luni, 30 iulie 2012

Made in Romania

Ieri, dupa ce am votat, am fost in piata ca sa vad daca doamna de la Tantava mai are rosii ecologice. Mai avea si am cumparat. Dar nu departe de acolo erau expuse piersici plate de Constanta. Nu asa de mari si aratoase ca cele grecesti, dar f gustoase si aromate, parca tot soarele Dobrogei se ascunsese in ele.

Mi-era dor de mult de un muschi file "ca pe vremuri" care sa aiba gust de carne si nu de cauciuc si chimicale. Si ma gasit la sibieni, cand m-am dus sa cumpar de la ei branza care ii place asa de mult fetei mele "irlandeze". Am mai cumparat si niste castraveti (tot romanesti, desigur, dar nu de Afumati, pt ca aceia se terminasera) si gata piata.


Votantii care nu conteaza

Asta e democratia noastra originala. Fluturam o flamura pe care pictam un balaur care chipurile vine si ne devoreaza daca ne ducem la vot si pe urma ne laudam ca am invins. Stim cum am masluit ca sa devenim presedinte (cu niste amarate de cateva voturi peste 5 milioane, si alea din diaspora, ca in tara s-au pierdut alegerile in 2009) si pe urma acuzam pe altii ca fura voturi.

Si pt ca suntem lasi si ne e frica de rezultatul votului refuzam sa ne miscam pana la urne si pretindem ca asa suntem noi democrati, pishandu-ne pe un drept platit cu sange. Profitam ca in orice popor exista indivizi mai putin educati in ce priveste democratia si care accepta sa le croiasca altii soarta si strigam in gura mare: "uite cat de multi ne iubesc"

Iar cei care au luat in serios dreptul de a vota corect, drept de care au fost lipsiti atat amar de vreme, sunt dispretuiti si etichetati cu cele mai josnice epitete. De catre cei care au profitat mereu de pe urma lor, bagandu-si mana pana la umeri in drepturile lor banesti, castigate intr-o viata de munca. 

Am fost ieri la vot in jur de ora doua, pe caldura de foc. Am vazut atat de multe doamne cu baston, care se miscau cu greu catre urna de vot, ca mi s-a facut mila de efortul lor care parea zadarnic. Iar cei gusati si burtosi (la minte) erau fericiti ca stau ascunsi in sediul de campanie, sa nu dea cumva ochi cu poporul care nu ii mai suporta.

Am vazut si ca maghiarimea a ascultat cu sfintenie sfatul unui premier din afara tarii nostre, pe Victor Orban. Degeaba a incercat Kelemen Hunor sa dreaga busuiocul declarand ca cetatenilor maghiari nu le pasa deloc cine e in fruntea tarii (asta in conditiile in care el insusi a candidat pt presedintia Romaniei si eu, vazandu-i biografia, eram gata-gata sa-l votez). Pt mine e clar: Basescu va fi de acum incolo presedintele lui Victor Orban. Pt ca voturile magiarilor ar fi putut intr-adevar sa faca diferenta, indiferent de partea cui ar fi fost.

Mi s-a parut culmea indecentei bucuria afisata de Monica Macovei dupa anuntarea ultimului exit-poll, cum flutura ea manuta de la o ferestruica ce parea a fi de la baie catre putinii aclamatori aflati sub geam. Despre flacara democratiei stinsa in direct langa persedintele beat (la propriu) de fericire ca a smecherit inca o data tara si se bucura  ca "numai" peste 7 miloane de alegatori (din nu se stie exact cati au fost in realitate, pt ca listele nu tin cont de rezultatul recensamantului) au fost contra lui, numai de bine, ca la morti.

Ce m-a iritat intotdeuna la PSD si PDL a fost mentalitatea "Sa piara tara numai mie sa-mi fie bine", asta in timp ce declarau sus si tare ca mor de dragul si de grija poporului.

Macar liberalii din PNL recunosc cinstit ca sunt interesati de bunastarea individuala. Si totusi, desi a fost atat de aspru criticat de urmasii lui cei ultrapriceputi, guvernul Tariceanu a luat cele mai multe masuri de pe urma carora a beneficiat si omul de rand. Ca pe urma a venit criza de care a profitat presedintele pe care il doresc (inca) demis pt a-si exercita in chip despotic autoritatea e alta poveste.

Un lucru e clar, in tara asta sunt prea multi care traiesc bine in timp ce peste 7 milioane sufera.

sâmbătă, 28 iulie 2012

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii--Lucian Blaga

Suzeta mi-a trimis poemul asta (bineinteles ca il am pe undeva in biblioteca reala, nu e rau sa fie si in cea virtuala) si, ca sa-l promovez pe fb pt prietenii mei din alte tari, care nu stiu romana, am cautat o traducere decenta si am gasit-o pe asta, care imi place f mult.

A Translation of a Poem by Rev. Doru Costache

Lucian Blaga made his debut with the volume of poetry

Poemele luminii – The Poems of light (1919).
The first poem is this (apologies for my weak translation):


Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
I do not destroy the crown of miracles of the world
şi nu ucid
and I don’t kill
cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc
by my mind the mysteries I come across
în calea mea
along with my path
în flori, în ochi, pe buze ori morminte.
in the flowers, in the eyes, on the lips or graves.
Lumina altora
Others’ light
sugrumă vraja nepătrunsului ascuns
suffocate the spell of the incomprehensible hidden
în adâncimi de întuneric,
in deepness of dark,
dar eu,
but me,
eu cu lumina mea sporesc a lumii taină -
with my light I increase the world’s mystery -
şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna
and the way the moon by its white rays
nu micşorează, ci tremurătoare
do not diminish, but shivering
măreşte şi mai tare taina nopţii,
increases the mystery of night,
aşa îmbogăţesc şi eu întunecata zare
the same way I enrich the dark horizon
cu largi fiori de sfânt mister
by deep shivers of sacred mystery
şi tot ce-i neînţeles
and all that is impossible to understand
se schimbă-n neînţelesuri şi mai mari
becomes more incomprehensible
sub ochii mei -
under my eyes -
căci eu iubesc
since I love
şi flori şi ochi şi buze şi morminte.
flowers and eyes and lips and graves.

http://www.teologiepentruazi.ro/2007/03/11/a-translation-of-a-poem-by-rev-doru-costache/

Aquarium Herastrau--Pavilionul I

Cand am trecut prin Herastrau anul asta pe langa pavilioanele in care atatia ani am admirat arta angajatilor parcului in alcatuirea de buchete artistice combinate cu picturi frumoase mi se strangea inima vazand ca acele pavilioane isi schimba profilul. Stiam ca exista alte pavilioane destinate picturilor, am si vizitat unul care era deja amenajat, dar nu mai avea sharmul celorlalte si in plus nici nu sunt pe aleea cea mai circulata.

Fiica mea insa a vrut sa vada acvariul si astfel intr-o seara din asta fierbinte am pornit, la o ora destul de tarzie, spre parc. Costul biletelor nu ar  fi f mare pt un turist occidental (cel mai mult 25 Ron) dar pt mine, ca pensionara...Fiind invitata insa a fost OK. Din pacate ora inchiderii fiind destul de aproape nu am putut zabovi destul  in primul pavilion, destinat pestilor de apa sarata, pt ca eu sa reusesc sa vad toate acvariile.

Asta si pt ca  am cam alergat dupa niste pesti campioni la inot ca sa ii surprind in toata frumusetea lor. In plus am si constatat, cu tristete, ca nu mai pot face poze clare cu zoomul, si tocmai zoomul a fost unul din motivele pt care am ales aceasta camera foto. Asa ca acum, din multele poze mai mult sau mai putin reusite facute (destule au fost sterse) va prezint cateva:





















Programul sportivilor romani la Jocurile Olimpice

Iata care este programul sportivilor romani care vor concura la Jocurile Olimpice de la Londra, anuntat de cosr.ro.

28 iulie
Ora 11.00: Tenis de masa (ExCeL - North Arena 1) - intrecerile de simplu (feminin + masculin), preliminarii + turul 1(ora 16.40): Daniela Dodean, Elisabeta Samara si Andrei Crisan
Ora 11.30: Canotaj (Eton Dorney) - calificari dublu rame: Nicoleta Albu, Georgeta Andrunache; Judo (ExCeL - North Arena 2) - competitia feminina, calificari - semifinale (ora 16.00) - finala (ora 18.00): Alina Dumitru (48 kg)
Ora 12.00: Ciclism (London -The Mall) - Sosea: mass-start - finala: Andrei Nechita
Ora 12.30: Tenis (Wimbledon) - simplu feminin si dublu masculin - turul 1: Irina Camelia Begu, Sorana Cirstea, Simona Halep (simplu); Horia Tecau/Adrian Ungur (dublu).
Ora 14.15: Inot (Olympic Park - Aquatics Centre) – 100 metri bras masculin, calificari + semifinala (ora 22.28 ): Dragos Agache.
Ora 17.00: Box (ExCeL – South Arena 2) - masculin 75 kg - turul 1: Bogdan Juratoni.
Ora 22.00: Gimnastica (North Greenwich Arena – O2) - calificari echipe masculin: Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso, Marius Berbecar, Cristian Bataga si Vlad Cotuna - concureaza patru, puncteaza trei.

29 iulie
Ora 11.00: Tenis de masa (ExCeL - North Arena 1) - simplu feminin – turul 2 + turul 3 (ora 20.00): Daniela Dodean, Elisabeta Samara; Tir sportiv (The Royal Artillery Barracks): skeet - (feminin), calificari - finala (ora 16.00): Lucia Liliana Mihalache
Ora 11.30: Judo (ExCeL - North Arena 2) - calificari - semifinale (ora 16.00) - finala (ora 18.00): Andreea Chitu (52 kg), Dan Gheorghe Fasie (66 kg)
Ora 12.30: Scrima (ExCeL - South Arena 1) - sabie individual (masculin), calificari - semifinale (ora 20.00) – finala (ora 21.10): Tiberiu Dolniceanu, Rares Dumitrescu, Gelu Zalomir
Ora 13.00 (sau ora 15.00 conform tabloului): Tenis de masa (ExCeL - North Arena 1) - simplu masculin - turul 2: Andrei Crisan
Ora 13.30: Canotaj (Eton Dorney) - calificari 8+1(feminin): Cristina Grigoras, Eniko Mironcic, Camelia Lupascu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Talida Gidoiu, Irina Dorneanu, Viorica Susanu (componenta echipajului poate suferi modificari)
Ora 14.10: Inot (Olympic Park - Aquatics Centre) - 400 m liber (feminin), calificari - finala (ora 22.13): Camelia Potec
Ora 22.00: Gimnastica (North Greenwich Arena - O2) - calificari echipe (feminin): Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Raluca Haidu, Diana Bulimar, Larisa Iordache - concureaza patru, puncteaza trei.
Ora 22.07: Inot (Olympic Park - Aquatics Centre) - 100 m bras masculin - finala: Dragos Agache
Ora 20.20: Polo (Olympic Park - Water Polo Arena) - Grupa B: Romania - Marea Britanie
30 iulie
Ora 11.00: Tir sportiv (The Royal Artillery Barracks) - 10 m aer comprimat (masculin), calificari - finala (ora 14.15): Alin Moldoveanu
Ora 11.30: Canotaj (Eton Dorney) - dublu rame - recalificari: Nicoleta Albu, Georgeta Andrunache; Judo (ExCeL - North Arena 2) - feminin - calificari - semifinale (ora 16.00) - finala (ora 18.00): Corina Caprioriu (57 kg)
Ora 12.00: Inot (Olympic Park - Aquatics Centre) - 200 m liber (feminin), calificari - semifinala (ora 21.30): Camelia Potec; Tenis de masa (ExCeL - North Arena 1) - simplu masculin - turul 3: Andrei Crisan
Ora 12.30: Scrima (ExCeL - South Arena 1) - spada individual (feminin), calificari - semifinale (ora 20.00) - finala (ora 21.40): Ana Maria Branza, Anca Maroiu, Simona Cristina Gherman; Inot (Olympic Park - Aquatics Centre) - 200 m fluture (masculin), calificari - semifinala (ora 22.31): Alexandru Coci; Canotaj (Eton Dorney) - patru rame fara carmaci (masculin) - calificari: Marius Vasile Cozmiuc, Alexandru George Palamariu, Cristi Ilie Pirghie, Florin Curuea
Ora 13.30: Tenis (Wimbledon) - turul 2 (simplu, feminin + masculin; dublu feminin + masculin): Irina Begu, Sorana Cirstea, Adrian Ungur; Simona Halep/Sorana Cirstea, Horia Tecau/Adrian Ungur.
Ora 17.30: Tenis de masa (ExCeL - North Arena 1) - simplu feminin - turul 4: Daniela Dodean, Elisabeta Samara
Ora 18.30: Gimnastica (North Greenwich Arena - O2) - Finala - echipe masculin: Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso, Marius Berbecar, Cristian Bataga si Vlad Cotuna
Ora 21.00: Haltere (ExCeL - North Arena 3) - finala - 62 kg: Florin Croitoru; Tenis de masa (ExCeL - North Arena 1): simplu masculin - turul 4: Andrei Crisan
31 iulie
Ora 11.40: Canotaj (Eton Dorney) - patru rame fara carmaci (masculin) - recalificari: Marius Vasile Cozmiuc, Alexandru George Palamariu, Cristi Ilie Pirghie, Florin Curuea
Ora 12.00: Inot (Olympic Park – Aquatics Centre) - 100 m liber (masculin), calificari - semifinala (ora 21.30): Norbert Trandafir; Tenis de masa (ExCeL - North Arena 1) - simplu feminin, sferturi de finala + semifinala (ora 18.00): Daniela Dodean, Elisabeta Samara
Ora 12.30: Canotaj (Eton Dorney) - recalificari 8+1(feminin): Cristina Grigoras, Eniko Mironcic, Camelia Lupascu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Talida Gidoiu, Irina Dorneanu, Viorica Susanu (componenta echipajului poate suferi modificari); Scrima (ExCeL - South Arena 1) - floreta individual (masculin), calificari - semifinale (ora 20.00) - finala (ora 21.10): Radu Daraban
Ora 13.30: Tenis (Wimbledon) - sferturi de finala - dublu feminin ssi masculin: Simona Halep/Sorana Cirstea, Horia Tecau/Adrian Ungur
Ora 18.30: Gimnastica (North Greenwich Arena - O2) - finala - echipe feminin: Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Raluca Haidu, Diana Bulimar, Larisa Iordache
Ora 21.40: Polo (Olympic Park – Water Polo Arena) - grupa B: Romania - Statele Unite ale Americii; Inot (Olympic Park - Aquatics Centre) - finala 200 m fluture (masculin): Alexandru Coci
Ora 22.00: Tenis de masa (ExCeL - North Arena 1) - simplu masculin, sferturi de finala (in functie de tablou): Adrian Crisan
Ora 22.07: Inot (Olympic Park - Aquatics Centre) - finala 200 m liber (feminin): Camelia Potec
1 august
Ora 12.00: Tenis de masa (ExCeL - North Arena 1) - simplu masculin - sferturi de finala (in functie de tablou): Adrian Crisan
Ora 13.30: Tenis (Wimbledon) - turul 3(simplu feminin + masculin): Irina Begu, Sorana Cirstea, Simona Halep, Adrian Ungur (simplu); Romania (dublu mixt) - turul 1
Ora 13.50: Canotaj (Eton Dorney) - finala - dublu rame feminin: Nicoleta Albu, Georgeta Andrunache
Ora 15.00: Scrima (ExCeL - South Arena 1) - sabie individual (feminin), calificari - semifinale (ora 20.30) - finala (ora 21.40): Bianca Pascu
Ora 16.30: Tenis de masa (ExCeL - North Arena 1) - simplu feminin - finala: Daniela Dodean, Elisabeta Samara
Ora 17.30: Haltere (ExCeL - North Arena 3) - Finala - 69 kg: Roxana Cocos
Ora 18.30: Gimnastica (North Greenwich Arena - O2) - finala individual compus (masculin)
Ora 22.16: Inot (Olympic Park - Aquatics Centre) - finala 100 m liber (masculin): Norbert Trandafir
2 august
Ora 11.30: Judo (ExCeL - North Arena 2) - competitia masculina, calificari - semifinale (ora 16.00) - finala (ora 18.10): Daniel Brata (100 kg)
Ora 12.00: Inot (Olympic Park - Aquatics Centre) - 50 m liber (masculin) - calificari + semifinal (ora 21.30): Norbert Trandafir; Tenis de masa (ExCeL - North Arena 1) - simplu masculin - semifinala: Adrian Crisan
Ora 12.10: Canotaj (Eton Dorney) - patru rame fara carmaci (masculin) - semifinale: Marius Vasile Cozmiuc, Alexandru George Palamariu, Cristi Ilie Pirghie, Florin Curuea
Ora 12.33: Inot (Olympic Park - Aquatics Centre) - calificari - 200 m liber (feminin): Camelia Potec
Ora 13.30: Tenis (Wimbledon) - sferturi de finala (simplu feminin + masculin): Irina Begu, Sorana Cirstea, Simona Halep, Adrian Ungur; semifinale (dublu feminin + masculin): Sorana Cirstea/ Simona Halep, Horia Tecau/Adrian Ungur; Romania (dublu mixt) - sferturi de finala
Ora 14.30: Canotaj (Eton Dorney) - Finala 8+1(feminin): Cristina Grigoras, Eniko Mironcic, Camelia Lupascu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Talida Gidoiu, Irina Dorneanu, Viorica Susanu (componenta echipajului poate suferi modificari)
Ora 16.30: Box (ExCeL – South Arena 2) - masculin 75 kg - turul 2: Bogdan Juratoni; Tenis de masa (ExCeL - North Arena 1) - simplu masculin - finala: Adrian Crisan
Ora 17.30: Polo (Olympic Park - Water Polo Arena) - grupa B: Romania - Ungaria
Ora 18.30: Gimnastica (North Greenwich Arena - O2) - finala individual compus (feminin)
3 august
Ora 11.30: Judo (ExCeL - North Arena 2) - competitia masculina - calificari - semifinale (ora 16.00) - finala (ora 18.10): Vladut Simionescu (+100 kg)
Ora 12.05: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Andreea Ograzeanu – 100 m (feminin) - serii + preliminarii (ora 12.40); Cristina Bujin – triplusalt (feminin) - calificari (ora 12.25)
Ora 12.30: Scrima (ExCeL - South Arena 1) - sabie echipe (masculin) - calificari - finala (ora 20.00): Tiberiu Dolniceanu, Rares Dumitrescu, Gelu Zalomir
Ora 13.30: Tenis (Wimbledon) - semifinale dublu mixt: Romania
Ora 14.00: Tenis (Wimbledon) - semifinale (simplu feminin + masculin): Irina Begu, Sorana Cirstea, Simona Halep, Adrian Ungur; Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium) - Bianca Razor - 400 m (feminin) - serii
Ora 21.00: Haltere (ExCeL - North Arena 3) - finala - 85 kg: Gabriel Sincraian
Ora 21.10: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium) - Nicoleta Grasu - aruncarea discului (feminin) - calificari
Ora 21.43: Inot (Olympic Park - Aquatics Centre): finala - 800 m liber (feminin): Camelia Potec
Ora 22.06: Inot (Olympic Park - Aquatics Centre): finala - 50 m liber (masculin): Norbert Trandafir
4 august
Ora 11.00: Scrima (ExCeL - South Arena 1) - spada echipe (feminin) - calificari - finala (ora 20.00): Ana Maria Branza, Anca Maroiu, Simona Cristina Gherman
Ora 12.00: Polo (Olympic Park - Water Polo Arena) - grupa B: Romania - Muntenegru
Ora 13.30: Canotaj (Eton Dorney) - patru rame fara carmaci (masculin) - finala: Marius Vasile Cozmiuc, Alexandru George Palamariu, Cristi Ilie Pirghie, Florin Curuea; Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Ancuta Bobocel, Cristina Casandra - 3000 m obstacole (feminin) - calificari
Ora 14.00: Tenis (Wimbledon) - dublu mixt locurile 3-4: Romania
Ora 16.00: Tenis (Wimbledon) - finala (simplu feminin + dublu masculin): Irina Begu, Sorana Cirstea, Simona Halep; Horia Tecau/Adrian Ungur
Ora 21.30: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium) - Nicoleta Grasu - aruncarea discului (feminin) – finala Andreea Ograzeanu - 100 m (feminin) - semifinale (ora 21.35) + finala (ora 23.55): Bianca Razor - 400 m (feminin) - semifinale (ora 22.05).

5 august
Ora 13.00: Atletism (London - The Mall) - maraton: Constantina Dita, Lidia Simon
Ora 14.00: Tenis (Wimbledon) - dublu mixt - finala: Romania
Ora 16.00: Gimnastica (North Greenwich Arena - O2) - finalele pe aparate (feminin + masculin); Tenis (Wimbledon) - finale (dublu feminin + simplu masculin): Sorana Cirstea/Simona Halep; Adrian Ungur
Ora 16.30: Box (ExCeL – South Arena 2) - feminin 60 kg - turul 1: Mihaela Lacatus
Ora 21.00: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Angela Morosanu - 400 m garduri (feminin) - calificari; Cristina Bujin - triplusalt (feminin) - finala (ora 21.35); Bianca Razor - 400 m (feminin) - finala (ora 23.10)
6 august
Ora 11.54: Canoe (Eton Dorney) - C1-1000 m - calificari + semifinale (ora 13.14): Iosif Chirila
Ora 16.00: Gimnastica (North Greenwich Arena - O2) - finalele pe aparate (feminin + masculin)
Ora 16.10: Polo (Olympic Park - Water Polo Arena) - grupa B: Romania - Serbia
Ora 16.30: Box (ExCeL - South Arena 2) - feminin 60 kg - sferturi de finala: Mihaela Lacatus
Ora 22.15: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Angela Morosanu - 400 m garduri (feminin) - semifinale; Ancuta Bobocel, Cristina Casandra - 3000 m obstacole (feminin) - finala (ora 23.05)
Ora 23.30: Box (ExCeL - South Arena 2) - masculin - 75 kg - sferturi de finala: Bogdan Juratoni
7 august
Ora 11.30: Kaiac (Eton Dorney) - K 4 - 1000 m (masculin) - calificari + semifinale (ora 12.47): Ionel Gavrila, Stefan Vasile, Toni Ioneticu, Traian Neagu, Ionut Alexandru Mitrea, Bogdan Mada; Canoe (Eton Dorney) - C 2-1000 m - calificari (ora 11.54) + semifinale (ora 12.55): Victor Mihalachi, Alexandru Dumitrescu; Kaiac (Eton Dorney) - K 2 - 500 m (feminin) - calificari (ora 12.28) + semifinale (ora 13.30): Irina Lauric, Iuliana Paleu
Ora 12.55: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium) - Roxana Birca - 5000 m - calificari;
Ora 15.00: Lupte greco-romane (ExCeL - North Arena 2) - preliminarii + semifinale (ora 15.30) + finala (ora 20.25): Alin Alexuc Ciurariu – 96 kg
Ora 16.00: Gimnastica (North Greenwich Arena - O2) - finalele pe aparate (feminin + masculin)
Ora 21.05: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Viorica Tigau - lungime - calificari
8 august
Ora 11.56: Canoe (Eton Dorney) - C1-1000 m - finala: Iosif Chirila
Ora 12.00: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium) - Bianca Perie - aruncarea ciocanului (feminin), calificari; Mirela Lavric - 800 m (feminin), calificari (ora 13.35);
Ora 16.00: Box (ExCeL - South Arena 2) - feminin 60 kg, semifinala: Mihaela Lacatus
Ora 22.05: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Viorica Tigau - lungime (feminin), finala; Angela Morosanu - 400 m garduri (feminin), finala (ora 22.45); Polo (Olympic Park - Water Polo Arena) - sferturi de finala;

9 august
Ora 11.38: Canoe (Eton Dorney) - C 2-1000 m, finala: Victor Mihalachi, Alexandru Dumitrescu; Kaiac (Eton Dorney) - K 4 1000 m (masculin), finala (ora 11.48): Ionel Gavrila, Stefan Vasile, Toni Ioneticu, Traian Neagu, Ionut Alexandru Mitrea, Bogdan Mada; Kaiac (Eton Dorney) - K 2 - 500 m (feminin), finala (ora 12.42): Irina Lauric, Iuliana Paleu
Ora 18.45: Box (ExCeL - South Arena 2) - feminin 60 kg, finala: Mihaela Lacatus
Ora 21.30: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Mirela Lavric - 800 m (feminin), semifinale
10 august
Ora 12.33: Kaiac (Eton Dorney) - K 2 - 200 m (masculin), calificari + semifinale (ora 13.44): Ionut Alexandru Mitrea, Bogdan Mada
Ora 17.00: Box (ExCeL – South Arena 2) - masculin 75 kg, semifinala: Bogdan Juratoni
Ora 21.35: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Bianca Perie - aruncarea ciocanului (feminin), finala; Roxana Birca - 5000 m, finala.
11 august
Ora 11.00: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Marius Cocioran - 50 km mars (masculin), finala;
Ora 12.48: Kaiac (Eton Dorney) – K 2 - 200 m (masculin), finala: Ionut Alexandru Mitrea, Bogdan Mada
Ora 15.00: Lupte libere (ExCeL - North Arena 2): preliminarii + semifinale (ora 15.30) + finala (ora 20.25): Rares Chintoan - 120 kg
Ora 19.00: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Claudia Stef - 20 km mars (feminin), finala; Esthera Petre - inaltime (feminin), finala (ora 21.00); Mirela Lavric - 800 m (feminin), finala (ora 22.00)
Ora 23.45: Box (ExCeL - South Arena 2) - masculin 75 kg, finala: Bogdan Juratoni

12 august
Ora 11.00: Atletism (London - The Mall): Marius Ionescu - maraton (masculin).
Studiu: Romania ar putea castiga pana la 11 medalii olimpice la Londra

Echipa olimpica a Romaniei ar putea castiga pana la 11 medalii la editia din acest an a Jocurilor Olimpice de la Londra, arata un raport al PwC "Economic Briefing Paper: Modelling Olympic performance".
Potrivit raportului, Romania ar putea castiga cu trei medalii mai mult decat acum patru ani la Beijing si s-ar putea clasa pe locul 19 in clasamentul general pe natiuni, in urma unor superputeri sportive precum Statele Unite, China, Rusia si Germania, dar inaintea unor tari ca India, Polonia, Turcia si Argentina, care au o populatie mai numeroasa si un Produs Intern Brut mai mare.
Avantajul terenului propriu ar putea juca un rol important in rezultatele sportivilor britanici, dar se estimeaza ca echipele Statelor Unite, Chinei si Rusiei vor domina si editia de anul acesta a Jocurilor Olimpice.
Aceasta este cea de-a patra analiza a PwC dedicata performantei la Jocurile Olimpice si a felului in care aceasta este influentata de factori precum traditia olimpica, forta economica si sprijinul statului pentru domeniul sportiv.
Alti factori avuti in vedere in cadrul analizei au fost numarul populatiei, venitul mediu (masurat drept PIB per capita raportat la puterea de cumparare), statutul de fosta tara comunista, stiut fiind ca statele din fostul bloc comunist acordau un sprijin semnificativ sporturilor olimpice si statutul de tara gazda.
"In general, numarul medaliilor castigate creste cand vine vorba de statele cu o populatie numeroasa si o forta economica semnificativa, dar cresterea nu este proportionala. David il poate invinge pe Goliat in arena olimpica, desi superputerile sportive precum Statele Unite, China si Rusia vor domina si pe mai departe clasamentul pe natiuni", a explicat autorul raportului, economistul sef al PwC Marea Britanie, John Hawksworth.
Alte concluzii ale raportului stipuleaza ca din moment ce nu mai este tara gazda, China va avea o sarcina dificila de a se pastra inaintea Statelor Unite in ceea ce priveste clasamentul pe medalii (asa cum a reusit la Beijing in privinta medaliilor de aur, dar nu si al numarului total de medalii castigate).
Analiza PwC sugereaza ca echipa Marii Britanii ar putea castiga aproximativ 54 de medalii la aceasta editie, depasind performanta exceptionala obtinuta la Beijing cand delegatia Marii Britanii s-a intors acasa cu 47 de medalii.
Aceasta performanta deosebita se va datora avantajului terenului propriu, care s-a dovedit semnificativ la toate editiile recente ale Olimpiadei, mai putin la cea din Atlanta din 1996.
Rusia va reusi sa obtina rezultate mai bune decat ar justifica-o forta sa economica, situandu-se pe locul 3 in clasamentul pe natiuni (aprox. 68 de medalii), insa isi va continua declinul in ceea ce priveste performanta sportiva comparativ cu perioada fostei URSS.
India va ramane o tara care obtine rezultate foarte modeste comparativ cu numarul populatiei si cu forta sa economica, analiza sugerand ca ar putea castiga 5-6 medalii la Jocurile Olimpice de la Londra.
Explicatia sta in faptul ca sporturile populare in India (cum ar fi cricketul) nu sunt incluse printre probele olimpice, cu exceptia hocheiului pe iarba.
Marile tari vest-europene Germania, Franta, Italia, Spania si Olanda vor reusi probabil performante similare celor realizate la editia din 2008.
Tarile care ar putea avea performante mai slabe decat la editiile anterioare sunt Australia (in declin fata de performantele de la Sydney), precum si cateva tari din fostul bloc sovietic, cum ar fi Ucraina si Belarus, in care se estompeaza treptat avantajele implicarii masive a statului in sustinerea sporturilor olimpice din perioada sovietica.
In ceea ce priveste tarile care vor avea o performanta mai buna decat cea de la Beijing, acestea ar putea fi Japonia, Brazilia (care va fi si gazda urmatoarei editii a Jocurilor Olimpice de Vara), Romania si Turcia.

Nostalgii de toamna vietii.

Suzeta mi-e tare draga. Nu numai pt ca suntem practic de aceeasi varsta, ci pt ca nu oboseste sa-mi suporte toanele si hachitele si sa-mi trimita tot ce gaseste ea mai interesant in scormonirile de pe net, desi de multe ori eu doar deschid emailurile, fara sa le citesc pana la capat sau fara sa le citesc, punct. Sigur, mi-e draga si pentru ca are un suflet mare, gata sa sara in ajutorul prietenelor, si are multe. Mi-a trimis de curand un buchet de poezii (cu sursa, ca asa a invatat de la mine) care mi-au mers la suflet, pt ca raspund multor intrebari pe care mi le-am pus, sau nu. Si ca sa vedeti despre ce e vorba o sa copiez exact asa cum mi le-a trimis, cu sublinierile ei facute cu litere mari. 

In ce priveste "tema pt acasa" primita de la alta prietena draga, tot de varsta mea, care tema s-ar putea intitula "Salvati Gradina Botanica" de la degradarea produsa clar de lipsa de bani pt intretinere, o sa ma ocup de ea cand voi putea. Deocamdata trebuie sa spun ca pt amenajarea si intretinerea Aquarium-ului din parcul Herastrau s-au gasit bani (o sa va arat cat de curand ce am vazut acolo) dar si costul biletului de intrare e pe masura incat daca s-ar aplica aceeasi tactica si pt Gradina Botanica aceasta si-ar pierde caracterul accesibil pt cei care beneficiaza cel mai mult depve urma ei, pensionarii si mamicile care au copii mici sau mijlocii.

Dati-mi un trup,voi muntilor (Lucian Blaga)

,,NUMAI PE TINE TE AM, trecătorul meu trup,
şi totuşi
flori albe şi roşii eu nu-ţi pun pe frunte şi-n plete,
căci lutul tău SLAB
mi-e prea strâmt pentru straşnicul SUFLET
ce-l port.

Daţi-mi un trup,
voi munţilor,
mărilor,
daţi-mi ALT trup să-mi descarc NEBUNIA
în plin!
Pământule larg, fii trunchiul meu,
fii pieptul acestei năprasnice INIMI,
prefă-te-n lăcaşul furtunilor cari mă strivesc,
fii amfora EUlui meu îndărătnic!

Prin COSMOS
auzi-s-ar atuncea măreţii mei paşi
şi-aş apare năvalnic şi LIBER
cum sunt,
pământule sfânt.

Când AS IUBI,
mi-aş întinde spre CER toate mările
ca nişte vânjoase, sălbatice braţe fierbinţi,
SPRE CER,
să-l cuprind,
mijlocul să-i frâng,
să-i sărut sclipitoarele STELE.

Când aş urî,
aş zdrobi sub picioarele mele de stâncă
bieţi sori
călători
şi poate-aş zâmbi.

Dar NUMAI PE TINE TE AM, trecătorul meu trup."

Frumoase-s câmpiile vieţii…

Autor / Poet: Magda Isanos

,,Frumoase-s câmpiile vieţii,
frumoasă primăvara de aur;
ci eu se cuvine să PLEC înainte
de-a-ntomna în pădure.

Se cuvine să PLEC înainte
de-a vedea miezul zilei,
când nu s-au copt încă perii vărateci
şi grâul nu sună.

Frumoase-s câmpiile vieţii.
Întorc capul să mai văd încă o dată
ceea ce ani în şir am privit;
ceea ce şiruri lungi de ani n-am să mai văd."

Gândeste-te, n-ar fi păcat…
Autor / Poet: Magda Isanos

,,Învată-mă cu ce să-ncep întâi
şi-n care vorbe-anume tuturor
să spun ce-albastru-i ceru-n ochii tăi,
şi cum, de-atâtea lumi luminători,

pe gura ta surâsu-i ca un soare;
ei poate niciodată n-or să ştie
din fiecare clipă trecătoare
cum ne-am durat noi câte-o veşnicie

iubindu-ne; şi nu vor şti că-n glas
îti cânt atâtea cântece când spui
cuvinte ce pe buzele oricui
nişte cuvinte simple-ar fi rămas.

Învaţă-mă cu ce să-ncep şi cum
să-i spun aceste-i lumi cât mi-i de dragă
că te-a născut, cu truda ei întreagă,
pe tine, bucuria mea de-acum.

Ea, poate, niciodată n-o să ştie
c-a înflorit în FLORI şi-a curs în APE,
ca din pământ şi sura veşnicie
să mi te-aducă,-aşa cum eşti, aproape;

şi, fiindcă-o să murim şi noi odată,
gândeşte-te: n-ar fi păcat să moară,
cuprinsă-n noi, atâta primavară,
şi DRAGOSTEA cu INIMA deodată?…

De-aceea, spune-mi cum să-ncep anume,
şi eu voi scrie toate, fir cu fir,
ca dispreţuitori de cimitir,
să ne IUBIM de-a pururea pe lume."

Murim… ca mâine

Autor / Poet: Magda Isanos

E-aşa de trist să cugeti că-ntr-o zi,
poate chiar mâine, pomii de pe-alee
acolo unde-i vezi or să mai stee
voioşi, în vreme ce vom putrezi.

Atâta SOARE, Doamne,atâta SOARE!
o să mai fie-n lume dupa noi;
cortegii de-anotimpuri şi de ploi,
cu păr din care şiruie răcoare…

Şi iarba asta o să mai răsară,
iar luna tot aşa o să se plece,
mirată, peste apa care trece
noi singuri n-o să fim a doua oară.

Şi-mi pare-aşa ciudat că se mai poate
găsi atâta vreme pentru ură,
când viaţa e de-abia o picătură
între minutu-acesta care bate...

şi celălalt şi-mi pare nenţeles
şi TRIST că nu privim la CER mai des,
că nu culegem flori şi nu zâmbim,
NOI, care-aşa de repede murim."



Si acum concluzia Suzetei:

Daca tot ne e SCRIS sa murim...
Atunci mai bine sa... IUBIM!

N-au decat sa rada tinerii pana nu mai pot zicand "au innebunit babele"...Ce stiu ei...

Poate nu toata lumea stie ca generatia mea nu a avut parte sa invete in scoala ceva despre Lucian Blaga, care, prin opera sa filozofica, nu se incadra in curentul materialist atat de drag autoritatilor comuniste.

Nici despre delicata si sensibila Magda Isanos (un articol f documentat si detaliat despre bigrafia ei gasiti pe Wikipedia) deasemenea nu am invatat nimic in scoala. Noroc ca dragostea mea pt poezie si...cuvinte incrucisate, unde numele ei se preteaza la tot felul de incrucisari, mi-au adus-o in atentie. Am fost mereu impresionata de faptul ca a avut o viata atat de scurta. mereu mi-a parut rau ca Iulia Hasdeu, George Toparceanu si Magda Isanos s-au prapadit prea repede.

joi, 26 iulie 2012

Paradoxul timpurilor noatre, varianta.

M-am specializat bine pe copy/paste. De data asta o sa copiez ce a copiat prietenul meu coreean, despre care am mai pomenit aici...nu stiu exact de unde. Eu nu stiu coreeana, ma bazez pe Google Translate, cum deasemenea vam mai spus, asa ca o sa copiez textul in coreeana si cel tradus de Google. Mai traduce si Bing, dar nu totdeauna e inteligibil. O sa incerc sa ii dau o forma inteligibila in romana. Daca vi se pare ca nu seamana nicicum cu textul in engleza sa stiti ca am folosit si traducerea Bing, pe care nu am mai copiat-o aici.

[나중은 없습니다 ]


오늘날 우리는 더 높은 빌딩과
더 넓은 고속도로를 가지고 있지만,
성질은 더 급해지고 시야는 더 좁아졌습니다.

돈은 더 쓰지만 즐거움은 줄었고,
집은 커졌지만, 식구는 줄어들었습니다.

일은 더 대충 대충 넘겨도
시간은 늘 모자라고, 지식은 많아졌지만,
판단력은 줄어들었습니다.

약은 더 먹지만 건강은 더 나빠졌습니다.
가진 것은 몇 배가되었지만,
가치는 줄어들었습니다.

말은 많이 하지만
사랑은 적게 하고 미움은 너무 많이 합니다.

하늘에 있는 달도 정복했지만,
이웃집에 가서 이웃을 만나기는
더 힘들어졌습니다.

외계를 정복했는지는 모르지만
우리 안의 세계는 잃어버렸습니다.

수입은 늘었지만 사기는 떨어졌고,
자유는 늘었지만 활기는 줄어들었고,
음식은 많지만 영양가는 적습니다.

호사스런 결혼식이 많지만
더 비싼 대가를 치르는 이혼도 늘었습니다.

집은 훌륭해졌지만
더 많은 가정이 깨지고 있습니다.

그래서 오늘 제가 제안하는 것입니다.
특별한 날을 이야기하지 마십시오.
매일 매일이 특별한 날이기 때문입니다.

진실을 찾고, 지식을 구하십시오.
있는 그대로 보십시오.
사람들과 보다 깊은 관계를 찾으세요.

이 모든 것은
어떤 것에 대한 집착도 요구하지 않고,
사회적 지위도, 자존심도, 돈이나
다른 무엇도 필요하지 않습니다.

가족들, 친구들과 좀 더 많은
시간을 보내십시오.
당신이 좋아하는 사람들과
좋아하는 음식을 즐기십시오.
당신이 좋아하는 곳을 방문하고
새롭고 신나는 곳을 찾아가십시오.

인생이란 즐거움으로 이루어진
아름다운 순간들의 연속입니다.
인생은 결코 생존의 게임이지만은 않습니다.
내일 할 것이라고 아껴 두었던 무언가를
오늘 사용하도록 하십시오.

당신의 사전에서
"언제가" "앞으로 곧" "돈이 좀 생기면" 같은
표현을 없애 버리십시오.

시간을 내서
"해야할 일" 목록을 만드세요.
그리고 굳이 돈을 써야 할 필요가 없는 일을
먼저 하도록 하세요.

그 친구는 요새 어떻게 지낼까
궁금해하지 마세요.
즉시 관계를 재개하여
과연 그 친구가 어떤지
바로 알아보도록 하세요.

우리 가족과 친구들에게 자주,
우리가 얼마나 고마워하고 있는지
그리고 얼마나 사랑하고 있는지
말하세요.

당신의 삶에, 그리고 누군가의 삶에,
웃음과 기쁨을 보태줄 수 있는 일을
미루지 마세요.

매일, 매 시간, 매 순간이 특별합니다.
당신이 너무 바빠서 이 메시지를
당신이 사랑하는 누군가에게 보낼 만한
단 몇 분을 내지 못한다면,

그래서 "나중"에 보내지 하고 생각한다면,
그 "나중"은 영원히 오지 않을수도 있다는 것을
스스로에게 말해 주세요.

그리고 저기 있는 그 누군가는
지금 바로 당신이 그 사람을 사랑한다는 것을
알아야 하는 상황인지도 모릅니다.

출처 : 좋은 글 중에서


Today we have higher buildings and
Have wider highways, but
The nature of the narrower field of view was becoming more urgent.



Astazi avem cladiri mai inalte, autostrazi mai largi, dar dar vedem din ce in ce mai putine lucruri.

We spend more, but enjoy the savings in
Hazard to the house, family members, are reduced.


Cheltuim mai mult pt placeri, dar ne bucuram mai putin impreuna cu membrii familiei.

We have more compromises, but less
Time. We, have more knowledge, but
Judgment has been reduced.

Facem mai multe compromisuri, dar avem mai putin timp. Avem mai multe cunostinte dar mai putina judecata.

More medicine, but less health.
Multiplied our possessions, but
The value has been reduced.

Mai multe medicamente, dar mai putina sanatate.
Ne inmultim aaverile dar valoarea lor se reduce.

We talk a lot
Love a little, and hate too much.

Vorbim prea mult iubim prea putin, uram prea mult.

Conquest of the moon in the sky, but
To go next door and meet our neighbors
Was harder.

Am cucerit luna de pe cer, dar ne e din ce in ce mai greu sa il intalnim pe vecinul de langa noi.

Conquered outer space, but
We have lost in the world.

Am cucerit spatiul extraterestru, dar am pierdut lumea noastra.

We have higher incomes, but the morale plummeted,
More liberty, but was reduced vigor,
Nutritious food, but less.


Avem venituri mai mari, dar morala e la pamant.
Avem mai multa lbertate, dar vigoare mai scazuta,
Alimente hranitoare, dar mai putine.

A lavish wedding, but
The price of more expensive divorces.


Avem nunti somptuoase, dar tot mai multe divorturi costisitoare.

Finer houses, but
More broken homes.


Avem case mai frumoase, dar tot mai multe camine distruse.

So today, I will propose.
Do not save anything for a special occasion.
Every day is a special occasion.


Asa ca astazi, va propun sa nu economisiti nimic pt o ocazie speciala.
Fiecare zi e o ocazie speciala.

Search for truth and knowledge to obtain.
View along the way.
With people on a deeper level.

All this
Without obsessing about things without asking,
Status, self, and consuming
What else is needed.


In calea ta cauta adevarul ca sa obtii cunostinte (stiinta).
Cauta sa ai relatii cu oamenii la un nivel mai aprofundat.
Si toate astea fara sa fii obsedat de statusul (social) al cuiva, fara mandrie, fara nevoie de bani sau altceva.

Family, friends and more
Spend time.
With people you love
Enjoy your favorite foods.
Your favorite place to visit
Please visit new and exciting places.


Petrece mai mult timp cu familia si prietenii.
Bucura-te de bucatele favorite impreuna cu cei pe care ii iubesti.
Cand vizitezi locurile tale favorite, te rog sa vizitezi si locuri noi si interesante.

Life of enjoyment
Is a series of beautiful moments.
Life is not just survival.
Tomorrow would have been saving for something
Make sure that you use today.


Te bucuri de viata intr-o serie de momente frumoase.
Viata nu e doar supravietuire.
Asigura-te ca vei folosi ceva azi care va fi economisit si pentru maine.

In your dictionary
"When," "Someday soon" "When I have enough money," as
Please eliminate the expression.

Te rog sa elimini din vocabularul  tau "candva" "cat de curand" " cand o sa am destui bani"

Take the time
"To Do" list, create.
And things you do not get paid
Make sure to first.


Fa-ti timp sa scrii o lista cu ce ai de facut si fa intai cele pentru care nu trebuie sa cheltuiesti bani.


What happened to his friend jinaelkka
Do not wonder.
Immediately to resume ties
Whether he is really
Please take it out.

Nu te intreba ce s-a intamplat cu prietenul tau. Reia imediat legaturile cu el  (daca el e gata) ca sa afli ce s-a intamplat.

My family and friends, often
Sure how much we appreciate
And how that love and
Speak.

Spune-le familiei si prietenilor cat de mult ii apreciezi si ii iubesti.

In your life, and someone's life,
Anything that adds laughter and joy
Do not delay.

Sa nu amani, in viata ta sau a altora, nimic din ce ar putea aduce ras si veselie.

Every day, every hour, every moment is special.
This message, you are too busy
Else to do to someone you love
If we do not make just a few minutes,

So "later" and if you think being sent to,
The "future" that could be never
Please tell ourselves.


Fiecare zi, fiecare ora, fiecare minut este special.
Daca esti prea ocupat si amani sa il trimiti cuiva care ti-e drag
Daca spui ca il trimiti "mai tarziu"
gandeste-te ca acest "viitor" nu va veni niciodata.

And then there is that someone in
Now that you love them
You may need to know the situation awareness.

Daca exista cineva pe care il iubesti, poate ai nevoie sa ii marturisesti asta.

miercuri, 25 iulie 2012

Poveste capitalista.

Am citit mai de mult o poveste asemanatoare pe blogul Impricinatului. Nu mai stiu exact unde era localizata dar semana bine cu cea de mai jos, primita de Suzeta de la un vechi prieten si daruita mie. Sunt sigura ca si voua o sa vi se para deosebit de interesanta, mai ales daca nu o stiati. Deci sa purcedem la copy/paste cu entuziasmul bine cunoscut, nu inainte de a multumi atat Suzetei, cat si lui E. T. (nici o legatura cu celebrul film al lui Spielberg)

Mi-am adus aminte de o poveste de ”succes” nord-americană (nu eu, care va transmit, ci povestitorul ...) ! Acolo se spune că un expert în vânzări trebuie să reușească să vândă și frigidere eschimoșilor! Nimic mai adevărat și mai capitalist!

Plecând de la această ”performanță”, într-o corporație capitalistă producătoare de electrocasnice (la care mulți dintre noi visăm să lucrăm – suna high rezonanța de multinațională!) s-a pus această problemă, să fie vândute frigidere eschimoșilor (în acest caz,  populației native din Alaska ).

La o întâlnire de brainstorming a fost dezvoltată această idee: cum vindem frigidere eskimoșilor? foarte simplu, răspunde cineva! îi convingem că își pun familiile în pericol dacă nu țin mancare într-un frigider! inventăm un institut care a făcut un studiu și rezolvam problema! Genial! Alt specialist ridică o altă problemă: dar ei nu au curent, că locuiesc în igloo-uri! Mda, spuse managerul! Asta este o problemă! Le vindem generatoare, spuse cineva de la masa! Discutăm cu o firmă care face așa ceva! Da! excelent! Altcineva de la masă ridică o altă problemă și mai spinoasă: dragii mei! sunteți copii? generatoarele merg pe combustibil! de unde benzinării? Mda, cred că problema devine nerealistă spuse managerul! Asa cum am abordat problema generatoarelor, așa vom aborda și problema benzinăriilor, spuse un alt participant la întâlnire! Vorbim cu o firmă de specialitate! Da, putem face asta, spuse managerul! Un finanțist prezent la ședință îi întreabă pe ceilalți: dragii mei, v-am ascultat pe toti! Problema ridicată de voi este îngrozitor de aberantă! Eschimoșii nu au venituri, ei trăiesc din ce produc! Dacă nu au bani, cum vindeți voi frigidere, generatoare, benzină? Se lasă liniștea! Din penumbra scaunului managerului apare un evreu bătrân îmbrăcat impecabil, finanțist de meserie (cum altfel), persoană pe care puțini de la masă o vedeau în firmă și aprope niciunul nu o cunoștea! Le spune tuturor pe un ton blând: ori nu aveți habar de societatea în care trăiți, ori sunteți superficiali, ori sunteți stupizi! Ideea cu frigiderele este genială! Mai rămâne o mică problemă! Banii! Dar avem mai mulți decât imaginația noastră poate duce! Cum banii sunt virtuali, îi putem transfera oricui, oricând, oriunde! prin credit! așa că mai adăugați și servicii de creditare produselor dumneavoastră, faceți contracte de credit avantajoase (cui ?)! Semnați cu băncile înțelegeri pentru dezvoltare! spuneți că deschidem noi piețe și la treabă. Ce vă interesează pe voi mai mult decât frigiderele?

S-a lăsat liniștea.......apoi managerul, pe un ton prietenos le spune celor prezenți: daca nu aveți ceva de adăugat! La treabă!

După 3 luni: regiunea target avea peste 100 de benzinării (din 5 inițial), hypermarket-uri vreo 10 (din 1), sucursale bancare 150 (din 2 inițial), familii de eskimoși cu frigidere: aprope toți! ajunsese frigiderul un statut social! nu ai frigider,nu ai valoare! îți vor muri copiii intoxicați cu bacteria inventată de institutul virtual din ședința de brainstorming!
După 6 luni au început să dispară benzinăriile, de la 100 la 40, hypermarket-urile s-au împuținat (de la 10 la 3), sucursalele bancare și mai puține: de la 150 la 30! Famili de eskimoși cu frigidere: toți, dar puțini reușeau să le mai folosească pentru ca nu aveam bani de combustibil pentru generator!

După 1 an regiunea target avea 5 benzinării, 1 hypermarket, 2 sucursale bancare, toți eskimoșii aveau frigidere și generatoare, niciunul nu mai mergea, dar în schimb toți primeau notificări că dacă nu își plătesc datoriile vor fi dați afară de pe pământurile lor!

După 1 an și jumătate regiunea nu mai avea decât 1 benzinărie, niciun hypermarket, 1 sucursală bancară, și toți proprietarii de frigidere la coadă la cantina săracilor! Le-au fost executate terenurile și prin asta și mijloacele de subzistență!

Vă sună cunoscut? Cred ca da! Se numește capitalism! Bineînțeles că am văzut fotografiile zonei target din Alaska în primele 3 luni, și am rămas cu gura căscată realizând că ei acolo au absolut tot ce le trebuie iar mie îmi lipsesc unele dintre ele într-o capitală europeană! Dar oare fotografia aia exprima adevarul sau era o iluzie?

Să tragem linie: corporația de electrocasnice și-a primit banii pe frigidere (comisionate de hypermarketuri) de la băncile ce acordau credite, firmele de scule și-au primit banii pe generatoare de la băncile care au creditat achiziționarea lor (comisionate de hypermarketuri), benzinăriile au vandut o perioadă (probabil pe carduri de credit), băncile au caștigat cel mai mult având și terenurile eskimoșilor executate prin neplata creditelor și banii pe creditele neplătite de eskimoși pentru că i-au primit de la stat pentru a evita falimentul economiei globale (cică). Și eskimoșii? fără terenuri, fără frigidere, fără generatoare, fără viitoarele venituri (popriri), fără viitor!

Concluzia!

Nu vă cumpărați produse pe care nu vi le permiteți (finanțiștii spun că dacă nu puteți acoperi din surse proprii 25 -40 % din valoarea unui produs, înseamnă că nu vi-l permiteți, cu toate ofertele tentante ale băncilor).

Nu vă cumpărați produse inutile (și eu am în casă nenumărate cuțite electrice, feliatoare, mixere, mașini facut tăiței, etc!). Nu fiți eskimoși!
Învățați din această criză, informați-vă asupra produselor pe care le doriți, gândiți-vă dacă într-adevăr aveți nevoie de ele! Adaptați-vă cumpărăturile după propriile necesități nu după ce vedeți la alții sau după ședința de amețeală a vreunui reponsabil de vânzări! Fiți eficienți cu propria viață și cu propriile venituri! Trăiți sănătos și curat!

Apelul Dr.Rath către poporul german și popoarele Europei, Berlin 13-03-2012

Am o prietena doctorita pe fb. Tin f mult la ea si sentimentele sunt reciproce Azi mi-a trimis link catre un videoclip si m-a intrebat ce parere am. Am sa recurg iar la copy/paste, de data asta apeland la propria mea productie si o sa pun comentarille de pe fb si aici, pt acei cititori care nu au cont de fb sau nu imi sunt prieteni acolo. Dar mai intai va invit sa vedeti voi insiva videoclipul. 


Si acum copy/paste:

 Draga Vio,eu cred ca Rely ti l-a trimis si tie. Tu ce crezi? 

Nu, Reli nu mi l-a trimis si mie. Cred ca ti l-a trimis tie pt ca esti doctorita si deci mai avizata in ce priveste ultima parte a discursului. Ma intrebi ce parere am. De la inceput am fost mirata sa vad ca da toata vina pt cele doua conflagratii mondiale numai pe seama cartelului chimico-farmaceutic, cand de fapt nu trebuie sa stii prea multa istorie ca sa nu iti dai sema ca principalul rol in izbucnirea razboaielor l-a avut industria militara...fara ea nici un razboi nu ar fi fost posibil, de aceea Krupp a fost unul din ceoi judecati la Nurenberg. Sigur ca si industria chimica, f dezvoltata in Germania moderna, a avut rolul ei, mai ales in primul razboi mondial. Se stie ca s-a renuntat la gazele de lupta dupa acest razboi. Am fost mirata si ca nu spune nimic despre alte concerne internationale, cum ar fi cele alimentare si atinge doar in treacat rolul nefast al bancilor in criza actuala. Doar e clar pt toata lumea ca interesele financiare si lacomia bancherilor au dus la nenorocirile financiare de azi. Zice ca sa ne dezvoltam prin forte proprii. Mersi, lui ca neamt ii convine, dar noi?


Deja economia popoarelor europene este inter-relationata incat nu ne putem intoarce la evul mediu cu economiile sale restranse la resursele proprii. Si intre noi fie vorba, evul mediu e departe de a fi un model de pace si liniste sociala.

Deci eu l-am suspectat inca de la inceput ca are o legenda (scop) ascuns, ca apara de fapt o afacere a lui, care a intrat in competitie cu carteleul chimico-farmaceutic, si nu m-am inselat. F multe din materialele care circula pe net, si care spun cat de minunate sunt tratamentele exclusiv naturiste, sunt destinate acestei campanii, acestui interes de a-si promova produsele proprii.
 
Prietena mea a comentat ceva intre timp dar eu, in focul argumentarii, am vazut asta mai tarziu:
 
Eu cred ca e o lovitura care vizeaza ceva firme de medicamente.Ac firme isi dau niste lovituri f murdare intre ele.Mi se parea si mie ca argumentatia e subtire si ca domnul s-a pus pe o manipulare
 
Cum spuneam, eu mi-am continuat  firul ideilor:
 
Ca doctorita trebuie sa stii mai bine decat mine ca e de dorit sa fie imbinate armonios mai multe metode de tratament: naturist, alopat, homeopat, holistic. In loc sa tratam problemele pe bucatele disparate si sa acordam o atentie exclusiva numai unui anumit aspect al problemei, ar fi bine daca am putea avea o privire de ansamblu. Si acum, dupa acesta conferinta pe marginea conferintei recomandate de tine o sa incerc sa fac un articol pe blog din asta. Multumesc.
 
Ea a raspuns:
 
Aha, acum e clar. Multumesc


marți, 24 iulie 2012

Dieta in functie de zodie - Varsator

Inca un hop si gata, se termina maratonul dietetic copy/paste.

Iar pe 29 se decide cum e cu demisia. Eu votez pentru.

Va reamintesc ca articolul asta face parte dintr-o serie. Tot ce e mai jos cu fonturi negre e scris de altcineva, care a publicat un articol pe Femina.ro


Din moment ce astrologia ne schiteaza un portret psihologic si comportamental al fiecarei zodii, e normal sa te gandesti ca aceasta stiinta poate fi folosita si in alte scopuri.

Dieta in functie de zodie este o excelenta metoda de a te folosi de horoscop... in alt fel. Aceste recomandari pentru diete sunt realizate in functie de comportamentul fiecarei zodii in parte si puse in legatura cu dinamismul unor regimuri potrivite acestora.

Dieta in functie de zodie - Varsator
Cu un spirit liber, face si incalca regulile. O dieta pentru un varsator este greu de urmat, din cauza firii sale schimbatoare. Pentru ca sunt rebeli, e posibil sa abuzeze de anumite alimente.

Dieta pentru Varsator: Dieta Beverly HillsCiteste aici dieta detaliata

Dieta Beverly Hills

Dieta originala Beverly Hills presupune sa mananci doar fructe timp de 10 zile intregi, dar o versiune actualizata, noua dieta Beverly Hills, iti permite sa mananci mai multe tipuri de alimente.

Vei incepe ziua cu fructe, cat de multe vrei, dar un singur tip, doar capsuni de exemplu. Anumite fructe ar trebui sa faca diferite lucruri pentru a te ajuta sa pieryi in greutate, desi acest lucru nu a fost niciodata dovedit. De exemplu, dieta Beverly Hills sustine ca papaia inmoaie grasimea, ananasul arde grasimea si pepenele verde spala organismul.
Dupa ce ai mancat fructele, trebuie sa astepti doua ore inainte de a consuma alte alimente de alt tip. Odata ce ai mancat ceva, altceva decat fructe, nu manca fructe din nou pentru restul zilei.
Daca urmatorul lucru pe care il mananci este un carbohidrat, poti sa mananci carbohidrati nelimitat pana mananci proteine. Apoi, odata ce ai mancat ceva proteine ??(chiar daca e doar lapte in ceai), 80 la suta din aportul alimentar pentru restul zilei ar trebui sa fie de proteine.
Cofeina este interzisa si consumul de alcool depinde la ce "etapa" esti a doua zi. De exemplu, berea este considerata un carbohidrat in timp ce vinul este considerat a fi potrivit numai in cursul primei etape de fructe.
Poti consuma cat mai multe alimente, atata timp cat acestea sunt in ordinea corecta si asociate corect.
O zi tipica de dieta:
Mic dejun: ananas, cat de mult vrei.
Pranz: cartofi la cuptor.
Cina: friptura.
Sampania este un element neutru astfel incat poti bea cat de mult doresti, in orice moment al zilei!

R.I.
 

Dieta in functie de zodie - Pesti

Orice pe lumea asta are un sfarsit, chiar si un maraton copy/paste dietetic. Deci daca ati vrut diete, v-a dat mama diete, la fiecare dupa zodia aferenta. Dar sa nu uitati ca orice dieta e inutila daca nu adoptati si un stil de viata diferit, ca sa nu va treziti ca puneti la loc tot ce ati pierdut, cu varf si indesat...Oh, si sa stiti ca exista inca multe alte diete, fiecare pretinzandu-se culmea eficacitatii: Dieta Montignac, Deta dr Andrew Weil, Dieta Noam Chomsky, Dieta Mediteraneana, etc, etc...o sa ajungem sa avem cati obezi atatea diete. Pana si eu am slabit 15 kg in trei luni urmand o anumita dieta...n-am de gand sa v-o prezint aici, pt ca dupa aceea am pus la loc o parte din ce am pierdut (dar nciodata tot) si mai am de slabit 1-2 kg pana sa reajung la acea performanta minunata, inca departe tare de ideal..

Si nu uitati: Pe 29 merg la Referendum ca sa votez pentru demitere.

Va reamintesc ca articolul asta face parte dintr-o serie. Tot ce e mai jos cu fonturi negre e scris de altcineva, care a publicat un articol pe Femina.ro


Din moment ce astrologia ne schiteaza un portret psihologic si comportamental al fiecarei zodii, e normal sa te gandesti ca aceasta stiinta poate fi folosita si in alte scopuri.

Dieta in functie de zodie este o excelenta metoda de a te folosi de horoscop... in alt fel. Aceste recomandari pentru diete sunt realizate in functie de comportamentul fiecarei zodii in parte si puse in legatura cu dinamismul unor regimuri potrivite acestora.

Dieta in functie de zodie - Pesti
Pestii sunt perceptivi, intuitivi si plini de compasiune. Nativii au nevoie de o dieta relaxata, mai degraba decat de un regim care sa le incorseteze natura visatoare.

Dieta pentru Pesti: Dieta OrnishCiteste aici dieta detaliata

 Dieta Ornish

Dieta Ornish are la baza un regim alimentar care are si rolul de a trata bolile cardiovasculare. Creatorul acestei dieta, dr. Ornish, este renumit pentru contributia sa in tratarea problemelor arteriale.

Ideea de baza in acest regim este sa se consume alimente bogate in fibre, cu un continut scazut de grasimi. Aceste alimente ajuta la mentinerea sanatatii, dar nici nu permit acumularea de kilograme. Astfel, se vor obtine rezultatele dorite nu prin numararea numarului de calorii, ci prin alegerea atenta a alimentelor consumate. In dieta Ornish, doar 10% din calorii trebuie sa provina din grasimi. 

Doctorul Ornish recomanda portiile mici, pentru ca senzatia de satietate sa se instaleze mai rapid. De asemenea, este recomandat si sportul. 30 de minute de exercitii fizice moderate in fiecare zi sau o ora de trei ori pe saptamana.

Dieta Ornish este bazata pe studii stiintifice, insa poate fi destul de greu de urmat deoarece este destul de stricta. 

Alimente care sunt permise ori de cate ori intervine senzatia de foame:
- fasole si leguminoase
- fructe (oricare de la mere la pepene galben si de la zmeura la ananas)
- cereale
- legume

Alimente care trebuie consumate cu moderatie:
- lactatele degresate - laptele degresat, iaurtul degresat, branza fara grasimi, smantana cu un continut scazut de grasimi si albusurile de ou
- orice produse cu un continut scazut de grasimi sau degresate disponibile in comert (dar, totusi, care nu contin prea mult zahar).

Alimente care se vor evita:
- carnea de toate tipurile (indiferent ca este vorba de carne alba, de peste sau de pui). In cazul in care o persoana nu poate renunta la carne ar trebui, totusi sa consume cat mai putina posibil
- uleiuri si produse pe baza de grasimi (margarina, sosuri pentru salate)
- avocado
- masline
- nuci si seminte
- produse lactate (altele decat cele fara grasimi)
- zaharul si produsele care contin mult zahar (miere, melasa, sirop de porumb, fructoza)
- alcool
- orice preparat comercial care contine mai mult de doua grame de grasime per portie. 


D.M.S.

duminică, 22 iulie 2012

Slán abhaile

Nu va uitati patrat la titlu, e in gaelica, sau celta,  limba pe care copiii irlandezi o invata obligatoriu in scoala, alaturi de engleza. Celta e considerata in Irlanda limba materna , desi de mult nu se mai foloseste in toata Irlanda in mod curent, si peste tot se pot vedea inscriptii bilingve, in engleza si celta. Nepotica mea, care o tot invata de cativa ani, ne-a spus ca daca in engleza ar mai fi cateva cuvinte despre care stii cum se pronunta numai vazandu-le, in celta nu exista nici o regula de citire iar intre cuvantul scris si cel rostit nu ar fi chiar nici o legatura. Nu stiu daca are dreptate sau nu, dar un cantec care are refrenul in celta ar demonstra ca asa e, daca versurile au fost transcrise corect.

Cantecul l-am gasit postat de unul dintre prietenii mei dar fara sa se precizeze cine interpreteaza si pt ca mi-a placut mult cum suna nu m-am lasat pana nu i-am gasit atat versurile cat si interpreta. Initial am crezut ca e Enya, dar totusi vocea din Slán abhaile era mult mai dulce. Dupa indelungi cautari am gasit: cantareata e intr-adevar irlandeza si se numeste Kate Purcell. Dar mai intai am gasit versurile, pe care o sa le copiez aici, dar mai intai le voi corecta incat sa arate cat mai aproape de felul in care sunt cantate de Kate.

The sun is down, the moon is blue
I think they know I'm missing you
Ttime will heal this heartfelt pain
As soon as I see you again

Slán abhaile, slan go foill
My heart is breaking without you my love
Nó go gcasfad arís orainn
Éist is bí ag smaoineamh
Ar an gceol 'tá ag teacht
Ó mo chroi seo amach

I see an island, you're on the pier
I hear you crying in the misty air
You look so lonely, and there's no one near
Wish I could hold you, wish you were here

Slán abhaile, slan go foill
My heart is breaking without you sway
Nó go gcasfad arís orainn
Éist is bí ag smaoineamh
Ar an gceol 'tá ag teacht
Ó mo chroi seo amach

Look out your window when you're feeling blue
There be an angel looking at you
Lay down your head, let yourself be free
Take in your deepest breath and sing with me

Cautand sa verific daca nu exista o alta varianta am aflat ca de fapt versurile sunt scrise de Dermot Henry dar Kate nu a recunoscut niciodata asta. Cu ocazia asta am gasit si versiunea integrala a refrenului prenum si traducerea sa in engleza:

Slán abhaile, slan go foill
Beidh mo chroi seo briste gan thú a stór
Nó go gcasfad arís orainn
Éist is bí ag smaoineamh
Ar an gceol 'tá ag teacht
Ó mo chroi seo amach

Safe home, good luck
This heart of mine will be broken without you, my love
Until we meet again
Listen and be thinking
On the music that is coming
From the depths of my heart

Am gasit si un articol in care se precizeaza ca exista anumite regiuni in Irlanda unde se vorbeste celta iar inscriptiile sunt exclusiv in acesta limba, Donegal, Meath, Mayo, Galway, Kerry, Waterford...autoarea oferind si o lista de 10 cuvinte pe care ar trebui sa le recunoasca eventualul calator in acele regiuni (sfatuindu-l si sa isi ia o harta in engleza) la care editorul a mai adaugat doua, f importante. O sa le copiez aici, dar fara sa mai dau traducerea. O sa spun numai ca in Cork nu am vazut nicaieri Police, numai Garda si ca am fost spectatoare la un Ceili (caili), un spectacol popular de dans, am povestit pe larg despre el in Jurnalul de calatorie Irlanda 2010.

Gaeltacht – Region or district in Ireland where Irish (Gaelic) is the predominant language. There are Gaeltachts in Donegal, Meath, Mayo, Galway, Kerry, Waterford, and several other pockets around Ireland. Place names and road signs in Gaeltacht areas are usually in Irish, so it is wise to carry a map that lists places in both Irish and English. Otherwise, you can get lost pretty fast!
    Fáilte – Word you’ll see and hear over and over again. It simply means: Welcome. You’ll also see Céad Míle Fáilte which means 100,000 Welcomes.
    Sláinte – The toast you will hear in the pubs. It means “To Your Health!”
    Céilí – A traditional social dance event or party. You will see signs in pubs and tourist offices announcing a local céilí – and everyone is invited to join in. (pronounced Kay-lee)
    Craic – This word, pronounced “crack,” causes lots of consternation when you hear it first. No, it has nothing to do with drugs. It is an Irish word that simply means music, good times, entertainment and conversation – all in good fun. You’ll hear people say “Where’s the craic tonight?”
    Garda síochána – The police. The words mean “guardian of the peace.” Usually people just use the first word, Garda.
    Géill Slí – A road sign meaning “Yield right of way”
    Stad – A road sign saying: “Stop”
    Téigh – A road sign telling you it is safe to “Go.”
    Go Mall – Anther important road sign if you are tempted to go speeding on twisty roads – it means “Slow.”


    TWO MORE TO ADD TO YOUR LIST from our editors…


    There are two words we’d add to the list as well… they are often used to label the “toilets” (the Irish don’t usually use the word “bathroom”)


    Mná = Women & Fir = Men


    We wouldn’t want you walking into the wrong “restroom”!

Si acum iata videoclipul care a generat munca mea de cercetare, asa cum apare el pe youtube