerea in aplicare este mai dificila.
Daca ai insa multe kilograme in plus, pana la mentinere, trebuie sa scapi intr-un fel de ele. Si atunci, cauti cea mai buna varianta pentru a oferi organismului toate vitaminele, mineralele si toate categoriile de alimente de care are nevoie pentru o functionare optima.
Poti tine o dieta disociata fara sa-ti stresezi corpul si mintea cu impartirea alimentelor pe zile (1 zi legume, 1 zi fructe…), sau o dieta disociata pe fiecare masa in parte. Mai trebuie sa tii cont si de faptul ca micul dejun este o masa ce trebuie sa te energizeze, pranzul trebuie sa contina proteine pentru a-ti asigura buna functionare a “sistemului”, iar cina consta in alimente cat mai usor de digerat.
 Cum sa disociezi:
Dimineata: - fructe (grapefruit, pepene galben, portocale, kiwi), dar de un singur fel la o masa
- in loc de fructe poti manca un baton de cereale fara zahar si fara lapte
- daca nu te simti bine de la fructe, poti bea o cafea fara zahar cu o felie de paine de secara prajita (imbunatateste memoria!)
Pranz (principala masa a zilei care consta in proteine): - o felie de piept de pui la gratar/ sunca de curcan slaba/ peste la cuptor/ oua fierte
- daca nu te saturi doar cu cele de mai sus, poti sa mananci (la jumatate de ora dupa masa) o salata verde cu o rosie, un castravete, marar, patrunjel si putin otet de mere, si, hai, si o lingurita de ulei de masline (doar o ligurita!) sau putina salata de varza cu un morcov ras.
Cina: cele mai multe dintre noi atunci de abia ajungem acasa dupa o zi la serviciu, dar nu inseamna ca trebuie sa dam iama in bucatarie si frigider. Se pot consuma:
- lactate: iaurt/ lapte degresat/ branza
- sau mancare de legume (ex: bostanei cu rosii la cuptor, supa de legume)
- sau carbohidrati (orez fiert condimentat, paste, paine cu seminte)
Alegerea este a ta, dar nu trebuie exagerate cantitatile si nici nu trebuie combinate alimentele intre ele (ideal ar fi sa stii ce numar de calorii consumi intr-o zi, pentru a nu depasi necesarul organismului, in functie de varsta, constitutie, activitate).
Se stie ca daca mananci in fiecare zi aceleasi mancaruri, slabesti. Trebuie sa bei multe lichide: apa plata, ceaiuri de plante, pentru a preveni deshidratarea si constipatia. Disocierea alimentelor pe mese asigura o mai buna “contabilizare” a hranei de catre organism si poti slabi fara un efort deosebit.
 Bineinteles, sportul trebuie sa il includem in viata noastra, la inceput cate 15 minute zilnic. Daca te simti slabita sau ametesti (se poate intampla daca renunti la alimentele prelucrate pe care le consumai pana acum) poti lua calciu sau multivitamine. Trebuie sa slabesti fara sa te infometezi sau sa-ti privezi organismul de elemente esentiale.



Un comentariu:

  1. Draga mea, Viorica
    Iarasi ai intrat pe terenul celui rau -satana .Nu am decat un sfat :FUGI CAT POTI!Nu e bine !Lui nu ii pasa de sinceritatea ta si bunavointa de informare si a altora spre binele lor trupesc.El e DUSMANUL NOSTRU!Nu ai inteles asta deja ?
    Ma doare pentru tine! Eu continui sa ma rog sa cunosti personal pe DATATORUL VIETII !
    Cu aceeasi dragoste si pretuire!
    Virginia Brasov

    RăspundețiȘtergere