joi, 3 martie 2011
Leapsha cu poza 34
Cactusul de mai sus mi se pare ca are cele mai spectaculoase flori din toate speciile de cactus pe care le-am vazut inflorite. Pe acesta l-am pozat in gradina blocului, dar si mamita a avut unul care a inflorit tot atat de bogat. Helas, acum cand nu mai sta in casa ei cred ca i s-au uscat toate plantele de interior...M-am intrebat multa vreme cum se cheama acest cactus. Azi Dana si-a intrebat prietenele cum se numeste o floare f asemanatoare si i s-a raspuns ca e Schlumbergera. La o privire superficiala pe Wikipedia am fost convinsa ca am aflat raspunsul la vechea mea intrebare. insa Schlumbergera e alta specie de cactus, cunoscuta la noi drept "Craciunita" cactusul din poza de mai sus facand parte din genul Disocactus fiind cel mai probabil Disocactus ackermannii (syn. Epiphyllum ackermanni, Phyllocactus ackermanni) sau poate mai degraba Disocactus ×hybridus
Bună Viorica!
RăspundețiȘtergereÎți mulțumesc din suflet
pentru cuvintele frumoase
lasate la mine pe blog.
Îți doresc o primăvară minunată
și multe bucuri!
Te pup și te mai aștept!
O sa vin cu drag.
RăspundețiȘtergereSi la noi in zona tot craciunita se numeste(infloreste in preajma craciunului).Am si eu acasa rosii,roz si alce.Alea alce nu sunt "batute",doar cele rosii si roz.Se prind atat de usor,doar o crenguta bagata in pamant.Tot secretul e sa nu le misti deloc.Eu nici cand sterg praful nu le ating(le-am mutat o data si i-au cazut toti bobocii aproape infloriti)
RăspundețiȘtergereO singura data am vazut o Craciunita inflorita, cam in timpul Craciunului din decembrie 89. I-au cazut florile fara sa o miste sau sa o atinga cineva si colegele din biroul in care era s-au speriat, au zis ca nu e semn bun.
RăspundețiȘtergereDar planta mamitei (am avut si eu una dar nu a inflorit niciodata si pana la urma s-a uscat cu totul)si a vecinei nu e craciunita, ci disocactus.