marți, 10 iulie 2012

Dieta in functie de zodie - Berbec

Daca tot se poarta copy/paste (n-oi fi eu deschizator de drumuri dar stiu ca in blogul acesta e folosita din plin) hai sa apelez din nou la metoda asta infailibila si sa copiez niste articole din Femina.ro, cu recomandari de slabire adecvate fiecarei zodii. O sa incerc sa scriu la fiecare articol din zodie introducerea din situl sus amintit.


Din moment ce astrologia ne schiteaza un portret psihologic si comportamental al fiecarei zodii, e normal sa te gandesti ca aceasta stiinta poate fi folosita si in alte scopuri.

Dieta in functie de zodie este o excelenta metoda de a te folosi de horoscop... in alt fel. Aceste recomandari pentru diete sunt realizate in functie de comportamentul fiecarei zodii in parte si puse in legatura cu dinamismul unor regimuri potrivite acestora.

Dieta in functie de zodie - Berbec 
Plin de energie si ambitie, berbecul tanjeste dupa competitie si traieste doar pentru a castiga. Cand vine vorba de diete, nativul berbec are nevoie de un regim care sa dea rezultate rapid, deoarece rabdarea nu este o virtute a sa.

Dieta pentru Berbec: Atkins Citeste mai multe aici

Cititi voi, ca eu, desi asta e zodia mea, am alta treaba.

 Noua dieta Atkins, varianta imbunatatita 

 Medicii au reinventat celebra dieta Atkins, bazata pe eliminarea carbohidratilor din organism. Noua varianta se pare ca este mai simpla si functioneaza mai bine, astfel ca poti slabi cam 6 kilograme in primele doua saptamani.

Potrivit editiei electronice a cotidianului Daily Mail, din anii '70, de la lansarea regimului de catre Dr. Robert Atkins, milioane de oameni au pierdut in greutate, au castigat apoi din nou, iar industria alimentara a dezvoltat un intreg sector de produse sarace in carbohidrati. Citeste aici despre dieta originala.
In anii '90 si-a atins apogeul, cu adepti declarati ca Renee Zellweger si Jennifer Aniston.
Dieta a fost criticata pentru ca se baza foarte mult pe carne si mult prea putin pe legume si fructe. Astfel ca trei doctori din Statele Unite au luat 150 de studii ale impactului dietei asuprea sanatatii si pierderii in greutate si au realizat o varianta imbunatatita.
Prin ce este noua dieta mai buna
Raman regulile de baza - proteine la fiecare masa, carbohidrati foarte putini, zahar deloc.
Comparativ cu vechea dieta, aceasta te lasa sa consumi legume din prima zi, asa ca si vegetarienii ar putea sa incerce acest regim.
Desi vechiul regim iti spunea sa mananci cat mai multe proteine, noul iti recomanda aproximativ 140-150 de g de proteine la fiecare masa, in limitele normelor sanatoase.
Fructele de padure, nucile si leguminoasele, precum si alcoolul, trebuie sa nu fie consumate in  primele doua saptamani ale dietei, dar pot fi introduse apoi, la fel si painea integrala, orez, chiar si paste.
Cafeaua era interzisa, dar doze mici sunt recomandate pentru sanatate - are proprietati antioxidante si arde grasimile, asa ca acum nu mai esti nevoita sa renunti la ea.
Cum stii cati carbohidrati ai voie sa mananci? In varianta veche, trebuia sa te uiti pe eticheta sau ghidul alimentelor si sa aduni cantitatea de carbohidrati, iar suma nu avea voie sa fie mai mare de 20 g, ceea ce e foarte putin. Acum, ce trebuie sa faci este sa calculezi "carbohidratii net", adica carbohidrati minus fibre. Aceasta pentru ca fibrele nu afecteaza nivelul grasimilor si zaharului din sange pentru ca nu ajung aici.
Pentru a evita constipatia, durererile de cap sau chiar ametelile, trebuie sa bei cel putin 2 l de apa pe zi, si sa nu renunti la sare.
Alimente recomandate
In ordinea care urmeaza, este bine sa incepi sa consumi alimente recomandate, si sa ajungi spre sfarsit la acelea de care iti e pofta si care iti sunt oarecum interzise:
1. Salata, legume fara carbohidrati
2. Lactate grase dar cu putini carbohidrati: smantana, branza
3. Nuci si seminte
4. Fructe de padure, cireste, pepene galben
5. Iaurt, branza de casa, ricotta
6. Legume verzi (linte etc)
7. Suc de legume, de rosii
8. Fructe, legume cu carbohidrati (mazare, morcov)
9. Cereale integrale (orez brun, paste integrale, paine)
Sugestie pentru o zi de inceput
Mic dejun: doua oua-ochi plus avocado
Gustare: castravete (felii care ar intra intr-o ceasca) si doua felii de branza Cedar'
Pranz: o conserva de ton, salata verde cu broccoli gatit, ceapa, 4 bucati miez de anghinare
Gustare: felii de sunca de curcan
Cina: Burger de vita (fara chifla) su ceapa saute, ciuperci, branza Cedar (2 felii) si salata verde cu dressing

Iulia Rosca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu