sâmbătă, 31 decembrie 2011

Relatii Romano---Sud-Coreene----Interviu.

Atrag din nou atentia ca cele de mai jos ar putea fi considerate publicitate, eu as zice ca e vorba doar de o recomandare, mai ales ca nu am pretins nici un fel de recompensa materiala pt acest articol.

Spuneam acum ceva timp ca astept raspuns la niste intrebari de la Cluj in legatura cu magazinul online Coreean.food. Azi l-am primit si o sa copiez textul de pe email, pt ca mi se pare f interesant pt oricine este interesat de Coreea de Sud si modul cum oameni inimosi au reusit sa stabileasca relatii de care pot profita o multime de romani. Mi-am permis pe alocuri sa corectez unele typo facute clar din graba:

Intrebarile mele:

cum v-a venit ideea magazinului, 
cum va procurati marfurile, 
cum merge acum afacerea si 
cum o vedeti dezvoltata in viitor. 
Deasemenea cum va documentati pt retete
Buna Viorica.
In primul rand SARBATORI FERICITE, iar in al doilea rand imi cer scuze pentru intarziere.
Nu stiu daca este suficient doar sa iti raspund strict la intrebari, sau daca nu ar fi mai bine sa iti spun mai multe lucruri despre noi.
Da, spun noi pentru ca nu sunt singur in proiectele legate de Korea.

Astfel, legaturile mele cu Korea au inceput in 2008 cand am fost in Coreea de Sud.
Acolo am ramas impresionat de multe lucruri: dar poate cel mai mult am ramas impresionat de oameni.
Dupa ce am revenit, cu un grup restrans am pus bazele infiintarii unei Asociatii Romano-Coreene la Cluj.
Din 2009, in toate proiectele legate de Coreea colaborez cu dl. Park Lae Weon care este si presedintele Open Bridge care este coreean stabilit in Romania (la Cluj) de 14 ani.
Astfel in 2010 am infiintat Open Bridge Consortium www.openbridge.org.ro
Am incheiat 2 ani de activitate si am avut proiecte foarte interesante:
- Participarea la Targul de Vacante (unde am servit ceaiuri coreene)
- Am adus un designer de moda coreean Choi Boko la Cluj Fashion Week
- Am organizat 6 misiuni economice in Coreea de Sud, la care au participat peste 70 de persoane.
- Am deschis primul Korean Corner la Biblioteca Judeteana Petru Dulfu din Baia Mare (peste 1000 de carti si obiecte de arta)
- Zilele Culinare Coreene la Cluj-Napoca cu ocazia Zilelor Orasului. Am adus 3 bucatari din Coreea de Sud. Una din zile am facut in BIBIMPAP de 3metrix2 metri (cca 400 kg). Poze sunt si pe inernet si pe pagina noastra de facebook. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150358829464216.374780.299390364215&type=3
- In partneriat cu TVR Cluj si LG am avut o serie de 6 emisiuni si un concurs (6 cuptoare cu micorunde LG). S-au difuzat 8 retete culinare pregatite ce bucatari coreeni. Una din emisiuni a fost duminica transmisa si de TVR Info.
- Recent am lansat koreanfood.ro

Acest magazin online este focusat pe retete culinare coreene. Eu nu am fost deloc pasionat de bucatarie pana nu am descoperit bucataria coreeana. De fiecare data cand am fost in Coreea ma intorceam cu gandul de a putea manca si la mine acasa la fel cum o faceam in Coreea.
Astfel am inceput sa adunam retete culinare coreene. Sursa principala a fost retetele care se gateau in casa Dl. Park. Desigur am adunat retete si de pe internet, le-am sortat, le-am tradus, le-am facut pe toate.
In mai am editat si prima brosura in limba romana cu 16 retete culinare coreene.
Tot atunci am cumparat si domeniul de internet www.koreanfood.ro
Am pregatit timp de 6 luni lansarea site-ului: gasirea furnizorilor, dezvoltare website, retete, design, etc.

In ce priveste produsele de pe site-ul koreanfood.ro am incercat pentru inceput sa aducem ingredientele de baza, fara de care nu se poate gati mancarea coreeana: sos de soia, ulei de susan, gochujang, gochugaru, doenjang, sosuri pentru marinat si bineinteles faimoasele supe si alge marine.
Viziunea noastra este aceea de a promova gastronomia culinara pe site-ul nostru prin adaugarea de noi retete cat mai variate. Vom deschide in 2012 si o rubrica de Retetele Clientilor. Vom lansa si o rubrica de comentarii la retete. In ce priveste magazinul si produsele, ne dorim un dialog cu clientii nostrii. Astfel, dorim sa aflam care sunt retetele pe care doresc sa le incerce si care sunt ingredientele de care au nevoie. Putem aduce aproape ORICE din Coreea pentru oricine din Romania. E suficent sa ne scrie ce anume doresc. Incet incet vom creste si noi numarul de produse, in functie de cererea de la noi.
Pe langa ingrediente, putem aduce diverse accesorii pentru bucatarie: fierbatoare de orez (faimoasele CUKKO), vase coreene, si alte articole necesare la bucatarie.

Proiectul nostru pe termen mediu, presupune si deschiderea unui nou site (deja l-am achizitionat) de unde clientii vor putea comanda diverse obiecte sau gadgeturi pornint de la DVD-uri cu filmele coreene preferate, costume traditionale coreene (hanbok), obiecte de arta si pana la electronice si electrocasnice....dar nu spun mai mult...deocamdata, doar faptul ca toate produsele vor fi doar coreene.

Pana atunci, insa ne concentram pe mancare :)))yummy. Eu am deschis si un blog (de fapt sotia) cu ce gatim noi acasa.

La Cluj, incepand din ianuarie vom avea seri lunare dedicate gastronomiei si culturii coreene. 
Am gasit si locatia perfect la D-na Doina Cosma la Pensiunea Clasic din Floresti, langa Cluj.
Deja ieri 30.12.2011 o echipa de filmare de la citynews.ro si transilvania live a filmat reteta pentru MANDU (sarmalutele coreene).
Locatia a fost pensiunea Doinei. Am gatit MANDU GUK (supa de mandu) si mandu prajit.
Am facut si un RAMYUN pentru echipa de filmare. Asteptam acum cu mare interes articolul si emisiunea.

Gratitude

Am primit un link catre un video care m-a emotionat foarte tare. Si pt ca imaginile au fost luate si mixate de pe alt videoclip, Gratitude de Louie Schwartzberg,  l-am cautat si pe acela. Amandoua merita vazute, poate nu numai o singura data. Marturisesc ca nu prea am rabdare sa ma uit cu multa atentie la videoclipuri, dar vazand aceste videoclipuri, in special primul, m-a cupriins o asemenea stare de bine, de calm, de pace, incat cred ca si daca nu as fi stiut engleza, efectul ar fi fost acelasi.



Iata cum prezinta videoclipul cea care l-a incarcat  pe Youtube:

I had a dream that Global Peace was possible. And it was so astounding to discover it is already always Here.The film footage for this video was created by Louie Schwartzberg. His film on Gratitude inspired me to add these words to his sublime imagery. I created this video in the deepest gratitude to my teacher--Gangaji. (The music is from the Movie Peaceful Warrior--The Journey).

Peace is not a feeling that comes and goes. The peace you are speaking of dissolves as your thoughts and feelings dissolve. Peace is who you are, it cannot be thought and this Peace is who everyone is. There is no need to give anyone what is already always Here within them. Loving You...Kosi

Am avut un vis ca e posibila Pacea Globala. Si am fost uimita sa descopar ca este deja aici dintotdeauna. Partea de imagine din acest video a fost creata de Louie Schwartzberg. Filmul sau despre Recunostinta m-a inspirat sa adaug cuvintele la aceste iamgini sublime. Am creat acest video ca o adanca recunostinta pt invatatorul meu, Gangaji (Muzica este din filmul Peaceful Warrior--The Journey)

Pacae un este un simtamant care vine si pleaca. Pacea despre care e vorba se dizolva precum se dizolva gandurile si sentimentele. Pacea este ce esti tu, nu poate fi gandita si aceasta Pace este ce inseamna fiecare. Nu este nevoie sa dai cuiva ceea ce deja este totdeuna in interiorul sau. Cu drag...Kosi


Iata si o prezentare a lui Louie Schwartzberg. Nu am sa traduc tot, numai primele pasaje.

Louie Schwartzberg is an award-winning cinematographer, director, and producer whose notable career spans more than three decades providing breathtaking imagery for feature films, television shows, documentaries and commercials.

Louie Schwartzberg  este un cineast, producator si regizor multipremiat, cu o cariera care se intinde pe mai mult de trei decade producand imagini care iti taie rasuflarea pt filme, showuri TV, documentare si reclame.

This piece includes his short film on Gratitude and Happiness. Brother David Steindl's spoken words, Gary Malkin's musical compositions and Louie's cinematography make this a stunningly beautiful piece, reminding us of the precious gift of life, and the beauty all around us.

Acesta piesa (videoclip) include scurtmetrajul despre Recunostinta si Fericire. Cuvintele spuse de fratele  David Steindl, compozitia muzicala a lui Gary Malkin si arta cinematografica a lui Louie au produs acesta piesa uluitoare care ne reaminteste de darul pretios al vietii si frumusetea din jurul nostru.

As a visual artist, Louie has created some of the most iconic and memorable film moments of our time. He is an innovator in the world of time-lapse, nature, aerial and "slice-of-life" photography - the only cinematographer in the world who has literally been shooting 24 hours a day, 7 days a week continuously for more than 30 years.

Ca artist vizual, Louie a creat unele din cele mai reprezentative si memorabile momente filamte ale timpului nostru. El este un inovator in lumea fotografiei cu incetinitorul (se fac poze la anumite intervale pt a se vedea cum evolueaza in timp obiectul, cum ar  fi o floare care infloreste), naturii, fotografii aeriene si "bucati de viata", singurul cinest din lume care a filmat literalmente 24 de ore pe zi, 7 zile pe sapatamana incontinuu mai mult de 30 de ani.

Louie was recognized as one of the top 70 Cinematographers for the On Film Kodak Salute Series. He is a member of the Directors Guild of America and the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences.


Louie is credited by many with pioneering the contemporary stock footage industry by founding Energy Film Library, a global company with a network of 12 foreign offices, which was acquired by Getty Images in 1997. Motion picture clients of his cinematic artistry include Sex in the City, The Bourne Ultimatum, Die Hard 4, Syriana, Crash, Men in Black and classics such as American Beauty, Koyaanisqatsi and E.T. among others.


Louie went on to found BlackLight Films, a creative production company specializing in producing original theatrical feature, large format films, HD and TV programming.


In 2004, BlackLight Films completed production of the theatrical feature film, America's Heart & Soul, distributed theatrically by Walt Disney Pictures. In 2006, BlackLight Films completed a series of HD shorts, Louie Films, for the launch of Buena Vista Home Entertainment's Blu-Ray DVD releases. In 2007, the company produced a 1-hour special, Chasing the Light, which aired nationally on PBS.


Past projects include the 35mm film Seasons of the Vine for Disney's California Adventure Theme Park and a 26-half hour series, America!, for The Hallmark Channel.


Louie has won two Clio Awards for Best Environmental Broadcast Spot, an Emmy nomination for Best Cinematography for the Discovery Channel Special, Oceans of Air, and the Heartland Film Festival's Truly Moving Picture Award for Walt Disney Pictures' feature film release America's Heart & Soul.


Louie completed production on a feature length nature documentary, Wings of Life, to be theatrically released worldwide, under Walt Disney Pictures' new production banner, Disneynature. The film was released in France (March 2011) under the title Pollen and won the Roscar Award for Best Cinematography at the 2011 Wild Talk Africa Film Festival.


Louie spoke at the TED 2011 conference in Long Beach, CA and has been a regular presenter at the annual Bioneers Conference in San Francisco. Currently, Louie is in production with National Geographic to produce Hidden Worlds, a 3D Imax film.

joi, 29 decembrie 2011

Masa de Craciun

In zilele premergatoare sarbatorii si chiar dupa aceea pe micul ecran nu auzeam cand era vorba de masa festiva decat porc, carnati caltabosi, etc. Iar eu aveam invitati la masa un vegetarian, o meat-reducer si o mofturoasa. Deci toate zgomotele televizionistice nu-mi foloseau la nimic.

Cand am facut meniul a trebuit sa tin cont de cele de mai sus. In plus, stiind cat ii place mamei mele piftia am facut piftie de curcan. Pt ca stiu ca sunt si amatori de ficat de pui am preparat un pateu de ficat de casa si am umplut niste oua cu o parte din el, restul l-am aranjat pe o farfurie si l-am ornat cum m-am priceput. Am cumparat andive si o Nappa Cabbage (varza chinezeasca, din care coreenii prepara mancarea nationala numita kimchi) si am facut o salata cu maioneza.

De la un supermarket  am cumparat niste salata de vinete cu gustul f apropiat de cea preparata alta data de mine in casa. Am facut si o pasta de branza cu ceapa, guacamole din avocado (simplu de tot, doar cu zeama de lamaie, chili praf si un pic de smantana), mai aveam in congelator niste rulouri umplute cu branza si spanac marca Kihi, din pacate nu se mai importa tocmai cand nepoata cea mofturoasa a declarat ca ii plac, am facut si o salata a la russe cu multe legume precum si un platou pe care am pus, pe langa ouale umplute si somon marinat (dar numai eu m-am luptat cu el) si cascaval, am folosit din belsug rosii cheri. Asta a fost, ca sa zic asa, pt breakfast. Am avut la pranz si traditionalele sarmale la care am pus si ceva mai multa varza tocata pt vegetarieni, niste friptura de porc bine degresata, fiarta la cuptor in vin rosu de la mosie pana a ajuns sa se topeasca in gura, muraturi asortate (printre ele si dovlecei murati) cozonacul traditional (cumparat, deh, eu am diabet) si salata de fructe. Nimeni nu a facut abuz alimentar nici nu a ajuns la spital.

O sa vedeti ce a rezultat privind pozele.


Platoul asortat
Pasta de branza cu ceapa
Pate de ficat de casa, pe margine sunt oua de prepelita
Macrou afumat, era pregatit, just in case, dar n-a mai fost cazul.



Salata a la ruse
 Aici uitasem sa inlatur capacul de pe castronul cu piftie
 Salata de andive si Nappa Cabbage
 In stanga se vede salata de vinete si pasta de guacamole


Sus se intrezaresc rulourile cu branza si spanac
 In castron e piftia de curcan, am pus in ea niste floricele de morcov, dar nu sunt prea evidente.

marți, 27 decembrie 2011

Cand nu aveam computer

De curand s-au implinit 10 ani de cand fiica mea mai mica m-a dus intr-o sala plina de monitoare si tastaturi, m-a asezat in fata unui monitor cu o foaie de hartie in fata si un pix si a inceput sa-mi dea indicatii pretioase cum sa folosesc calculatorul. Am intrat in panica atunci cand ecraul s-a intunecat si a refuzat sa se mai lumineze. Ne-am mutat la alta masa si nici pana in ziua de azi nu sunt convinsa ca nu am stricat eu ceva.

Ne aflam in State, eu venisem in vizita pe un termen limitat dar la intrarea in tara mi s-a dat o viza pe o perioada nesperat de mare. Am hotarat cu totii ca, desi ei aveau deja bilete pt o vizita in Romania, e mai bine sa raman eu in State (nu aveam viza pt intrari multiple, daca plecam eram buna plecata) si sa-i astept sa revina, dar ca e bine sa invat sa folosesc macar emailul ca sa putem comunica mai usor.

Si am invatat. Browserul era Nescape iar internetul se misca mai incet decat melcul, totusi m-am descurcat cat de cat. Iar cand am revenit intr-un tarziu in tara sotul meu s-a lasat convins sa cumpere un calculator la mana n-a, cu Windows 98 si IE5. Intre timp am lucrat cu alte sisteme (acum am Windows7) si deja am instalate pe calculator 3 browsere, din care folosesc de fapt doar Firefox.

Dar cand nu aveam computer ascultam la radio, mi-am facut, gratie emisiunilor interactive de la Activ FM mai multi prieteni, cu Gabi Niculescu mai comunic din cand in cand cu ajutorul telefonului iar de curand m-a emotionat f tare pt ca, desi abia zareste un pic lumina (diabetul, bata-l vina), a tinut sa-mi trimita o felicitare scrisa de mana lui.

Cand nu aveam computer aveam mult timp liber (deh, eram la pensie) si faceam lucru manual, intre timp am suferit o operatie care mi-a limitat mult posibilitatea de a-mi exersa talentele in aceasta directie. 

Cand nu aveam computer am citit o multime de carti, cele mai multe imprumutate de la biblioteca, acum am un folder plin cu carti descarcate de pe net, le voi citi probabil in alta viata. Am descoperit insa pe net poeti si poezii de o sensibilitate aparte. Acum citesc pe net tot felul de lucruri interesante, desi nu mai au aura aceea sacra a cuvantului scris al carui adevar e rareori pus la indoiala.

Cand nu aveam computer faceam in fiecare zi masaj DO-IN terminat cu exercitii abdominale, intre timp artroza nu-mi mai permite sa stau in genunchi iar exercitiile mi-au fost interzise de medicul de familie pt a nu-mi agrava hernia ombilicala si a ajunge sa fiu nevoita sa fac inca o operatie, pe care nu se stie daca as mai fi in stare sa o suport.

Dar de cand am computer si camera foto digitala am putut sa-mi implinesc un vis f vechi, acela de a face multe fotografii. 

De cand am computer si mi-am facut blog am legat prietenii care imi sunt f dragi. Si cand am fost la mare necaz am primit ajutor tocmai de la acei prieteni. 

De cand am computer nu ma mai doare chiar atat de tare sufletul ca fiica cea mai mica a noastra e departe de noi (lasa ca intre timp s-a mutat in UE si deci ne vedem mai des). De cand am inceput sa acord mai multa atentie face book simt ca mi s-au deschis mai multe ferestre spre lume.

De cand am computer am putut sa descopar picturi si alte forme de arta despre care nici nu stiam ca exista si chiar sunt bucuroasa ca pe lista mea de prieteni de pe fb am cateva talente deosebite. 

De cand am computer am invatat sa fac ppsuri, desi de la o vreme parca nu mai am rabdare sau ragaz sa folosesc muntele de materiale acumulate in maruntaiele sale.

De cand am computer am ascultat o multime de bucati muzicale de mare valoare, am vazut videoclipuri cu evolutii pe gheata ale patinatorilor preferati, etc.

Last, but not least de cand am un computer ceva mai bun am reusit sa vad cateva documentare si filme artistice f interesante si, mai ales, am vazut cateva seriale care mi-au produs mare placere. Ba chiar am inceput sa prefer sa vad serialele pe net pt ca pot sa dau inapoi filmul atunci cand nu reusesc sa inteleg dialogul din prima.

Deci nu regret ca nu pot da timpul inapoi la perioada cand nu aveam computer ci incerc sa iau ce e mai bun din tot ce-mi ofera viata acum. Iar timpul imi e limitat si de faptul ca o am pe mama mea in grija, uneori mi se pare ca eu sunt mama si ea copilul. Asta e...

Ce combinaţii alcool-medicamente nu se potrivesc

Cu riscul de a avea neplaceri pt ca citez integral un articol cred ca e bine sa copiez ce scrie cineva f bine documentat despre riscurile de a combina medicamente ale caror efecte se contracareaza reciproc sau chiar devin periculoase daca se iau impreuna. De fapt articolul a fost mai intai copiat in Stiri.rol.ro care mi l-a recomandat in newsletter.

DE SEZON: Merge vinul cu antibiotice ori paracetamol? 
Ce combinaţii alcool-medicamente nu se potrivesc

Autor:  Ioana Raluca Ghioarcă

Vinul, ţuica ori berea luate în acelaşi timp cu unele medicamente se pot lăsa cu reacţii adverse complexe, avertizează experţii în farmacologie.

O problemă o reprezintă faptul că alcoolul face ineficiente unele medicamente, spre exemplu penicilinele.

Alcool şi antibiotice. De evitat, de combinat

Pe piaţă, există foarte multe peniciline (nu numai cele care se pot cumpăra sub această denumire). Mai precis alcoolul interferează cu Penicilina G, Penicilina V, Ampicilina, Amoxicilina, Oxacilina, Bicoxacilina, Cloxacilina şi nu generează probleme la antibiotice care nu conţin penicilină precum tetraciclinele, cloranfenicol, eritromicină, gentamicină, canamicină etc.

Pe de altă parte, alcoolul potenţează efectul sedativ, aşa că nu trebuie asociat la niciun medicament care are efect sedativ, asta însemnând sominifere, hipnotice, tranchilizante, sedative, antiepileptice etc.

Combinaţia alcool-sedative poate genera acciente de maşină, de muncă, scade timpul de reacţie al celor care le folosesc, persoana respectivă se îmbată mult mai uşor dacă consumă alcool sub influenţa acestor medicamente decât dacă consumă alcool în afara acestor medicamente. Pe piaţă sunt foarte multe medicamente sedative nu numai cele pe care le numim aşa, spre exemplu şi unele antihipertensivele au efect sedativ.

Nu beţi cu paracetamol

Medicamentele toxice pentru inimă, ficat, sistemul nervos central nu trebuie nici ele asociate cu alcoolul. Alcoolul este toxic iar toxicitatea lui se manifestă în special la alcoolicii cornici, în principal pentru sistemul nervos central, pentru ficat, pentru inimă.

Aşa că toate medicamentele care prezintă toxicitate pentru aceste zone ale corpului nu trebuie asociate cu alcoolul pentru că, în mod firesc, creşte riscul apariţiei acestor efecte toxice. Este şi cazul paracetamolului, care luat în doze foarte mari este toxic pentru ficat, în consecinţă combinaţia alcool - paracetamol trebuie evitată.

Tetraciclina nu se ia concomitent cu lactatele

Unele antibiotice (în special tetraciclinele) nu este bine să fie combinate cu laptele sau diverse produse lactate. În combinaţie cu ionii metalelor grele cum ar fi calciul, magneziul aceste tetracicline formează ceea ce se cheamă în termeni medicali chelaţi neabsorbabili, care le scade eficacitatea. Nu este bine să se combine tetraciclinele cu iaurt, lapte, brînză, cu medicamente antiacide, cu produse pe bază de fier.

Dacă este neapărat nevoie să se administreze ambele preparate (şi medicamentul şi alimentul) este bine să se lase o pauză de două ore între ele. Este bine de ştiut că tetraciclinele produc iritaţie gastrică iar laptele şi antiacidele combat această iritaţie aşa că se pot consuma fără probleme, însă fără a fi administrate împreună.

Atenţie la cafeluţă şi sedative

Cafeaua este un diuretic şi un stimulant psihomotor. În cazul tuturor medicamentelor deprimante ale sistemului nervos  (benzodiazepinele, anxioliticele, somniferele de orice fel nu neapărat barbituricele), cofeina, prin efectul ei stimulant al sistemului nervos central, antagonizează efectul sedativ.

Aşa că într-o astfel de situaţie trebuie optat ori pentru stimularea sistemului nervos central cu cofeină, ori pentru reprimarea activităţii sistemului nervos central cu barbiturice, sedative, trachilizante. Aceste medicamente şi cafeaua nu trebuie consumate împreună pentru că se antagonizează reciproc şi nu mai au niciun efect.

luni, 26 decembrie 2011

duminică, 25 decembrie 2011

Portrait of a Beauty

Portrait of a beautyAm observat ca serialul care are ca personaj principal acest pictor este destul de urmarit pe net, de aceea m-am gandit sa va ofer  ocazia sa-i vedeti opera.

sâmbătă, 24 decembrie 2011

Amazing Grace- Celtic Woman

Cred ca nimic nu e mai potrivit pt ziua de azi decat acest videoclip, pe care l-am descoperit gratie prietenei mele Magda (multumesc)



Iata si versurile:

Amazing Grace, how sweet the sound,
That saved a wretch like me.
I once was lost but now am found,
Was blind, but now I see.

T'was Grace that taught my heart to fear.
And Grace, my fears relieved.
How precious did that Grace appear
The hour I first believed.

Through many dangers, toils and snares
I have already come;
'Tis Grace that brought me safe thus far
and Grace will lead me home.

The Lord has promised good to me.
His word my hope secures.
He will my shield and portion be,
As long as life endures.

Yea, when this flesh and heart shall fail,
And mortal life shall cease,
I shall possess within the veil,
A life of joy and peace.

When we've been here ten thousand years
Bright shining as the sun.
We've no less days to sing God's praise
Than when we've first begun.

Amazing Grace, how sweet the sound,
That saved a wretch like me.
I once was lost but now am found,
Was blind, but now I see.

joi, 22 decembrie 2011

Corean food online

Trebuie sa va spun de la inceput ca acest articol s-ar vrea un fel de interviu publicitar, cam cum procedeaza canalele TV la stiri cand fac reclama mascata. Diferenta e ca eu o fac doar asa, de amorul artei si din prietenie pt doua persoane dragi mie, Dany si Doina. As fi vrut sa incep cu un magazin online de produse alimentare coreene din Cluj, dar deocamdata am primit raspuns doar de la cel din Mangalia. despre care am aflat ca au si magazin live.

L-am intrebat pe administratorul magazinului urmatoarele:

cum v-a venit ideea magazinului, cum va procurati marfurile, cum merge acum afacerea si cum o vedeti dezvoltata in viitor. Deasemenea cum va documentati pt retete.

Am primit urmatorul raspuns:


# idea de a deschide acest magazin o aveam in minte de mai mult timp, deoarece si eu si asociatul meu Marius, am lucrat mult timp la Daewoo Mangalia Heavy Industries, un santier naval din Mangalia,in care actionar majoritar sunt coreeni.

# noi cunosteam foarte bine calitatea acestor produse alimentare, pe care le degustasem si cu ocazia business trip-urilor pe care le-am facut in Coreea de Sud cu diverse ocazii.

# astfel am decis ca in luna aprilie a acestui an sa deschidem magazinul atat fizic in Mangalia cat si online.

# marfurile sunt produse in Coreea fiind importate de noi prin Slovacia.

# acest tip de business a mers binisor pe plan local, tinand cont de faptul ca principalii clienti sunt coreeni care lucreaza in santier, insa principalul grup tinta l-a constituit clientul roman, cu varsta cuprinsa intre 25 si 45 ani.

# avantajul nostru a fost ca suntem in zona litoralului si a avut impact si asupra turistilor romani veniti in vacanta.

# munca de lamurire a acestora a fost insa enorma, acestia fiind foarte interesati sa asculte despre cum se prepara si cum se consuma aceste produse deosebite.

# in acest moment pe online avem 100 clienti care au comandat produse unii chiar si de 3 ori.

# speram ca afacerea sa se dezvolte incet dar bine, deoarece este un segment de piata la inceput si trebuie sa avem multa rabdare.

# retetele le-am obtinut de la coreeni din Mangalia cat si de la prietenii nostrii din Coreea de Sud.

Deci dragii mei prieteni (mai exact prietene) daca aveti nevoia sau curiozitatea sa consumati produse coreene dat cu incredere clik pe linkurile colorate in mov de mai sus, prietenele mele va asigura ca veti serviti f bine si veti fi multumiti.

Cantina saracilor

Unii cresc gaini, altii rate sau gaste. Exista chiar unii care cresc struti. La noi la bloc vecinii cresc vrabii. Le pun apa in vase speciale, au grija sa aiba mereu hrana. De cand avem santier in jurul blocului bietele pasari nu mai aveau acces in curtica special amenajata pt ele (va amintiti predica lui Iisus despre pasarile cerului care nici nu ara nici nu seamana dar au mereu ce manca?) si atunci un suflet milos le-a amenajat, pe o banca stil rustic, o adevarata cantina. Pozele au fost facute intr-o zi fara ploaie.






Eh, eu nu particip in proiectul "Miercurea fara cuvinte"...

marți, 20 decembrie 2011

Traditii de Craciun la Romani

Am primit prin email, tocmai din indepartata Canada (multumesc, Nicu), o povestioara f interesanta despre cum incearca romanasii nostri sa respecte traditiile culinare de Craciun in oricare punct al globului s-ar afla. Dupa ce am verificat cam de cate ori a fost deja postata pe net si am vazut ca e cat se poate de fresh (o sa vedeti de ce am ales aici un cuvant in engleza) mi-am zis ca spiritul Craciunului cere sa impartasesc bucuria cititului si cu alti conationali.

De Ignat: relatarea unui roman care traieste in Occident  

De criza, de dor si de fite mi-a venit ideea sa tai porc de Craciun, cum se facea pe timpuri la mine la tara. Bine, ai mei nu îl taiau de Craciun, ci înainte de Sfântul Andrei, noi nemaiavînd rabdare si nici prea multe prin camara sa-l putem pasui pîna la Ignat.

Dupa ce mi-am ascutit cutitele pe gresia de la baie si am procurat doi baloti de paie, decorativi, uitati de un vecin în fata casei înca de la Halloween, m-am pus sa caut porc. Prima data am dat anunt pe internet ca doresc sa achizitionez, pentru sacrificare, animal de talie medie, pîna în 150 de kilograme, dar nu mi-a raspuns nimeni, în afara de un sonat care mi-a zis ca-i plac ideile mele si, daca vreau, putem sa sacrificam împreuna, mai multi! Eu cred ca toti nebunii au fugit din lume si s-au ascuns pe internet! Dar divaghez!

Cînd mi-am întrebat colegii la serviciu daca stiu pe undeva un porc viu, au devenit foarte curiosi ca ce vreau sa fac cu el, ca e mare de pet, ca face mizerie multa. Cînd le-am spus ca vreau sa-l tai, au facut ochii cît cepele si m-au luat la rost ca de ce. Ca sa-l manînc, de-aia, le-am raspuns, moment în care si ultimele ramasite de simpatie, toleranta si întelegere pe care le aveau pentru mine au disparut. Cum sa omori un animal si sa-l manînci, asa, ca un barbar? Eh, cînd am vazut eu ca astia sunt gata sa sune la PETA, am început sa le descriu în amanunt operatiunile specifice, insistînd pe sectionarea carotidei si colectarea sîngelui într-un lighean, de preferinta cu smaltul sarit, ca la mama acasa, în vederea prepararii sîngeretelui si mai ales a borîndaului. N-am stiut eu cum se zice în engleza la borîndau, la fel cum nu stiu nici în româneste, dar le-am explicat ca e unfel de mamaliga din faina de porumb cu sînge în loc de apa. Cred ca vreo trei, mai simtitori, asa, au disparut spre baie, iar restul, ca acum deja se strînsese tot compartimentul în jurul meu, sa ma asculte, ma priveau cînd cu mila, cînd cu dezgust. Apoi, zic, pîrlim soriciul cu paie, sau la butelie, daca stam la bloc, si taiem urechile animalului, pe care le consumam pe loc, cu putina sare.

Mai trimisei vreo doi la baie, dar i-am dat înainte, fiind constient ca un alt moment în care sa ma asculte oamenii cu atîta atentie nu o sa mai prind, poate, niciodata. Dupa ce epilam animalul cu flacara, continui eu, îl despicam cu securea sau toporul, ce ne vine la mîna, si scoatem organele, pe care le fierbem împreuna cu capul, în vederea prepararii caltabosului. Stiti, banuiesc - le-am zis eu degajat -, ca pentru caltabos se foloseste intestinul gros, spalat facultativ si oparit în apa cu ceapa, pentru mascarea miasmelor naturale. S-a plecat cu grupul dupa fraza asta, si am mai ramas cu vreo trei, cei mai tari de înger si de stomac, cred, de fapt doi, ca unul dintre ei era un coreean care nu pricepe engleza si sta toata ziua cu castile pe urechi, dar se alatura oricarui grup si da din cap aprobator la orice discutie.

Cu restul carnii, am zis eu mai departe, facem cîrnati, gratare si sarmale, iar daca raposatul a fost gras, putem sa frigem si o oala de jumari, asa, de pofta, care sa mai taie din taria bauturii. Eu zic ca au scapat ieftin totusi, pentru ca daca m-as fi apucat sa le povestesc cum se fac hot dogii si parizerul pe care le înfuleca ei la lunch, bagam toata firma-n spital."

Traiasca globalizarea!

luni, 19 decembrie 2011

Asteptand Craciunul

Cred ca aproape toate capitalele lumii s-au invesmantat in lumini in perioada asta. Eram cam trista pt ca nu apucasem sa le vad, un drum la aeroport insa mi-a dat ocazia sa fac si cateva poze.












duminică, 18 decembrie 2011

Michelle Pfeiffer

Am vazut-o pe Michelle Pfeiffer in multe filme si mereu i-am admirat nu numai frumusetea perfecta, dar si talentul.  Mi-e greu acum sa-mi amintesc exact cum se numeau acele filme, stiu ca nu a existat vreun rol care sa nu fie interpretat la cel mai inalt nivel. Am sa copiez biografia asa cum a fost ea publicata in Star Pulse, dar sa stiti ca mi-e lene sa o traduc. Pe scurt zice ca a jucat in multe filme, ca s-a remarcat in Scarface Alturi de Al Pacino (dar eu cred ca am vazut-o prima data intr-o comedie), ca a fost f apreciata si premiata si  ca e printre cele mai frumoase 50 de persoane din lume (dupa mine e cea mai frumoasa artista de la Holywood) Poate nu as fi scris despre ea daca prietena mea Sabina nu ar fi publicat poza lui Vivien Leight cu ocazia implinirii a 72 de ani de la debutul celebrului "Gone with the Wind" ("Pe Aripile Vantului", l-am vazut la Sala Palatului in intregime pe panoramic, a fost un eveniment memorabil pt ca a durat f mult si s-a facut pauza ca la teatru). A fost frumoasa VL, dar MP e parca si mai frumoasa, in ciuda varstei (gratie si chirurgiei estetice, scrie mai jos)

Biography
Born: April 29, 1958

With a rare beauty that has inspired countless platitudes and an almost-permanent place on People's Fifty Most Beautiful list, Michelle Pfeiffer had to work long and hard before getting respect for her talent, rather than mere adulation for her looks. Born April 29, 1957, in Santa Ana, CA, Pfeiffer got her first taste of fame in her late teens, when she won both the Miss Orange County beauty contest and then the title of Miss Los Angeles. After high school, Pfeiffer went to college for a year, deciding that she wanted to become a court reporter. It was while working in a supermarket that Pfeiffer realized that acting was her true calling and she auditioned for commercials and modeling assignments while she attended acting school.

Pfeiffer debuted before the cameras in a one-line role on the TV series Fantasy Island and went on to a string of bit parts on TV. She debuted on the big screen in a small part in Falling in Love Again (1980) and then had small roles in two more films before getting her big break with the role of Stephanie in Grease_2 (1982). This led to her portrayal of Al Pacino's wife in Brian De Palma's 1983 classic Scarface, for which the actress garnered favorable attention and greater opportunities. Her first starring role was in the comedy thriller Into the Night (1984) with Jeff_Goldblum and was followed by a turn in Richard_Donner's fantasy adventure Ladyhawke (1985). Over the next couple of years, Pfeiffer acted in films of varying quality, but it was with 1987's The Witches of Eastwick that her career turned in a truly positive direction. Starring alongside Cher, Susan_Sarandon, and Jack_Nicholson, Pfeiffer received much acclaim for her work, acclaim that continued with her turn in Dangerous_Liaisons (1988), for which she received a Best Supporting Actress Oscar nomination. The same year, Pfeiffer took on an entirely different role as a Mafia wife in the 1988 hit comedy Married to the Mob. In 1990, she was rewarded with yet another Oscar nomination -- this time for Best Actress -- for her portrayal of a nightclub singer in The_Fabulous_Baker_Boys (1989).

The 1990s proved to be a good decade for Pfeiffer, allowing her to branch out with a variety of roles that kept her from being pigeonholed and provided opportunities for her to showcase her versatility. Highlights from the first half of the decade included the 1991 romantic drama Frankie and Johnny, in which she played a frumpy, bitter waitress opposite Al_Pacino; 1993's underrated Love_Field, for which she received her second Best Actress nomination; Tim_Burton's 1992 adventure Batman_Returns, in which she co-starred with Michael_Keaton and a lethally sexy cat suit; and the acclaimed 1993 Martin_Scorsese adaptation of Edith_Wharton's -The Age of Innocence. That same year, Pfeiffer would finally realize her lifelong goal of motherhood when she adpoted a baby girl named Claudia just a few short months before walking down the aisle for a second time to wed Ally McBeal and Boston Legal creator David E. Kelley (the actress' previous marriage to actor Peter Horton had dissolved in 1988). In 1994, Pfeiffer and Kelly would complete their nuclear family when the ecstatic mother gave birth to young John Henry.

The second half of the decade saw Pfeiffer stick to dramas and romantic comedies, notably the 1996 hit One_Fine_Day with George_Clooney, Jocelyn_Moorhouse's 1997 adaptation of Jane Smiley's -A Thousand Acres, the star-studded 1999 adaptation of +A Midsummer Night's Dream, and the family drama The Deep End of the Ocean. Through it all, Pfeiffer maintained her siren status while increasing her bankability, no small feat in an industry where women over the age of 27 are often labeled as past their prime. Not that Pfeiffer would be in any danger of losing her looks in the near future; after perfectly meeting the rigorous standards of California plastic-surgeon Dr. Stephen Marquardt's complex "beauty formula" in 2001, the sultry actress was singled out as having the most beautiful face in all of Hollywood. Of course Pfeiffer's face alone couldn't be held accountable for her wild success, and the millennial turnover found the talented actress apprearing in such high-profile features as Rob Reiner's comedic marriage drama The Story of Us, Robert Zemeckis' supernatural thriller What Lies Beneath, and the Sean Penn drama I Am Sam. A supporting role in the 2002 literary adaptation White Oleander found Pfeiffer supporting an all-star cast of Hollywood up and comers, and a role as the voice of the goddess Eris in 2003's Sinbad: The Legend of the Seven Seas marked her first foray into animated feature territory. In 2006 Pfeiffer would continue to turn heads when she accepted the role of an older woman who falls for a younger man in director Amy Heckerling's I Could Never Be Your Woman.

Rebecca Flint Marx, Rovi


Pt filmografie am apelat la Wikipedia:

Year Title Role Notes
1980 The Hollywood Knights Suzie Q
1980 Falling in Love Again Sue Wellington
1981 Charlie Chan and the Curse of the Dragon Queen Cordelia Farenington
1982 Grease 2 Stephanie Zinone Nominated—Young Artist Award for Best Young Motion Picture Actress
1983 Scarface Elvira Hancock
1985 Into the Night Diana
1985 Ladyhawke Isabeau d'Anjou Nominated—Saturn Award for Best Actress
1986 Sweet Liberty Faith Healy
1987 The Witches of Eastwick Sukie Ridgemont
1987 Amazon Women on the Moon Brenda Landers
1988 Married to the Mob Angela de Marco Nominated—Golden Globe Award for Best Actress - Motion Picture Musical or Comedy
1988 Tequila Sunrise Jo Ann Vallenari
1988 Dangerous Liaisons Madame Marie de Tourvel BAFTA Award for Best Actress in a Supporting Role
Nominated – Academy Award for Best Supporting Actress
1989 The Fabulous Baker Boys Susie Diamond Golden Globe Award for Best Actress - Motion Picture Drama
Chicago Film Critics Association Award for Best Actress
Los Angeles Film Critics Association Award for Best Actress
National Board of Review Award for Best Actress
National Society of Film Critics Award for Best Actress
New York Film Critics Circle Award for Best Actress
Nominated—Academy Award for Best Actress
Nominated—BAFTA Award for Best Actress in a Leading Role
1990 The Russia House Katya Orlova Nominated—Golden Globe Award for Best Actress - Motion Picture Drama
1991 Frankie and Johnny Frankie Nominated—Golden Globe Award for Best Actress - Motion Picture Musical or Comedy
1992 Batman Returns Catwoman/Selina Kyle Nominated—MTV Movie Awards – Most Desirable Female and Best Kiss (with Michael Keaton)
1992 Love Field Lurene Hallett Berlin Film FestivalSilver Bear for Best Actress[45]
Nominated—Academy Award for Best Actress
Nominated—Golden Globe Award for Best Actress - Motion Picture Drama
1993 The Age of Innocence Countess Ellen Olenska Nominated—Golden Globe Award for Best Actress - Motion Picture Drama
1994 Wolf Laura Alden Nominated—Saturn Award for Best Actress
1995 Dangerous Minds LouAnne Johnson Blockbuster Entertainment Award for Favorite Actress (Drama)
Nominated—MTV Movie Award for Best Female Performance and Most Desirable Female
1996 Muppets Tonight Herself Guest star; first episode
1996 Up Close & Personal Sally 'Tally' Atwater
1996 To Gillian on Her 37th Birthday Gillian Lewis
1996 One Fine Day Melanie Parker Blockbuster Entertainment Award for Favorite Actress (Comedy/Romance)
Executive producer
1997 A Thousand Acres Rose Cook Lewis Producer (uncredited)
1998 The Prince of Egypt Tzipporah Voice
1999 The Deep End of the Ocean Beth Cappadora
1999 A Midsummer Night's Dream Titania
1999 The Story of Us Katie Jordan
2000 What Lies Beneath Claire Spencer Blockbuster Entertainment Award for Favorite Actress (Suspense)
Nominated—Saturn Award for Best Actress
2001 I Am Sam Rita Harrison Williams
2002 White Oleander Ingrid Magnussen Kansas City Film Critics Circle Best Supporting Actress
San Diego Film Critics Society Award for Best Supporting Actress
Nominated—Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role - Motion Picture
2003 Sinbad: Legend of the Seven Seas Eris Voice
2007 Stardust Lamia Nominated—Saturn Award for Best Supporting Actress
2007 Hairspray Velma Von Tussle Broadcast Film Critics Association Award for Best Cast
Nominated—Screen Actors Guild Award for Best Cast in a Motion Picture
2007 I Could Never Be Your Woman Rosie
2009 Personal Effects Linda
2009 Cheri Lea de Lonval
2011 New Year's Eve Ingrid
2012 Welcome to People Lillian
2012 Dark Shadows Elizabeth Collins Stoddard
Year Title Role Notes
Television credits
1978 Fantasy Island Athena Episode: "The Island of Lost Women/The Flight of Great Yellow Bird"
1979 Delta House The Bombshell 2 episodes ("Hoover and the Bomb", "The Legacy")
1979 The Solitary Man Tricia
1979 CHiPs Jobina Episode: "The Watch Commander"
1980 Enos Joy 1 episode
1980 B.A.D. Cats Samantha "Sunshine" Jensen
1981 Fantasy Island Deborah Dare Episode: "Elizabeth's Baby/The Artist and the Lady"
1981 Callie & Son Sue Lynn Bordeaux credited as Michele Pfeiffer
1981 Splendor in the Grass Ginny Stamper
1981 The Children Nobody Wanted Jennifer Williams
1985 One Too Many Annie ABC Afterschool Special
1987 Tales from the Hollywood Hills: Natica Jackson Natica Jackson
1993 The Simpsons Mindy Simmons Episode: "The Last Temptation of Homer"
1993 Picket Fences Client Episode: "Freezer Burn"
1996 Muppets Tonight Herself 1 episode