duminică, 25 ianuarie 2009

Campionatele europene de patinaj Artistic Gala

Ca orice campionat care se respecta si acesta s-a incheiat cu gala. Ma intreb cum ar arata o gala la un campionat de gimnastica artistica, de exemplu. Si spun asta pt ca azi gala s-a incheiat cu o magnifica demonstratie de patinaj sincron dar si de gimnaste (gimnastica ritmica, aceea care foloseste accesorii cum ar fi panglici si cercuri; si campionatele la aceasta disciplina sunt f interesante si e o incantare sa le privesti, din pacate am avut f rar ocazia sa le urmaresc, tot bulgarii, saracii, erau baza desi, daca nu ma insel, aveam si noi reprezentante valoroase in competitii, nu stiu daca acum mai avem) la care au paricipat 60 de patinatoare si 60 de gimnaste (rochitele rosii fluturau ca niste flacari pe gheata). Interesant a fost modul in care a inceput secventa, cu patinatoare cu torte pe muzica din Cirque du Soleil. Programul a fost f complex, s-au folosit din plin accesorii ca panglici (chiar pe gheata), cercuri, s-au executat tot felul de figuri, mi-ar placea sa-l revad. N-am vazut niciodata atatea patinatoare deodata pe gheata.

Am aflat ca Finlanda are multipli campioni mondiali la patinaj sincron. Sotul meu a comentat (din off, numai eu sunt pasionata de patinaj, dar el e cel care e atent la orele cand se fac transmisiile) "La ce temperatura e acolo nu te gandesti? Daca nu tremuri sincron nu te incalzesti" :)))


Dar sa incep cu inceputul. La fel ca si la gala de la Obersdorf spectacolula fost deschis de generatia de maine: o mica si delicata, f scumpica patinatoare, urmata de un grup numeros de fetite micute imbracate in rosu, care au patinat sincron.


Mai intai insa trebuie sa precizez ca ES a acordat, ca de fiecare data, o importanta mai mica Galei, noroc ca TVR2 a preluat tot spectacolul, comentat tot de Alina Alexoi. Si AA din nou a facut o gafa, dar am sa vorbesc despre ea la timpul potrivit. Totusi ES s-a indurat de noi si a transmis live evolutiile medaliatilor cu aur si demonstratia despre care am vorbit mai sus, dar dupa aceea a transmis si evolutia celor medaliati cu argint, pastrand insa afirmatia ca ar fi live, lucru cel putin bizar, ca doar vazusem live acea parte la TVR2 cu putin timp inainte.


Dupa momentul generatiei mici s-au prezentat toti patinatorii care au luat parte la gala, invers decat in alti ani, cand Gala (desi am scris cu litera mare nu e vorba de numele sotiei lui Salvador Dali :)) se incheia cu toti patinatorii facand o ultima intrare pe gheata si cateva exercitii specifice, ca o aducere aminte, ba chiar unii patinatori de individual faceau pereche cu cate o fata si era ceva inedit (adica nou, nu needitat, cum e sensul corect al cuvantului inedit, dar corectitudinea lingvistica mi-a sucombat in fata uzantei) si f interesant, in plus aceasta trecere in revista finala era menita sa ne pastreze in memorie inca vreo cateva clipe macar, efortul si talentul participantilor, finlandezii se pare ca au ales sa-si puna in valoare valentele mandriei nationale.


Am sa-i insir in ordinea intrarii pe gheata: Oxana Klimova/Sasha Palomaki -Finlanda (locul 22), Alban Preaubert- Franta (5), Anna Capelini/Luca La Notte-Italia (5), Kira Korpi (5), Liubov Iliusecikina/Nodari Maisuradze-Rusia (5), Yannick Ponsero (4), Natalie Pechalat/Fabien Bourzat-Franta (4), Aliona Leonova-Rusia (4), Tatiana Volosojar/Stanislav Morozov-Ucraina (3), Kevin Van Der Perren-Belgia (3), Sinead Kerr/John Kerr-Marea Britanie (3), Ari-Pekka Nurmenkari-Finlanda (14), Susanna Poiko-Finlanda (2), Maria Muhortova/Maxim Trankov-Rusia (2), Samuel Contesti-Italia (2), Federica Faiella/Massimo Scali-Italia (2), Carolina Kostner-Italia (2), Yuko Kawagichi/Alexander Smirnov-Rusia (2), Brian Joubert-Franta (1), Jana Hohlova/Serghei Novitski-Rusia (1), Laura Lepisto-Finlanda (1), Aliona Savcenko/Robin Solkowy-Germania (1).

Dupa ce s-au retras cei mari a fost din nou randul generatiei viitoare, pe gheata evoluand de data aceasta un baietel finlandez care mi-a placut cum a executat pirueta, a facut chiar si o varianta Biellmann, ba chiar a incercat, e drept ca fara succes, sa faca si un Lutz. Alina Alexoi a reamintit ca sub patinoarul de pe care se transmitea gala mai exista unul, la 20m adancime, folosit pt antrenamente. A mai spus, cu parere de rau in glas, ca in Romania sunt numai 4 patinoare acoperite si inca ceva,care m-a facut sa o respect: "Sportul ar trebui sa fie o prioritate pt guvernanti daca vrem sa avem o natiune sanatoasa".


A urmat perechea Klimova/Palomaki, care a interpretat f frumos "Lady in red" a lui Leonard Cohen, fata fiind imbracata in rosu. Dupa umila mea parere, desi s-au clasat abia pe locul 22 au posibilitatea ca in anii viitori sa obtina rezultate mult mai bune tinand cont si de faptul ca sunt f tineri, fata are 16 ani iar baiatul 17. E cazul aici sa spun ca informatiile le detin aproape integral de la comentatorii TV, mai consult cateodata Wikipedia pt ca nu sunt sigura cum se scriu unele nume si mai completez unele date, dar pt ca am multe hobbyuri (chiar ieri, adica azi noapte scriam despre ppsuri, la care mai inca mult de invatat) nu aprofundez f tare documentarea, deci daca apar cumva informatii gresite nu-mi apartin.


Mai vreau sa spun ca la gala, spre deosebire de concurs, sunt admise bucati muzicale cu voce, Nicolae Bellu spunea ca se intentioneaza, dupa Olimpiada de la Vancouver din 2010 sa se tina un congres la care sa se adopte propunerea de a se folosi muzica vocala si in concurs pt a da un plus de atractivitate si valoare artistica probelor. In plus la gala se folosesc si reflectoare, unele f frumos colorate (totusi la Helsinki nu au fost folosite la capacitatea maxima posibilitatile oferite de reflectoare, am vazut alta data adevarate opere de arta alcatuite din lumini, (dar care e posibil sa fi incurcat destul de mult patinatorii care oricum evolueaza mai dificil sub lumina reflectoarelor), aici erau interesante hologramele care imitau flacarile unui foc din camin.


Tot ca observatii generale am sa spun ca de multe ori programele de la gala au mai putine greseli decat in concurs pt ca nu mai exista presiunea punctelor care trebuie acumulate pt plasarea pe un loc cat mai bun, dar unii patinatori sunt prea relaxati si nu mai executa elemente dificile, care fac sarea si piperul competitiei.

Din programul de dans al "italienilor mici" mi-a placut mai ales modul in care au executat pirueta ca si ridicarea in care fata a plutit cu capul in jos, toate programele de dans sunt mereu o placere de urmarit. Mi s-a parut interesanta alegerea culorii rochitei lui Kira Korpi , aceeasi cu cea a lui Yuko Kawaguchi, culoarea fluoresceinei. Kira a facut 2 sarituri bune dar relaxarea de la gala s-a facut simtita atunci cand a suferit o usoara dezechilibrare la o spirala. Am aflat si ce s-a intamplat ieri inainte de a ma uita la TV, anume ca s-a lovit destul de rau de mantinela dar a gasit taria sa continuie si, mai mult decat atat, sa avanseze doua locuri in ierarhie.


Perechea rusa Iliusecikina/Maisuradze a prezentat, asa cum obisnuiesc toate perechile de figuristi la gale, figuri acrobatice dintre care m-a impresionat un fel de pod (fara sa puna mainile pe gheata) care a aratat cat de mare mobilitate are fata. Rochita ei semana cumva cu uniforma scolaritelor sovietice (nu stiu daca in Rusia se mai poarta uniforme si daca da, cum arata) care era alcatuita dintr-o rochita neagra si un sortulet alb cu volanase, aspectuoase dar probabil un cosmar pt mamele sovietice.


A urmat un program pe care mi-as dori f mult sa-l revad, o incantare deosebita, sper sa il puna cineva pe You tube si altcineva sa-mi dea si mie linkul, pt ca Yannick Ponsero, care l-a executat,a dovedit ca e un adevarat showman. De alfel scoala franceza e vestita pt originalitatea programelor, inca imi mai amintesc programul Vanessei Gusmeroli in care impersona un fluture, nu mai vorbesc de carismaticul Philippe Candeloro, Napoleon fiind numai unul din personajele interpretate de el. Si pt ca tot vorbesc de showmen, din cei pe care ii vedeam la bulgari o sa-l amintesc pe Vladimir Kotin care nu a reusit niciodata sa devina campion dar a carui aparitie pe arena galelor era o garantie pt un spectacol de mare interes si chiar umor uneori. Am fost impresionata si de prima aparitie a lui Pliushcenko, acesta, in rolul unui flacaias rus de la tara cu sapca si rubashca specifica mi-a amintit de VK.


Dar sa ma intorc la Yannick Ponsero, el a avut de departe cel mai atragator si mai interesant program de azi, aparand la inceput cocotat pe mantinela, imbracat in costum de ski si cu skiuri in picioare, evoluand pe muzica din filmul "Bronzatii" (asa a spus AA). Dupa vreo cateva ture pe gheata cu skiurile in picioare (nu inteleg ce fel de legaturi avea si cum a reusit sa-si mentina echilibrul suit pe skiuri cu patinele in picioare), a "scapat" destul de repede de skiurile din picioare, si-a scos costumul de ski (chiar si pantalonii), ramanand imbracat cam caraghios, figurile pe care le-a facut insa au fost destul de grele, chiar acrobatice. La sfarsit si-a pus ochelarii de soare (doar era muzica din"Bronzatii", nu-i asa?). Reflectoarele au respectat tema, unul din ele proiectand un soare galben cu multe raze pe luciul ghetii.


Fabien Bourzat si-a aratat in toata splendoarea muschii bine lucrati de pe torsul gol si tatuajul de pe piept, Natalie Pechalat era "imbracata" intr-un costum f economic, alcatuit din fasii albe, pt ca intruchipa o mumie. Muzica a fost adecvata, programul normal ca a fost f interesant, doar vorbim de francezi. Si NP a avut o schimbare de costum, printr-o miscare f rapida mumia si-a pierdut feshele de pe corp lasand vederii un costum de baie intreg, auriu cu triunghiuri multicolore.


Am reusit s-o vad sipe Aliona Leonova dar ma asteptam la mai mult de la ea, desi AA a laudat-o ca a avut un program perfect in concurs (e posibil, doar a urcat atatea locuri) si ca e mare saritoare, ei bine tocmai la sarituri a cam ezitat.


Ucrainienii Volosojar/Morozov au aratat ca intre ei exista aceeasi armonie (chemistry,cum zic americanii) pe care am remarcat-o inca de la prima lor aparitie impreuna, cand desi aveau numai cateva luni de antrenament au evoluat f bine. Ca toti figuristii la gala si ei au avut elemente spectaculoase, acrobatice, interzise in concurs din cauza riscului mare de accidentare.


Kevin Van der Perren m-a incantat cu seriozitatea lui si respectul aratat spectatorilor executand inca de la inceputul programului faimoasa lui combinatie 3x3, unica in lume. A avut acelasi costum negru cu schelet alb aplicat ca si in concurs (n-am aflat cat a costat, acum ca e om asezat, la casa lui, poate cheltuieste mai putin pe costume :)) iar programul f dinamic, a fost f aclamat de public. Cred ca publicului i-ar fi placut un bis, la fel ca si la YP, dar la gala bisuri au voie numai campionii. Cica la conferinta de presa de dupa competitie a declarat "Am plans de bucurie".


Desi mai vazusem dansul britanicilor in care acestia au aparut imbracati in fuste scotiene (dar din clanuri diferite--pt ca ecosezul avea culori diferite-- iar baiatul, spre deosebire de Mel Gibson in Braveheart n-a respectat traditia si a purtat ceva sub fusta) l-am urmarit cu aceeasi incantare ca la inceput, mai ales ca Sinead l-a ridicat ea pe fratiorul mai mic. Mai tarziu Faiella a dovedit ca e o patinatoare f puternica (in privinta asta mi-a amintit de Marina Anisina) ridicandu-l pe Scali de doua ori si nemaiscapandu-l pe jos . Si pt ca tot vorbesc de italieni am sa spun ca si ei au facut spectacol cu ritmul de hip-hop, el fiind imbracat intr-o jacheta alba pe care scria Italia dar si-a schimbat costumul renuntand la jacheta in partea II-a, pe muzica din "Loose control" ("cine-si pierde controlul ?" s-a intrebat retoric AA) si scotand din buzunarul de la spate o sapca de baseball pe care si-au trecut-o de la unul la altul fara a stirbi din ritmul si din frumusetea spectacolului.


O evolutie mai modesta a avut finlandezul Nurmekari, deci clasarea lui pe 14 nu afost intamplatoare. Susanna Poiko a avut un program curat,cu sarituri reusite.Pe Muhortova/Trankov i-am vazut de doua ori, pe TVR2 si ES. Mi s-a parut ciudata combinatia de culori roz cu grena de pe costume, dar programul lor m-a bucurat si intristat in acelasi timp pt ca mi-a prilejuit reascultarea vocii aceluia care a fost un fenomen la vremea lui, Vladimir Vysotski, pe care nu-l mai auzisem de mult. Interpretarea lor a fost plina de sensibilitate, de inalt nivel tehnic si artistic.


Aici intervine gafa Alinei Alexoi, despre care vorbeam mai devreme "Dupa retragerea perechii Oxana Domnina/Maxim Shabalin...." E adevarat ca OD/MS alcatuiesc o pereche, dar de dansatori si nu de figuristi, iar retragerea lor nu avea cum sa contribuie la urcarea pe podium a perechii MM/MT. Cred ca AA a facut o confuzie cu dansatorii Jana Hohlova/Serghei Novitski, care intr-adevar au avut de castigat de pe urma retragerii perechii OD/MS.


Samulel Contesti a ales sa evolueze pe melodia "I won't dance" dar el a dansat cu multa aplicatie. Am aflat de la AA (pt ca am ascultat si comentariile Yvonnei Ghita si Florin Gafencu mai tarziu) ca SC s-a suparat cand a fost scos din echipa Frantei inainte de Olimpiada de la Torino si a ales sa concureze pt Italia, fiind nevoit "sa stea pe tusa" 2 ani, pt ca asa cere regulamentul (asta cu regulamentul am aflat-o de la YG si FG) . Alina Alexoi a comentat despre doi sportivi (unul fiind Contesti) ca "se afla la a doua tinerete". E adevarat ca regulamentul ingaduie patinatorilor sa evolueze la seniori de la 15 ani (cazul Irinei Slutskaia si a lui Evgheni Pliushcenko) si ca Maria Butyrscaia a fost poreclita "batrana doamna" atunci cand a devenit campioana europeana la 27 de ani , fiind cea mai varstnica patinatoare care a castigat aurul european si prima campioana mondiala din Rusia, de asemenea ca, daca nu ma insel, dupa 32 de ani patinatorii nu mai participa la concursuri de amatori, totusi "a doua tinerete la 25 de ani" mi se pare o apreciere cam exagerata. SC a castigat argintul fara sa execute cvadruplu. "Nu vreau sa ma razbun pe nimeni" ar fi declarat el.


Comentariile lui Gafencu au sunat cam asa: "Este un sportiv f valoros si un entertainer, un showman, stie sa comunice cu publicul, stie sa ridice tribunele in picioare cum s-a intamplat acum la gala. YG a spus ca e carismatic. Mie mi-e drag Kevin, carismatic mi s-a parut YP.


Despre Faiella/Scali am vorbit mai sus. Asa cum dupa YP din Franta au urmat NP/FB tot din Franta, dupa FF/MS a urmat, tot din Italia, Carolina Kostner, care a fost eleganta ca de obicei, avand un program f bun, de inalta clasa, pe o muzica f bine interpretata, ce mai, si-a aratat adevarata valoare (asta nu inseamna ca nu ma bucur pt succesul Laurei Lepisto la ea acasa, indiferent ce parere are Nicolae Bellu). Muzica mi-a placut mult, a fost melodia "A te" interpretata de Givanotti.


Yuka Kawasaki, stralucitoare in rochia ei de culoarea fluoresceinei in apa, a avut, impreuna cu Alexander Smirnov, un program de inalt nivel tehnic, desi el si-a pierdut concentrarea la un moment dat si a cazut, noroc ca nu erau in concurs (cum s-a intamplat cu Robin Solkowy incat AS/RS au ocupat doar locul doi la PS). M-a impresionat mult ridicarea in coshuletz, asemanatoare cu cea a JH/SN de la dans, dar ceva mai dificila parca, de asemenea am remarcat la reluare o f dificila schimbare de priza la una din ridicarile specifice figuristilor, cand Alexandr a schimbat priza de pe talie pe patina fetei. Muzica, un blues interpretat la chitara de nord-irlandezul Gary Moore, a fost interpretata f bine.


Si au inceput sa iasa pe gheata campionii. Primul a fost Brian Joubert. Imbracat intr-o jacheta multicolora, a cucerit publicul de la primii pasi. Poate ca din cauza durerilor de spate pe care le acuza de la o vreme n-a avut sarituri prea impresionante dar celebrii lui pasi, mai ales cei executati la bis (cand si-a schimbat costumul renuntand la jacheta si purtand un tricou alb cu inscriptie) pe melodia "Furtuna de nisip", au fost aplaudati furtunos. La un moment dat, inaintea bisului, a ridicat de jos o inima rosie de plus pe care era colata o alta inima ce insemna "I love You" (AA a spus ca a primit-o, la reluare am vazut clar ca era langa mantinela, deci nu fusese aruncata atunci, facea parte din recuzita) si a dansat un timp cu ea, la final imbratisand-o ca sa arate publicului cat il iubeste. Despre BJ AA a spus ca a castigat 11 medalii, FG ca a participat la 8 campionate europene si la toate a fost pe podium. Este f talentat dar la unul din campionate ES i-a facut un adevarat cult al personalitatii, in toate pauzele se prezentau filmulete cu el si mama lui, ajunsesem sa ma satur de BJ ca de mere acre. Si nici nu mai stiu daca a castigat aurul atunci. Mi s-aparut cam arogant si de aceea atunci cand Tomas Verner a devenit campion m-am bucurat ca am scapat de invadatorul Brian. Anul acesta ES a fost decent in aceasta privinta.

Pt ca a iesit abia pe locul 6 TV nu a fost invitat la gala.


Jana Hohlova/Serghei Novitski au folosit muzica lui Modest Musorgski "O noapte pe Muntele Plesuv" pe care au interpretat-o magistral. Mi-au placut f mult costumele lor, f elaborate si interesante. Au interpretat programul liber de anul trecut, de aceea unele figuri mi s-au parut noi.Am asteptat cu nerabdare ridicarea pe o mana, in coshuletz, si asteptarea mi-a fost implinita. La bis au dansat pe "Capriciul" lui Paganini. FG : "cel mai frumos dans din competitie". Ambele programe au fost f aplaudate de public.


Laura Lepisto a folosit cu mare arta o panglica rosie ce face parte din accesoriile de la gimnastica ritmica. A fost o prezenta f placuta, zambitoare si f sigura pe ea. E prima patinatoare finlandeza care a devenit campioana in cei 79 de ani de cand exista competitia de patinaj femei (cf FG) Este la al doilea an de seniorat si a luat medalie de fiecare data. Ea a putut participa la campionat, cf FG, deoarece Susanna Poiko a obtinut rezultate bune la europene. Ar fi declarat: "Am avut ca obiectiv o medalie, dar nu m-am gandit niciodata ca ar putea fi aur " (anul trecut a castigat bronzul)


Last but not least au fost cei care au castigat pt a treia oara consecutiv titlul european, Aliona Savcenko/Robin Szolkowy. Ei au ales o muzica lenta, lirica, atat la program, cat si la bis, prezentandu-se la nivelul inalt cu care ne-au obisnuit. Cred ca au ales acest gen de muzica pt ca astfel au putut sta mai mult pe gheata, fara sa oboseasca prea tare.


Despre finalul spectacolului am vorbit la inceput. Acum astept sa vina martie, sa revad japonele si pe preferata mea, Yu-Na Kim, pe Tanith Belbin/ Benjamin Agosto, pe simpaticul Jeffrey Buttle sau poate pe delicatul Johnny Weir, perechile chineze, etc.

15 comentarii:

  1. "Echipa www.sportlocal.ro doreste să adereseze multumiri speciale Vioricai, cea care a fost de departe cea mai buna "jurnalista" în relatarea momentelor de la CE şi în faţa căreia ne scoatem respectuoşi pălăria."

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce inventie minunata e bloggingul! Pana si o biata pensionara poate debuta in "jurnalism"!
    N-aveti de ce sa-mi multumiti, placerea a fost de partea mea. Si daca au mai apreciat si altii modul cum am relatat eu ce-am vazut si mi-a placut la aceste campionate nu pot decat sa le multumesc eu ca nu s-au plictisit citind lungile mele "dari de seama".
    Noi sa fim sanatosi si sa mai povestim ce am vazut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Yannick Posero:
    http://www.trilulilu.ro/IulyaAna/2c0e3981520976
    si daca vrei sa il downloadezi
    http://www.myfile.ch/?d=BBF9574E4

    Pechalat & Bourzat EX
    http://www.trilulilu.ro/IulyaAna/27710f7397179d
    EC 2009 EX Pechalat Bourzat TVR2.avi
    http://www.myfile.ch/?d=D3A11E5A4

    Lubov ILIUSHECHKINA / Nodari MAISURADZE EC 2009 EX
    http://www.trilulilu.ro/IulyaAna/c0f55e49562576
    Lubov ILIUSHECHKINA - Nodari MAISURADZE TVR2 EC 2009.wmv
    http://www.myfile.ch/?d=9622CA174

    Kerr & Kerr Ex EC 2009 TVR2
    http://www.trilulilu.ro/IulyaAna/b357faf493f3a7
    Kerr&Kerr Ex EC 2009 TVR2.mpg
    http://www.filesend.net/download.php...f009c3dd1a783f

    Kevin van der Perren EC 2009 EX TVR2
    http://www.trilulilu.ro/IulyaAna/a486a779239cd6
    Kevin Van Der Perren Ex EC 2009 TVR2.mpg
    http://www.myfile.ch/?d=950B045D4


    Tatiana VOLOSOZHAR / Stanislav MOROZOV EX EC 2009 TVR2
    http://www.trilulilu.ro/IulyaAna/48539a01809947
    Tatiana VOLOSOZHAR - Stanislav MOROZOV EC 2009 EX TVR2.mpg
    http://www.myfile.ch/?d=1A9AD3214


    Johnny Weir a terminat pe 5 la campionatele nationale si a fost numit doar rezerva pentru mondiale. Ramane de vazut daca va participa sau nu.
    Jeff Buttle s-a retras din competitii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur mult ca am ajuns la blogul dumneavoastra, e o adevarata incantare sa citesc posturi scrise de cineva cu adevarat pasionat de sportul asta. Felicitari pentru cronicile atat de minutioase!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iulya, multumesc mult pt linkuri,ca si pt cele cu Lindemann.
    Anna, bine ai venit, sper sa mai gasesti si alte lucruri care sa te intereseze aici. Ani de zile am facut cronici, nu atat de minutioase, pt fiica mea aflata departe, care e si ea pasionata, dar care intr-o vreme nu avea posibilitatea sa prinda posturi europene apoi, cand a revenit in Europa, nu a mai avut deloc timp pt citit emailurile mele. Noroc ca exista Skype.

    RăspundețiȘtergere
  6. :) Eşti bună, doamnă :) Aş vrea să te aud la tv. Şi nu mai fii aşa modestă! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Lia
    Ma speriasem, credeam ca vrei sa ma VEZI la TV. Am ratat eu o invitatie ca moderator (nimic platit, stai linistita) la radio din motive de timiditate, si tu vorbesti de TV? Sa stii ca moderatorii de la TV se documenteaza serios inainte, eu am luat informatiile gata mestecate si le-am asternut aici.
    Si acum sa ramana intre noi: sa nu mai zici nimanui ca sunt modesta, fiindca cei care ma cunosc s-ar putea sa te contrazica :))

    RăspundețiȘtergere
  8. frumos articolul... as vrea daca puteti sa-mi spuneti pe ce melodie a patinat Brian Joubert la gala, ca nu-mi mai amintesc :(

    RăspundețiȘtergere
  9. I'm yours! Nu e declaratia mea de dragoste, ci a lui Brian, pt ca pe melodia asta a patinat la Gala (m-am documentat de pe un forum, au postat mai multi acolo, deci indeplineste conditia ceruta jurnalistilor de a verifica din 3 surse :)))
    Despre melodia de la bis am scris in articol,se numeste Sandstorm.
    Bine ai venit, poate mai gasesti si alte lucruri interesante pe aici, in toamna 2008 am fost in Cork, Irlanda,la Etichete in Jurnal de calatorie si Fotografii gasesti impresiile mele de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  10. multumesc! ai un blog interesant si in urmatoarele zile cum am timp o sa citesc mai mult... uite ce ascult eu acum http://www.youtube.com/watch?v=qQ8L29ge0wk :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu iti multumesc dar dintr-un motiv mult mai special, am sa scriu un articol despre asta.

    RăspundețiȘtergere
  12. am revenit cu un link http://www.youtube.com/watch?v=NFVWm277-VI
    am descoperit melodia asta a Paulei, nu o stiam... sper sa va bucure si pe voi!

    RăspundețiȘtergere
  13. Hello!:)I realy enjoy your site. Is awsome to read posts write by someone so passionate of that sport. Congratulations for your profesionalism!

    RăspundețiȘtergere