luni, 22 februarie 2010

Vancouver 2010 Olimpiada Dansul Obligatoriu

Intai trebuie sa-mi fac MEA CULPA, nu arbitrii care au acordat notele pt programul artistic au decis ca Lysacek merita aurul olimpic, pt ca cei doi aspiranti, EL si EP au avut note absolut egale la componente, ci tehnicienii au acordat bonusuri mai mari pt modul in care au fost efectuate sariturile pt american, in detrimentul rusului. Deci Pliushcenko a fost batut exact acolo unde e el mai bine pregatit. El avea in program cvadrupla cu tripla si tripla, a facut doar cvadrupla cu tripla, a ezitat intradevar la Axel (deci nu m-am inselat) si a primit bonusuri mai mici cam la toate elementele. Am aflat asta studiind la rece datele luate de pe situl oficial.

Dansul obligatoriu nu-mi place deloc. Ma oboseste sa ascult la nesfarsit aceeasi si aceeasi melodie, de peste 20 de ori, sa vad practic acelasi program cu f putine variatii la inceput si la sfarsit, si sa nu pricep deloc in ce consta diferenta chiar daca am ascultat dealungul sezoanelor cu multa rabdare explicatiile comentatorilor, in special cele atat de precise si de exacte oferite de Florin Gafencu. Am remarcat doar ca sunt multe perechi de frati la aceasta proba, ba chiar familia din care provin reprezentantii Japoniei, Reed, (m-am minunat cand am auzit ca aceasta tara are reprezentanti la dans, mi-am revenit cand am auzit ca sunt de fapt cetateni americani, cu mama japoneza si tata american) participa cu 3 frati, pt ca si Georgia e reprezentat de un membru din aceasta familie.

M-am bucurat ca i-am revazut pe fratii Baier, chiar daca nu sunt printre cei mai bine cotati mie imi plac, i-am vazut si pe fratii Zaretzki, dar n-am urmarit concursul pana la sfarsit, pt ca incepea serialul Damo, care imi place f mult. Am remarcat ca fata din Cehia facea nota discordanta fata de celelalte concurente prin culoarea f stridenta a rochiei. Tangoul este totusi un dans elegant, iar costumele de obicei sunt adecvate.

Mi-a placut si cuplul Hoffman/ Zavozin, iar simpaticii italieni Capelini/La Notte se pare ca au fost dezavantajati la note pt ca au intrat primii pe gheata. Cand am copiat clasamentul am vazut ca si China a trimis o pereche la dans.

Am aflat cu strangere de inima ca Joannie Rochette, speranta Canadei la aurul olimpic a suferit o grea lovitura, mama ei a decedat la spital. Se spune ca totusi ea ar vrea sa concureze.

E de remarcat ca aceasta e prima editie din 1960 cand pe podium nu se afla nici o pereche din Rusia (considerand si fosta URSS sau CSI).

Am tras cu ochiul la rezultatele de la dansul obligatoriu de pe situl oficial al Olimpiadei (ISU e de obicei mai putin prompta cu afisarea) :

1. Russian Federation DOMNINA Oksana / SHABALIN Maxim 43.76
2. Canada VIRTUE Tessa / MOIR Scott 42.74
3. United States DAVIS Meryl / WHITE Charlie 41.47
4. United States BELBIN Tanith / AGOSTO Benjamin 40.83
5. Italy FAIELLA Federica / SCALI Massimo 39.88
6. France DELOBEL Isabelle / SCHOENFELDER Olivier 37.99
7. Russian Federation KHOKHLOVA Jana / NOVITSKI Sergei 37.18
8. Great Britain KERR Sinead / KERR John 37.02
9. France PECHALAT Nathalie / BOURZAT Fabian 36.13
10. Israel ZARETSKY Alexandra / ZARETSKY Roman 34.38
11. Ukraine ZADOROZHNIUK Anna / VERBILLO Sergei 33.87
12. Italy CAPPELLINI Anna / LANOTTE Luca 33.13
13. Hungary HOFFMANN Nora / ZAVOZIN Maxim 31.90
14. United States SAMUELSON Emily / BATES Evan 31.37
15. Canada CRONE Vanessa / POIRIER Paul 31.14
16. Germany BEIER Christina / BEIER William 30.31
17. Russian Federation BOBROVA Ekaterina / SOLOVIEV Dmitri 29.86
18. Japan REED Cathy / REED Chris 29.49
19. China HUANG Xintong / ZHENG Xun 29.22
20. Georgia REED Allison / JAPARIDZE Otar 26.65
21. Great Britain COOMES Penny / BUCKLAND Nicholas
22. Czech Republic HAJKOVA Kamila / VINCOUR David 23.19
23. Estonia SHTORK Irina / RAND Taavi 21.73

2 comentarii:

  1. Va inteleg surpriza la vestea ca niste japonezi vor sa concureze la o proba cu dans :))) Totusi, in cadrul unor evenimente oficiale nu se dau inapoi, am vazut scoli de dansuri latino-americane chiar in cadrul facultatii mele din Japonia. Numai la petreceri obisnuite sunt ei mai timorati :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana de curand patinatorii japonezi sau chinezi erau admirati pt tehnica lor dar lasau mult de dorit din pdv artistic. s-au straduit si intre timp au si reusit, multi dintre ei, sa remedieze aceasta lipsa. O sa vezi cand am sa public ce scriu despre programul original.

    RăspundețiȘtergere