vineri, 16 ianuarie 2015

Despre antiviruși și surprizele lor

Am pierdut aproape toată noaptea dar pot măcar să mă culc liniștită.

De ceva vreme computerul meu mergea foarte încet și se comporta ciudat. Era clar că era răcit, adică avea viruși, dar McAfee-ul meu care m-a costat destul de mult ținând cont de faptul că sunt departe de avea vreo pensie nesimțită nu zicea nimic.


Și atunci am pus la treaba ESET online, instalat la sugestia unui articol mai vechi din New York Times. Cine zice că NYT nu e interesant nu știe ce spune. Are secțiuni excelente, din care totdeauna am avut de învățat: sănătate, cultură cu tot ce înseamnă ea (articole despre cărți, filme, artă plastică, muzică), călătorii, istorie, sport, bloguri, artă culinară, etc, etc...Păcat că acum cer bani pentru accesare.

Și surprise, surprise (de fapt n-a fost nici o surpriză) colcăiau 7 viruși...dar mi-e teamă că s-ar putea să mai fie unii ascunși prin cine știe ce cotlon. 

Oricum, computerul se comportă mult mai bine acum. Vă sfătuiesc să nu vă culcați pe ureche zicănd că aveți un antivirus și un firewall foarte bun, nemernicii care inventează viruși și alte malware găsesc mereu portițe prin care să se strecoare. Să aveți mereu la îndemână un alt antivirus cu care să scanați din când în când.

joi, 15 ianuarie 2015

Nouă moduri de a-ți schimba starea negativă de spirit.

Rețeta doctorului Jung (copiată de el de undeva...deși indică o sursă care e clar  americană, nu am găsit-o) pentru a-ți schimba starea negativă de spirit.

1.Dacă esti deprimat, manâncă un pic de ciocolată

2. Dacă ești trist mănâncă o budincă sau o banană.

3. Dacă ți-e frică de ceva consumă peanut butter (unt de alune, se găsește și la noi)

4. Dacă atenția îți e distrasă de o stare emoțională fă un ceai de mentă sau suge o bomboană ”spirtoasă”

5. Dacă ești anxios (neliniștit) mănâncă paste, cartofi copți sau pâine

6. În caz că mă invidiezi bea suc (juice) de ananas sau pere.

7. Dacă te simți singur mănâncă niște cartofi prăjiți în oraș (Bing a tradus ”eat people” = ”mănâncă oameni”, aș zice că taman atunci rămâi singur :D )

8. În caz de obsesie se recomandă o salsa (nu un dans ci un fel de salată de vară, dar cu rosiile, castraveții etc tăiate cubulețe, ca la salata de boeuf) condimentată (cu mult ardei iute, așa o consumă mexicanii)....Bing zice ”and the Lady is good” = ”și e bună o Doamnă”...deh, o femeie e bună oricând la casa omului.

9. Pentru furie se recomandă ceai sau cartofi cu rozmarin (de import...pe vremuri se cultiva și la noi dacă ne amintim cum venea Marin de la câmp cu carul încărcat cu rozmarin, ca în cântecul popular)

În încheiere bunul doctor insistă să nu uităm ciocolata (cred nu pentru calitățile sale afrodisiace)

Doctorul coreean David Woogon Jung este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei de pe face book. Puteți vedea mai jos pozele cu care a ilustrat textul său, din care eu am extras doar ce mi s-a părut esențial